Annons
Annons


En lördag vid floden i solen


Heppåre. Har haft en så fin helg! Helger är ganska läskiga när man är ny en stad tycker jag. På vardagskvällarna är det helt fine för mig att vara hemma och chilla, men lagom till fredagen smyger oron på. Tänk om alla har kul den här helgen utom jag? Min fomo var alltid värre när jag var yngre (på gymnasiet så behövde jag absolut gå på fest på fredag och lördag för att inte förgås av fomo), men i Stockholm har jag bott så länge att jag är trygg i mina sociala sammanhang. Men man är ju såklart mer sårbar när man inte har ett självklart kompisgäng i sin nya stad. Men kan ~*glatt meddela*~ att jag haft en helg med både utekväll, hemmakväll och biokväll. En mycket bra sådan.

Annons

Tänkte att vi skulle titta på min lördag.

Jag, Agnes och Gustav möttes upp och satte oss vid floden med spf 50 i fejjan. Det var sol och det ville vi carpa!

Viktigt att smörja in öronen också.

Så heta personer visst ärom.

Vi hade druckit svinstark sangria och vrålat med till trubadursång kvällen innan och var bakis alla tre, så det var så skönt att sitta där och bara låta allt gå i svinlugnt tempo.

Ordet ”lugnt” är ett av mina svåraste förresten. Blir alltid osäker på hur det stavas. Det låter ju som lungt! 

Sen var det dags att förflytta sig, för nu hade vi hunnit bli megahungriga.

Gustav insisterade på att ta en bild på oss. Kejrå.

HEJ.

Jag tog deras welcome-to-our-Lisbon-wedding-bilder. Kolla bara:

Kramas eller strypas ibland kan det vara svårt att skilja pårom.

Vi gick uppför slingriga kullerstensgator till Sé. Kioskerna i den här staden HERRE-GUD!!!

!!!!!!

Och apelsinträd utanför katedralen. Inga konstigheter.

Min favoritdoft ljust nu.

Vi åt lunch på Cruzes Credo. Agnes och Gustav tyckte absolut att vi skulle äta deras hamburgare (snarare kikärtsbiffar i tortillabröd) med extra mycket guacamole. Så jävla gott var det.

Vid sextiden skiljdes vi åt för att pausa lite inför en tänkt utekväll. Jag gick och handlade mat och promenerade hem i en kväll som såg ut såhär.

Kan fortfarande inte förstå att det här är mina kvarter.

Det är något så mysigt med att gå samma lilla sträcka varje dag och börja känna igen vilka mopeder som brukar parkeras var, vilka barer som är fulla på vilka tidpunkter och vilken av närbutikerna som har billigast avokado.

När jag hade lagt mig i sängen i mjukiskläder förstod jag att denna kropp inte skulle kunna dansa. Så jag bestämde mig för att stanna hemma och titta på Love och äta glass i sängen i stället. Bra beslut. Och ingen fomo!

Vad har du gjort i helgen?

7 kommentarer | TranslateAnnonsLaddar