Annons
Annons


Lissabontips, hur jag planerar min tid, vad jag jobbar med & hur mitt företag funkar


Hej Flora! Jag och min bästa kompis åker till Lissabon över valborg, och ingen av oss har varit där förut. Eftersom du verkar leva liiivet i denna vackra stad undrar jag om du har några tips inför vår resa och kanske vill göra ett inlägg om det?? T.ex. vad äter en för vegetarisk/vegansk mat, vad finns det för mysiga caféer, hur hittar en till de galna utsiktsplatserna (!!), vad får vi inte missa osv?? Älskaaarr din blogg PUSS<3

Annons

Hej! Fan vad roligt! Det här är min vanligaste fråga just nu, både på mail och i kommentarsfältet, och jag hinner tyvärr inte svara på alla. Passar på att skriva det här så kanske fler ser! Kolla gärna mina inlägg i kategorin Lissabon, jag namnger alltid platserna jag varit på! Eller kolla geotags på mina Instagrambilder. Jag ska göra en guide när jag åker härifrån (11 maj går flyget hem igen), men tills dess är det lättast! Angående utsiktsplatser så kallas det miradouro, och det är lätt att googla sig till. Jag gillar den i Graça, och Santa Catarina. Här kommer några snabba tips:

– Bada i Estoril eller Cascais (tåget från Cais do Sodré i 45 minuter), eller ta bussen från Placa Espana till Sesimbra.
– Promenera runt i Principe Real
– Ät gott på Taberna da rua das Flores
– Bruncha på Nicolau
– Drick något gott på Park
– Besök miradouron i Graça
– Häng på uteserveringen på Lost In
– Promenera längs med floden bort till LX Factory

Undrar hur du planerar – gör du listor, supernoggrann kalender, kalender online? 

Hej! Jag använder google calendar och skriver in allt i olika färger. Här är ett exempel från i februari (en ovanligt busy vecka dock):

Skrivande i ljusrött, nöje i lila, möten i blågrönt, samarbeten i orange, podd i gult, träning i grönt etc. Jag hade en fysisk kalender fram till 2016 men insåg hur stressad jag blev av att inte alltid kunna kolla och snabbt ändra etc. Har Google Cal-appen i mobilen så allt är liksom i synk! Plus att många saker (typ flygbiljetter och events man osat till automatiskt åker in i kalendern). Mycket smidigt!

Varje kväll gör jag också en lista över det som ska fixas dagen efter. På så vis har jag lite lättare att somna.

Hur väljer du ut böcker du ska läsa?

Jag gillar att fråga människor i min närhet. Dels så röstar vi i bokklubben fram en bok varje månad, och dels så brukar jag fråga folk om de har någon favorit just nu. Annars kollar jag topplistorna på DN och screenshottar när någon har instagrammat eller bloggat om en bok som de gillar. Jag har en önskelista på Adlibris där jag direkt lägger till böcker som jag tycker är intressant. Tänker att Goodreads är bra för det ändamålet också, men har faktiskt inte kommit igång med det!

När jag är i en skrivande period vill jag läsa böcker med ett språk som jag tycker om. Jag gillar nämligen att sitta och läsa (eller lyssna) på en bok innan jag börjar skriva, för att vaggas in i en rytm eller en ton. Så under skrivperioder läser jag språkdrivna böcker. Hur väljer ni andra ut böcker ni ska läsa?

Viktigt ämne <3. Jag brukar lyssna på podden i Acast-appen men det har inte uppdaterats med nya avsnitt från er sedan mitten av mars, kommer ni inte finnas där längre? Kram

Hej! Tack för att du lyssnar <3 Testa att avprenumerera och sen söka på vårt namn, Flora Frida, på nytt! Hojta om det inte funkar!

Hej Flora!  Är så himla nyfiken på ditt företag! Skulle du kunna berätta lite mer om det? Hur/varför bestämde du dig för att starta eget? Vilka uppdrag går under företaget (alla? eller är bloggen en separat plattform osv)? Vore så intressant och inspirerande med en djupdykning kring dina tankar om det. Lite som en starta-eget-guide? Eller åtminstone hur du gick tillväga. Kom att tänka på detta iom ditt tioårsjubileum (kul å grattis!) där du skrev om att du startade eget, men jag kan inte komma ihåg ifall du har berättat något ”grundligare” om det tidigare? Kram!

Hej!

Jag startade min enskilda firma 2013 när jag började blogga för Metro, nitton år gammal, för då ville de att jag skulle fakturera dem månadsvis (annonsintäkter från banners på bloggen och krönikor jag skrev), och sedan dess har företaget utvecklats åt flera håll. Jag minns att jag satt framför datorn och registrerade mig på verksamt.se med min styvpappa vid min sida.

Mitt företag har några olika ben. Dels det skönlitterära skrivandet (fakturerar för författarbesök och skönlitterära texter), mina skribentjobb (fakturerar för krönikor), min blogg och instagram (fakturerar för annonsintäkter och samarbeten), podden (fakturerar för annonsintäkter och eventuella samarbeten) och då och då illustrationsjobb.

Jag har en redovisningskonsult som hjälper mig med bokföring/deklaration etc. Allt annat gör jag själv. Om man är sugen på att få mer kunskap inom området (och identifierar sig som tjej eller ickebinär) kan man gå med i företagargäris på Facebook. Eller Influencers of Sweden om man jobbar med blogg/instagram/youtube etc och vill ha tips och pepp. Kram!

10 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar