Annons
Annons


Yrsas två sista dagar i Lissabon


På måndagen, dagen innan Yrsa skulle åka hem, bestämde vi oss för att göra stadssemestern till en solsemester. Vi började med att dricka espresso på Manteigaria. Yrs ville testa en Lissabonklassiker: Pastéis de Nata (smördegsbakelse med äggkräm), så så fick det bli.

Annons

Sedan tog vi bussen till Sesimbra, som ligger typ en timme från stan, över bron och söderut:

Buss 207 går från Plaça Espanha till Sesimbra, om någon ska hit och vill veta.

Vi var nästan helt ensamma på stranden.

Jag med klassisk läspose. Som en liten apa.

Queen of le plage! Som pluggade körkortsteori den här dagen och som klarade teoriprovet i förrgår! Man är ju fan så stolt.

På kvällen gick vi ut och åt på en mysig restaurang : Restaurante Meson Andaluz. Yrsa matchade byggnaderna och vi åt tapas på uteserveringen och fick möjlighet att ventilera sånt man nästan aldrig pratar om. Satt där och småbölade och skrattade och det var så jävla fint.

Sen kollade vi på Tetzi Petzi i sängen as per usual.

Morgonen därpå gjorde jag chokladchiapudding till oss. Toppat med mango, banan, plommon, valnötter, pumpakärnor, kokosflingor och jordnötssmör :-))))))

Vi satt vid ballen och åt.

Sen gick vi ut på stada!

Vi gick till en keramikbutik, Cerâmicas na Linha, där de säljer sjukt fina grejer på lösvikt (typ mina frukostskålar här oppe). Svinbilligt. Yrs köpte en jättefint fat för 1 euro, och jag köpte en gul skål att ha oliver i. Viktigt köp.

Det fick bli picknicklunch på miradouro Santa Catarina, i närheten av mig. Inlagd paprika, cornichons, oliver, bröd, riskakor och frukt.

Och så bok och kaffe på det.

Men sen var det dags för oss att hämta Yrsas resväska. HON SKULLE HEM :'( Tog den här bilden i rulltrappan till tunnelbanan, ett sista litet gos innan avskedet.

Hejdå Yrs, ses om en månad. <3

Dränkte mina sorger i sällskap av Agnes, Gustav och Luis.

8 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar