Annons
Annons


Söndagstankarna


Hej. Länge sen jag skrev ett blogginlägg i realtid såhär.

Jag sitter på sängen och skriver det här. Är kissnödig och har mensvärk. Vinkade av Isak för någon timme sedan, han är på Lissabons flygplats nu. Det är märkligt att vara ensam efter tio dagar av att umgås konstant. När taxibilen svängt runt hörnet gick jag in i lägenheten igen, satte mig på soffan och scrollade mobilen i en halvtimme. Tänkte ”nä men såhär kan jag ju inte hålla på”, tills jag kom på att jo, det kan jag visst. Jag behöver nog till och med det.

Annons

Bara sitta och göra ingenting.

Vi hyrde en bil och åkte 30 mil söderut. Han bakom ratten, jag i passagerarsätet. Mina nakna fötter mot urdruckna vattenflaskor på golvet och fingrarna under tyget på hans skjortkrage. Kalluft ur AC:n och svenska Lisa som guidade oss fram genom korkekslundar och över tiny wings-kullar. Hon kunde inte uttala namnet på orterna. ”Troia” lät som ”tror jag”. Vi skrattade åt det, hur svenska Lisa sa ”du har nått din slutdestination tror jag”. Jag är så glad för hur de här dagarna blev.

En längtan efter skrivandet bara:

7% batteri på mobilen men jag måste skriva, har inte skrivit något alls på flera dagar och det händer något med mig då

vet inte om det handlar om att skrivandet ger mig egentid och jag behöver egentid, eller om ångesten kommer ur känslan av att jag underpresterar eller om det är både och.

Men jag har blivit bättre på att koppla bort. Vara. Och vi har haft så jävla roligt ihop. Jag tycker så mycket om hans ständiga behov av att veta mer, ifrågasättandet, varför är det så? Hur kommer det sig? Vad var det egentligen som hände då? Det är genomgående för allt. Historia, beteenden, relationer. Allt går att vrida och vända på, ingenting har ett enkelt svar.

Men nu är jag tillbaka i Lissabon, själv igen.

Det är aldrig tyst i mitt kvarter, det rör sig på torget dygnet runt. Nu hörs ljuden av klirrande bestick, ett flygplan över himlen, fåglar som kvittrar i det stora trädet och barn som ropar något på portugisiska till varandra. En tant vars skratt låter som en CD-skiva som har hakat upp sig.

Idag ska jag städa, handla sojamjölk och avokados, titta på New Girl kanske, svara på några mail som ramlade in i veckan när jag låg och sov på någon strand. Ungefär så.

Hur mår du? Hur är din söndag?

17 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar