Annons
Annons


Hur jag får samma redigering på alla bilder, mitt kameraobjektiv, hur jag knyter min scarf & lite om hångel och rökning


Det här blogginlägget innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Hej kompis. Sitter på Café Heim och jobbar. Miia var här nyss, men nu är jag själv. Ska nog beställa en till kaffe snart. Jag har ägnat de senaste 1,5 h till att svara på era senaste frågor. At your service osv! Okej let’s go.

Annons

Är Isak också bra på att formulera sig eller är det du som skriver det han berättar på ett grymt sätt???

Isak är grym på att formulera sig, och jag är grym på att transkribera vad han säger så att meningarna får bra flyt även i textform. Jag omformulerar vissa saker (som funkar i tal men som blir svårt att förstå i skrift) men det mesta är skrivet rakt av. Han är jäkligt bra på att minnas och lägga märke till detaljer vilket gör att han återberättar saker så fint.

Jag fullkomligt älskar dina bilder och hur du redigerar de men jag har tänkt mycket på hur du gör det här i praktiken! du lägger ju ofta ut väldigt många bilder och jag tycker du alltid är himla bra på att ha samma stil över alla, oavsett också om det är mobilkamerabilder eller systemkamerabilder (blir så impad av detta), de passar alltid ihop! hur gör du! har du nåt filter du lägger över alla bilder? älskar din blogg PUSS

Hej! Tack som fan <3 Jag redigerar alla mina bilder i Adobe Photoshop Lightroom. Där kan man kopiera en redigering och sedan klistra in den på nästa bild. Då korrigerar jag bara småsaker på varje bild. Det går även att använda actionsfuktionen i Photoshop. Du kan helt enkelt spara en redigering och sedan spela upp din action på nästa bild!

Om jag har ett inlägg med bara mobilbilder brukar jag redigera dem i VSCO Cam först, med samma filter, och sedan ladda upp dem på bloggen.

Hej Flora, jag har länge funderat på vad du använder för objektiv. Jag älskar hur du får till sådan ”blurrig” bakgrund. Har nämligen ett porträttobjektiv men det blir inte alls lika fint som på dina bilder!! Kram till dig <3

Hej! Jag använder Nikon D750 med objektivet Nikkor 50mm f/1.4 till min kamera. Det är ett fast objektiv (alltså ej zoom) som ger väldigt mjuk bakgrundsoskärpa nere på de lägsta bländartalen! Ju lägre bländartal (1.4 i mitt fall) desto oskarpare bakgrund! Kan verkligen rekommendera 50 mm f/1.8 också, billigt och jättebra! Kram!

Huuuuur knyter du scarfsen så fint? Hur ”viker” du den? Tvinnar du den på något sätt sen? Gör du dubbelknut sen? Jag får det aldrig snyggt!

Hej! Det beror på storleken. Om jag har en större sjal (till vänster, annonslänk här) så viker jag in två diagonala hörn mot mitten, och viker ihop den så att den blir typ 5 cm bred. Sedan drar jag den två varv runt halsen och gör en ganska lös dubbelknut och låter ”flikarna” vid knuten hänga fram. Med snusnäsdukar är det annorlunda. Då viker jag den från båda håll så att den blir typ 5 cm bred, sen knyter jag den vid sidan. Eller, om jag vill ha en trekant framtill (som till höger), så viker jag bara från ena hållet och knyter scarfen i nacken. Svårt att förklara märker jag. Hittade bra tutorials här!

Hur fungerar det att hångla med någon när du har smink på dig? samt om den har skägg? min person har skäggstubb vilket totalt sliter upp mitt lilla ansikte samt att om jag har smink smetas det alltid, alltid ut vilket är fett tråkigt (obs brukar ej ha smink när vi ses vanligtvis, men ibland händer det)

Jag tycker att det är lite mysigt när sminket blir knasigt av hångel. Hellre hångla och få utsmetat smink än att ha perfekt smink och inte hångla, tänker jag. Ibland får han mitt läppglans på sig och det passar han bra i!! Dock får man ju rätt ont i läpparna av att hångla med en skäggig mun? Det kan vara lite jobbigt. Lipsyl fyller sin funktion då.

Åh jag är lite sugen på att börja testa ljudböcker, framförallt för att ha något att fördriva tiden med under mina löprundor utöver poddar. Men är så rädd att jag ska bli lat och sluta läsa ”vanliga” böcker om jag börjar med ljudböcker?! Haha. Någon som haft samma fasa som jag och upptäckt att det hänt/inte hänt? Rekommenderar ni ljudböcker?

Jag upplever att jag läser MER när jag även lyssnar på ljudböcker. Böcker kommer lättare in i vardagen och blir en vana. Jag lyssnar på ljudböcker när jag promenerar, springer eller har upptagna händer, och läser när jag ska sova eller sitter och tar det lugnt. För den som är sugen så har jag en rabattkod på Bookbeat här! Klem

Hej Flora! Hur är det rent prismässigt i Lissabon? För en middag ute? En öl? Shopping? Tacksam för svar & ha en bra dag!

Hej! En enkel middag med dryck för en person: typ 8 euro. Lite dyrare med dryck: typ 15 euro. En öl kostar runt 2 euro. En kaffe typ 1.50. Billigt alltså! När det kommer till shopping är det typ samma priser som i Sverige. Här finns fler exempel! Ha det fint <3

Dina tankar kring rökning i och med att isak röker, vad jag vet i alla fall relativt frekvent?

Han gör vad han vill, jag bryr mig faktiskt inte. Tycker att det kan vara mysigt när folk röker på uteservering och sådär. Klart att det vore onice om han ALLTID rökte och typ stank cigg oavbrutet, men han röker bara lite. Får lite creeps när folk ba ”min partner tvingade mig att sluta röka”. Han är sin, jag är min. 🙂

4 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar