Annons
Annons


Roadtrip, dag 2 – Vi hyrde ett sagohus i Odeceixe


Här är det första inlägget från vår roadtrip:
Duschkabinshotell & stora stränder, återberättat av Isak

Onsdagen började med att vi vaknade upp i vår gnisslande vandrarhemssäng. Vi drog på oss kläderna, lämnade nyckeln hos tanten med de svala händerna och satte oss på sandiga bilsäten.

Annons

Efter någon timme körde vi in i Sines för att hitta något att äta. Såhär ser många av byarna i södra Portugal ut. Vita stenhus med blå eller gula knutar.

Vi åt asäcklig lunch på ett litet café. Isak fick crabsticks i sin sallad och jag fick bacon i mina bönor 🙂 Och JAPP jag har suddat vykorten, inte för att vi skriver hemliga saker (eller?) utan för att det är roligare om mottagarna inte kan läsa detta.

Någon timme senare anlände vi i Odeceixe. Vi hade googlat runt för att hitta någonstans att bo, och när vi ramlade över Monte West Coast visste vi att det var dit vi skulle. Så jä-vla fint. Alltså kan inte rekommendera detta ställe nog! Obs ej spons, är bara helt tagen.

De har ett antal hus på en stor gård, mellan kullarna i Odecexie, som hyrs ut av en svensk-portugisisk familj. Det här huset skulle vi bo i!

Blev helt förälskad i badrummet.

Sover på badrumsmattan i natt, okej baby?

Isak gjorde matsäcksmackor med perrrrfekt mogen avokado. Vi hade inget salt men lade nachochips på mackorna, otippat gott???

När vi lämnat våra saker och packat ihop badgrejerna så tog vi bilen ner till havet, en liten tur på kanske sju minuter.

Praia de Odeciexie! Hallå har du sett något så fint eller!

Vi badade, solade, läste, hånglade, sov.

ISAK ♥

Fattar att det finns något oerhört provocerande med par som är klibbigt nykära men nu är det så bara, och jag tänker ba njuta av att känna såhär so sue me!

Praia de Odeciexie

När skuggan började dra in över stranden och vattnennivån höjdes så stuvade vi in oss i bilen igen. Vi åkte till en supermercado och köpte semestrig mat: oliver, tomater, vinho verde och mango. Lika bra att lajva Enskedemorsa fullt ut.

Hej huset jag önskar att jag alltid kunde bo i dig.

Vi gick upp till poolen för att norpa sista solen. Det blidde dock inget bad.

Du e gullig när du gnager på olivkärnor Isak.

Väl tillbaka till huset så fick vi sällskap av den här paddan. Den var lika stor som hela min hand, och vi började livesända den på Instagram, vilket ledde till att vi lajvade i en timme kanske. Mycket oklart. Men kul.

Vill verkligen rekommendera alla som har möjlighet att åka till Portugal och först ta några dagar i Lissabon och sedan bila söderut till denna sjuka plats ♥

12 kommentarer till “Roadtrip, dag 2 – Vi hyrde ett sagohus i Odeceixe”

  1. Jag fullkomligt älskar dina bilder och hur du redigerar de men jag har tänkt mycket på hur du gör det här i praktiken! du lägger ju ofta ut väldigt många bilder och jag tycker du alltid är himla bra på att ha samma stil över alla, oavsett också om det är mobilkamerabilder eller systemkamerabilder (blir så impad av detta), de passar alltid ihop! hur gör du! har du nåt filter du lägger över alla bilder? jag kan liksom ha bilder från ett år tillbaka från nån resa som jag inte orkar redigera för det är så många och jag kan liksom fastna med varje bild i flera minuter, och då om man har många bilder att redigera tar det här ju typ veckor att få klart! och det svåraste tycker jag verkligen är att få samma stil på alla, det tar ju längst tid att fixa, det var olika ljus, oj jag råkade sätta lite fel vitbalans etc. skulle bli så glad om du kunde berätta hur du gör och även hur du tänker kring det här (typ jag lägger max en timme på de här bilderna sen får det bli bra helt enkelt). älskar din blogg PUSS

    1. Om du använder Photoshop (vilket jag tror att Flora kanske gör?) så kan du ”spela in” ett eget filter! Sök på funktionsmakron, och så spelar man in, gör alla kurvor etc så att det är snyggt, och stoppar – klar! Jag har en standard (för rätt exponerade bilder), en för för varma bilder, en för kalla etc. Sen är det bara att öppna ett gäng bilder, och spela upp ditt filter på dom så får de samma redigering. 🙂

  2. Hej! Vilken webbläsare använder du? Går du in via flora.baaam.se eller florasblogg.se?
    Du menar alltså att den inte uppdaterar sig automatiskt, utan att du måste uppdatera sidan för att inläggen ska komma upp?
    Massa kramar!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar