Annons
Annons


En heldag med Astrid: vegansk moussaka, en vattenreservoar, happy hour och tequila


Igår hade jag bestämt träff med Astrid. Jag hade en plan: lunch, museum och drinkar. Astrids kompis frågade henne om hon var säker om det inte var en dejt-dejt vi skulle på, för att jag var så dedikerad i våra planer. Nope I’m taken, men älskar att semestra i staden där jag bor!

Annons

Vi gick till Foodprintz som är ett väldigt namasteställe if ya’ll know what I mean. Veganskt! Med yogastudio i källaren!

Kolla jag åt en så god moussaka. Med sötpotatis, linser och aubergine, hittade ett snarlikt recept här! Längtar så mycket efter alla kryddor som finns hemma i mitt skafferi i Stockholm. Vad mycket mat jag ska laga.

De hade en kaféhund.

Sedan gick vi till Reservatório da Mãe d’Água das Amoreiras. Yep googlade just fram den rätta stavningen. Det är en vattenreservoar som byggdes 1746.

Otroligt vackert och stämningsfullt där inne. Svalt också, vilket var en helt okej kontrast mot de 27 graderna ute.

Astrid tyckte att den här växtbeklädda fontänen kändes som typ livets urmoder.

Den här personen vill man ju bara knuffa ner i vattnet? Jag ser ut som någon som samlar underskrifter för att stoppa meat free monday i skolan.

Hur som helst: Vi gick upp på taket också. Där var utsikten fem av fem.

Gollig.

Sen tog vi bilder till hennes Linkedin.

Skoja.

Det var ett skämt.

Men hade ändå platsat som en CV-bild. *Härlig tjej som har sin shit together*. Som när hon på arbetsintervjun får frågan ”vad är din sämsta egenskap?” svarar ”ibland är jag lite väl dedikerad när jag går in i projekt”.

Astrid ville se hur det gick till när jag fick mitt skrubbsår. Såhär gick det till:

Sen gick vi ut i solen och drack kaffe i parken, och pratade exempelvis om hur mycket respekt vi har för alkohol.

Vilket ledde till att jag ba äej nu blir jag sugen på en drink. :—-)

Så vi gick till Lost in och drack drinkz på happy hour.

Vid åttatiden var vi hungriga igen. Då gick vi förbi mitt favorithus (hur… många.. gånger… kan… man… fota… samma… saker?) och promenerade ner mot mina kvarter.

För att slinka in på Pistola y Corazon Taqueria. Där käkade vi quacamole och svingoda blomkålstacos och blev bjudna på tequila av några grabbar längre bort i baren, vet fortfarande inte vilka, för vi sade bara tack till bartendern, shottade och fortsatte snacka med varandra utan att vända oss om.

Så jäla fin heldag.

11 kommentarer | TranslateAnnonsLaddar