Annons
Annons


Med min lover i Lissabon, mobilskrapet


Jag hittade en jäkla massa bilder som jag tog med min telefon när Isak var här i Lissabon och hälsade på.

Den dagen han skulle komma var så lååååång. På kvällen duschade jag länge och satte mig i soffan en timme innan hans flyg hade landat och ba ”nu kan han komma”. Gud. Jag var så peppad och nervös på samma gång. Jag har ju varit i Lissabon en tredjedel av vårt förhållande (2 av 6 månader), så det är klart att man blir lite orolig för hur det ska kännas. Tänk om det inte är som vanligt?

Annons

Och så plötsligt var han här! Människan! Och då behövde jag inte tvivla en jävla sekund för hela min kropp ba BOW CHICKA WOW WOW.

Vi hängde i Jardim do Principe Real.

Och promenerade runt. Jag tror att jag kan utnämna mig själv till proffsturistguide. Och självklart kommer det en Lissabonguide till er andra som inte har Den Fantastiska Möjligheten att bli runtguidade av mig.

Eftermiddagsöl kändes som en bra plan. Standardölen, imperial, kommer i 20 centilitersglas här. Så snopet i början.

Får det lov att vara ett plåster?

Vi promenerade till LX Factory, och tittade i bokhandeln Livraria Ler Devagar som är så fin. Synd att de har så få titlar på engelska. Eller snarare: Synd som fan att jag inte kan portugisiska.

Det är något jag verkligen vill i framtiden: bo någonstans tillräckligt länge för att det ska kännas värt att lägga massa tid på att lära sig språket. Det är en plan.

Vi käkade lunch på en restaurang där Isaks mat såg ut att vara på låtsas.

Han fotade mig framför en instagramvänlig vägg varsågoda.

Sen promenerade vi tillbaka genom Santos.

Här kan man bo.

Eller här.

”Sätt dig där och låtsas fippla med dina skor”.

Snart kommer mitt instafeed vara alldeles grått och minimalistiskt igen, om jag känner Stockholm rätt. Har således bombat det de senaste dagarna med all jävla färg och mönster jag kan hitta!

Tycker att städers färgskalor blir så tydliga när man scrollar genom folks feed. Såklart handlar det även om filter och vilka motiv man väljer, en estetisk preferens, men ofta har städer sin egen färgskala rent natur- och arkitekturmässigt. Här i Lissabon är den helt loco. På ett underbart sätt.

På kvällen gick vi på restaurang med min faster och kusin Lynn som råkade vara i stan samma helg. Alltså den här bilden är så underbart stel!!! Lynn hade precis berättat hur man kan trycka upp tungan i gommen för att se bättre ut på bild (??) så jag tror att vi gör det här. Oavsett: Sjukt mysigt att träffa dem.

Sen köpte jag och Isak öl och åkte till Gustav och Agnes för att förfesta på deras balkong. Natten tillbringades på Lux med dessa dansande isbjörnar. Jag och Isak hånglade i alla hörn som fanns. Ska deff göra det mer i Sthlm, liksom gå ut och dansa även om det bara är vi två.

Lissabon Lissabon u so fucking pretty.

På torsdag får jag rycka honom i polisongerna igen <3

6 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar