Annons
Annons


Ett författarframträdande i Umeå Stadsbibliotek + Musiktips


Jag kom fram till Umeå vid fyratiden igår. Har aldrig varit här förut och det var ju verkligen på tiden. Vad vackert det är.

Jag checkade in på mitt hotellrum. Slängde upp fötterna i sängen med skorna på som om jag vore Seth Cohen och tittade på staden som bredde ut sig framför mig, tittade på bergen och björkarna, lyssnade på Angie Stone, svepte puder över min flygplansoljiga panna.

Annons

Fick en liten rundtur i stan av Marcus Biderholt som är bibliotikarie på Umeå bibliotek. Han berättade om björkarna och hur de fungerar som ett brandskydd mellan husen så att inte elden ska kunna spridas mellan dem.

Sedan gick jag upp på scen i salen som var fullt av folk, närmare 80 personer hade kommit för att lyssna, jag blev intervjuad om skrivandet och skapandet och efteråt, när jag fick möjlighet att hälsa och signera, sa en tjej Nej nu börjar jag nästan gråta. Och då började jag nästan gråta.

Att få träffa er är varför jag håller på med det här.

Anna och Leopold är typ de enda jag känner till i den här staden, så jag skrev till dom. Jag är i Umeå! Är ni? Vill ni dricka öl? Säg Ja!  En timme senare möttes vi upp och gick till Båten, klämde in oss i ett bås och pratade om huruvida en stad påverkar ens mående, relationer, skrivandet och musiken och jag sa ”vad trasig jag låter” och Leopold sa ”det är vi alla, vi är bara olika bra på att dölja det.”

Jag fick med mig deras vinyl hem. Har tyckt om Dolce sedan första gången de skrev till mig för ett par år sedan och frågade om jag ville göra en logga till dem, och nu har de alltså släppt nytt. Som är så oerhört bra. Och omslaget av Kristin Lidström är heeelt otroligt.  Lyssna!

Nu ska jag kravla ur den här hotellsängen, packa ihop mina saker, käka frukost och bege mig till Stockholm igen. Men bara över dagen, för sedan bär det av till en annan plats där det rinner en älv.

En av mina allra bästa plaster i livet.

Ps. Att jag kom till Umeå beror på att en tjej hade tipsat biblioteket/bibliotekarien om mig <3333. Om du vill att jag kommer till ditt bibliotek, bokhandel eller skola så kan du göra detsamma. Älskar att se nya städer och tycker att det är så jävla fantastiskt att få möta läsare. Ds.

14 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar