Annons
Annons


I Isaks kvarter


Jag måste berätta om i söndags. Det var en stor dag i the life of Flora & Isak. Efter skogspromme i Hälsingeskogen och morgondopp med tillhörande hårtvätt i älven så åkte vi söderut igen. Vi stannade till på Ikea i Gävle för att köpa lite grejer till Isaks lägga, och sedan åkte vi hem till honom.

Annons

Sedan oktober bor han i Hammarbyhöjden, som ligger precis söder om Södermalm, men lyssna på det här: Jag har bara sovit där EN gång sedan dess. Hur sjukt är inte det. Men han hade roomie och vi är nykära och dessutom ligger hans jobb tio minuters gångväg från mig.

Men i söndags var det alltså dags för ordentlig lägenhetsinvigning i HH. Nu bor han dessutom själv. Så vi började stuva in alla de nya möbler vi fyndat på loppisar i Hälsingland och boade in oss. Ska visa när han kommit i ordning lite mer, det blir så fint!

Vid niotiden blev vi middagshungriga, så jag gick ut i sommarhettan och syréndoften för att kirra krubb.

:’)

Jag gick till den georgiska restaurangen och köpte kolgrillat lamm till isak och dolma till mig. Det var så fuktigt ute, liksom tropiskt, och jag var så oerhört glad och lugn i kroppen.

Min mobil laddade ur och porten var låst så jag fick stå på gatan och ropa ”ISAK! ISAK!” tills han kom ner och öppnade. När vi satte oss ner för att äta insåg vi att min rätt innehöll kött.

Tjopp tjopp så satte vi oss i bilen och börnade ner till restaurangen med förhoppningen om att få en god förrätt som plåster på såren. Det fick vi inte. Vi fick däremot en citronläsk med smak av ”cream”. Ej god.

När vi städade undan maten hittade jag en nyckelknippa. Jag ba ”var vill du ha dessa någonstans?” och då svarade han ”det är dina, du får bo här hur mycket du vill”.

Så. Fint.

Vi kommer alltså ha varsin lägga, men kommer bo lite mer 50/50 från och med nu. Känns så mysigt.

12 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar