I SAMARBETE MED MASSOLIT FÖRLAG

En bok. Som man kan vinna.


Såhär gollig var jag idag när jag skulle ta nytt passfoto. Sedan fick jag förstås svinbråttom och kutade till passkontoret i spöregn, kom dit, tryckte upp ansiktet i kameran och såg ut som en våt katt. En svullen och svettig våt katt.

Jahapp.

Men det här inlägget ska handla om boken ovan! Hade ju lovat er att lotta ut tio exemplar av Paula Hawkins nya roman I Djupt vatten (jag har skrivit om den här).

För att tävla: Tipsa om din bästa sommarläsningsbok här i kommentarsfältet, så drar jag tio vinnare på söndag. Glöm inte att skriva ut din mailadress!

Puss.

Annonssamarbete med Massolit förlag.

50 kommentarer till “En bok. Som man kan vinna.”

 1. Min bästa sommarläsning är Glöm Mig av Alex Schulman. Det är fint att ha människor runt omkring sig när en läser denna bok <3

 2. Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr! Handlar om två unga människors separata uppväxter under andra världskriget. Fint språk och otroligt fångande, jag som oftast läser böcker om *hippa människor* i typ Sverige älskar den trots att den är långt ifrån vad jag brukar läsa. Kostar dessutom 55 kronor på Bokus. 600 sidor som lätt plöjs under timmar på tåget, stranden och hemma i sängen.

 3. Min bästa sommarläsning är Vi måste sluta ses på det här sättet av Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck tycker boken är lättläst men med en oerhört bra historia om kärlek och hur den kan se ut.

 4. Min bästa sommarläsning är Harry Potter, perfekt att läsa en bokserie en hel sommar. Samt lite nostalgiskt för dem som inte läst böckerna på länge (och inte som jag har som tradition att läsa dem varje sommar). Om det bara ska vara en bok skulle jag välja Den hemliga historien av Donna Tartt. Internatskola+spänning+vänskap, kan det bli bättre?

 5. Många tycker att Harry potter serien är till för hösten, man jag kan inte hålla med om det! Ska läsa minst en av dem i sommar 🙂
  Annabrink99(@)gmail.com

 6. Nu kommer jag med en ny bok för detta år, men Jag vet allt det här av Anna Paldanius. Jag läste den i Portugal när jag var där två veckor sedan och hängde på en strand. Jag fastnade helt och läste ut boken direkt. Helt fantastisk och jag fick tillbaka mitt lässug som har varit försvunnen sedan jag började plugga på universitetet!

 7. Sträckläste boken Hjärta av Jazz, skriven av Sara Lövestam, häromdagen. En helt perfekt sommarbok om vänskap över generationsgränser. Något jag läst så väldans lite om innan. Vill tipsa precis alla om den!

 8. Min allra bästa är Tusen strålande solar av Khaled Hosseini. Sträckläste den för ett par somrar sedan, sååå fängslande berättelse om två kvinnors liv i ett krigsdrabbat Afghanistan. Läs den!

 9. Mitt tips till er alla är ”Tripprapporter”! En otroligt fängslande berättelse om den eviga kampen om att hitta sitt rätta jag och hitta till tryggheten, oavsett om denne visar sig vara i ett annat land eller hos en annan människa. Den är så brutalt ärlig och avklädd och absolut ingenting läggs åt sidan när Tone berättar för oss. Platsbeskrivningar utan dess like och en brutalt igenkännande historia. Jag kan inget annat än att tacka för att jag blev tipsad någon gång av någon att läsa denna bok, och jag kan inget annat än att tacka Tone för att hon visat att jag inte är ensam med att känna vilsenhet och otrygghet. LÄS!

 10. Mitt tips är en liten trestegsraket av helt underbara lätta klassiker!
  ”Bonjour tristesse” av Françoise Sagan, ”Räddaren i nöden” av J.D. Salinger och ”Spöket på Canterville och ett par andra noveller” av Oscar Wilde. Så fin sommarläsning.

 11. Eftersom någon redan hade nämnt Donna Tartts Den hemliga historien så tipsar jag om hennes senaste bok, The Goldfinch (Steglitsan på svenska), som är nästan lika bra. Perfekt sommarläsning!

 12. ”Almedalen har fallit” av Erik Lewin! Handlar om ett terrorattentat mot Almedalen som försätter hela Sverige i kris. Väldigt aktuellt och kusligt nu under sommaren då ju Almedalen är hot news. Läs!
  Min mail är fö[email protected]!

 13. Förra sommaren läste jag ”Min mormor hälsar och säger förlåt” skriven av Fredrik Backman. Grät och skrattade om vartannat. Så underbart bra. Alla måste läsa <3
  ([email protected])

 14. ”Vänner för livet” utav Per Hagman. En bok om ensamhet och kärlek. En utav de bästa böcker jag har läst. Får en att längta till en bar i Frankrike med en karaff rosé på bordet. När den är avverkad kan man förutsätta med ”När oskulder kysser” utav samma författare.

 15. Jag älskar ”Dålig karma” av David Safier. Sjukt lättläst men så rolig! Satt och skrattade högt för mig själv flera gånger. Vill man ha feelgood läsning är den ett starkt tips!

  [email protected]

 16. Ååååh ”Spåren vi lämnar efter oss” av Pernilla Ericson! Uppföljaren ”Jag ska hitta dig” kom precis och är också HELT fantastisk. Har aldrig gillat deckare innan men dom här är faktiskt så bra. Feministisk thriller (som även innehåller världens sexigaste karaktär Rikard som dessutom är bi) som klämdes på några dagar. Sjukt bra!
  [email protected]

 17. Nu när sommaren kommer och det finns tid att läsa länge, mycket, mest hela tiden rekommenderar jag ändå att en hoppar på en eller två eller tre klassiker. Sådana litterära verk som exempelvis ”Lolita”, ”Det andra könet” eller ”Processen” som är världsomspunna böcker som människor har läst i generationer, men som känts alldeles för stora och tidskrävande innan. Nu är det perfekt!

  [email protected]

 18. Kärlek och uppror, en diktsamling sammanställd av Siv Widerberg och Anna Artén. SÅ fin poesi. Fick samlingen av min lärare när jag gick ut femman men älskar den fortfarande.
  [email protected]

 19. Är verkligen inne i en bokperiod nu och jag älskar det!! Just nu är det ”Allt jag inte minns” av Jonas Hassen Khemiri som gäller. Otroligt bra och berörande, LÄS! Gillar att den består av kortare stycken, den känns luftig och gör att man inte tröttnar på att läsa (”Bara ett stycke till… ett till… ett till…”).
  Mail: kjellinkarolina(at)gmail.com

 20. Mitt bästa sommarläsningstips måste vara ”Vindens skugga” av Carlos Ruiz Zafon. Så himla bra och spännande! 🙂
  Mail: felicia.safsten(at)hotmail.com

 21. Om jag var din tjej av Meredith Russo. En underbar och viktig bok om hur det är att vara transperson och inte våga berätta för sina vänner för att en är rädd att de inte ska acceptera en. Om hatet mot en själv när folk får reda på hur en var född.
  Mail: Hedda.isaksson02(at)gmail.com

 22. Måste slå ett slag för Maria Lang! Gamla, svenska deckare från 50/60/70-tal om en kvinna som heter Puck (hur gulligt?) som löser mord på löpande band runtom i Sverige. Lagom lättsamt och mysigt när regnet smattrar på altantaket och en dricker en stor kopp earl grey med mjölk (trots att det är en dödssynd i England). Citat från En främmande man: ”… men vi sitter i lä för den friska blåsten, junisolen lyser på oss alla, syrener och kastanjer blommar och doftar strax intill oss, och vi är glada och uppspelta och ansvarslösa.”. 🙂

 23. Bästa sommarläsningen är ju att välja en bokserie som man kan grotta ner sig i under en låååång tid. Sällan har man så mycket tid för att läsa som på sommaren. Jag brukar välja Harry Potter och försvinna ner i det universumet i några dagar. Underbart! Dock opraktiskt om man inte befinner sig hemma eftersom böckerna väger en del…
  Mail: sandralily(at)live.se

 24. EN ANNAN HISTORIA av LINA THOMSGÅRD (red) är nog den perfekta sommarboken. Den innehåller 51 korta personporträtt om kvinnor som försvunnit ur den mansdominerande historiebeskrivningen. De 51 personporträtten (tex asfeta rösträttskämpar, barnmorskor, författare, mattesnillen, uppfinnare osv osv) är skrivna av 51 olika personer (tex Annika Norlin, Martina Montelius, Tone Schunnesson, Ebba Witt-Brattström). Perfekt att ba läsa ett avsnitt i taget och sen slumra i solen, eller sluka hela boken på tågresan till västkusten och sen börja om igen pga den äger.
  [email protected]

 25. Otopia av Per Nilsson. Ungdomsböcker när de är som bäst! Var som att spola tillbaka tiden och leva om sin första ungdomstid på ett annorlunda sätt. Älskade den! BARA LÄS DEN ALLA SOM INTE REDAN GJORT DET. Nu ska jag baka veganska kärleksmums och därefter läsa en eller ett par noveller. <3

 26. Sommaren är till för att verkligen grotta ner sig i en berättelse, tankarna är friare och det är lättare att verkligen komma in i boken. Skulle därför varmt rekommendera att läsa lite tjockare böcker, men annars är en lagom lång Khaled Hosseinis – Tusen strålande solar, två afghanska kvinnors öden möts när dom hamnar under samma tak, gifta med samma man. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att det är här ett återkommande boktips från min sida därför att den är så gripande. Läs!

  [email protected]

 27. En bok som bokstavligen fått min puls att gå upp, håren att resa sig och blicken att fastna på bladen är: ROOM av EMMA DONOGHUE. Miljön i boken är en enorm kontrast mot den fria och gröna sommaren och karaktärerna är superintressanta. Det som däremot gör boken unik är perspektivet. Ett barns perspektiv, vilket ger så mycket djup och förtvivlan till historien.

  [email protected]

 28. Wow, den verkar så himlans spännande. Skulle bli så glad om jag fick utöka bokhyllan med den, då jag läst i princip allt 2 ggr om redan, och på grund av knepig jobbsituation så är det inte så mycket pesetas in, och därmed inte så mycket nya böcker in som jag hade önskat (mvh slösurfar på bokhandlar på nätet med jämna mellanrum som NÖJE). Det hade alltså varit så himla flott om jag hade turen att få hem en sån där tjock deckare (den första boken var a w e s o m e).

  Jag vill tipsa om boken ”Meningen med hela skiten” av Nina Åkestam, kanske ingen skönlitterär hängmattebok men än dock en bok som garanterat ger dig en tankeställare. Inte nog med att Nina är ett geni i vanliga fall (obs följ henne på Facebook, hon skriver så smart) men här briljerar hon. Det handlar om ja, vad är egentligen meningen med hela skiten. Vi får höra hur hon själv gått in i väggen och vägen tillbaka, samt en hel del smarta tips och övningar om hur en kan tänka själv. SÅ BRA. Tipstipstips.

  Klem klem
  //[email protected]

 29. En bok jag verkligen vill rekomendera är ”Mig äger ingen” av Åsa Linderborg. Den är skriven med ett väldigt fint och flytande språk som återberättar Åsas egen barndomshistoria.

 30. Åh, ja tack! Någon deckare av Camillia Läckberg rekommenderar jag verkligen! T.ex Tyskungen. Riktigt fängslande och spännande. Perfekta till stranden eller roadtripen.

  Mail: [email protected]

 31. Jag heter inte Miriam!!!! Så himla bra och spännande bok. Majgull är fantastiskt talangfull och skicklig. Att kunna skriva en hel roman som utspelar sig under en och samma dag och ändå behålla tempo och spänning i historien är en konst.

  Himla viktigt ämne Majgull tar upp också. Hon låter romernas historia under andra värskeiget träda fram i ljuset, den folkgrupp som blev lika (om inte mer) förtryckt som judarna.

  Hade tiden tillåtit hade jag sträckläst den. Men slukade den, japp det gjorde jag, och det garanterar jag att du kommer också.

  (Tack för boktipset Flora!)

  [email protected]

 32. Öppnas i händelse av min död. Så så så spännande, tankevärd och bra bok som jag verkligen föll för. 438 dagar är också en bok som jag verkligen föll för. TIPS TIPS TIPS!!!

 33. Beckomberga av Sara Stridsberg! Läst om den så mycket hos dig och din bokklubb men aldrig tagit tag i att läsa den. Nu blev den vår bokklubbsbok och det är det bästa jag läst på sååå länge. Fullkomligt magisk. TACK FÖR TIPS! <3

 34. Haha tur att en ganska ofta ser ut som en våt katt när en är ute och reser så att folk känner igen dig på passfotot ändå 😉

  Jag läser ”Kvinnor som slår följe med vargar” just nu – små delar i taget. Den är uppbyggd av gamla berättelser/sagor som har en sensmoral som sedan följs av en djupare analys och reflektioner kring intuition, flockbeteende, instinkter, att skapa sammanhang och att finna trygghet och stolthet i vem just jag är. Så inspirerande och tankeväckande!

  Och mailen: [email protected]

 35. Som stjärnor i natten av Jennifer Niven, för jag har nog aldrig hittat en bok som satt ord på alla mina känslor så bra som den boken gör. Jag gillar hur det är en blandning av humor, tragedi, realitet och kärlek för den hopplösa romantikern som bosatt sig i min själ. Hur gosig som helst och helst läser man den under en stor ek där det blåser lite lagom och solen kikar fram genom trädkronan.

 36. Åh vilken bra tävling, vad glad jag blir! Läste Kvinnan på tåget förra sommaren och har verkligen velat läsa Hawkins nya bok denna sommar, men har velat vänta på att den ska komma ut i pocket pga snål och ont om pengar för tillfället, men eftersom jag är en otålig själ så är ju denna tävling perfekt för mig!

  Bortsett från deckare och spänning så är mysiga feel good-böcker det jag helst läser under just sommaren. Dessa böcker behöver inte vara litterära mästerverk som får mig att ifrågasätta min existens, utan de har bara en uppgift – att få mig att må bra! Den bok som jag skulle vilja tipsa om är just en sådan bok, nämligen den jag läser just nu – ”Hundra omistliga ting” av Lucy Dillon. Väntade med att börja läsa denna bok ett tag då jag ville spara den till just sommaren, kände nämligen på mig att den skulle vara den ultimata sommarläsningen för mig, och det gjorde jag rätt i – jag är verkligen en sådan person som vill matcha rätt bok med rätt årstid. Hur som helst så inspirerar boken mig, och jag blir alldeles lycklig av den. Hundälskare som jag är så älskar jag speciellt Dillons böcker pga att hundar alltid har en viktig roll i dem, vilket man kan se redan på böckernas omslag (en hund/hundar finns med på alla hennes böckers omslag, hur mysigt?!).

  Nu håller jag alla tummar och tår!
  Ha det fint, kram på dig!

 37. Den hemliga historien av Donna Tart. Jag läste denna boken förra sommaren eftersom min lärare rekommenderade den och asså wow jag fullkomligt älskade den! Det brukar sägas att boken är en thriller för tänkande människor och jag kan inte annat än att hålla med. Richard Papen heter huvudkaraktären som börjar på college och det enda ämne han verkligen varit lysande i har varit grekiska vilket är just det som skolans mest intellektuella ungdomar samlats kring. Richard blir accepterad i dessa sex ungdomars gäng och man får följa honom när han försöker hänga med dessa intressanta, kultiverade men samtidigt skrämmande människor. Vill inte förstöra boken för mycket men de ägnar sig åt sådant som knappast kan kallas vanligt collegeliv och alla i gruppen är så sammanvävda att tillslut spårar allting ur och alla måste stå till svars. Slutet hänger fortfarande kvar i mig och förutom handlingen är Donna Tarts formuleringar något som gör boken till en av mina absoluta favoriter.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Laddar