Annons
Annons


Hej från Bohuslän


Hej från Bohuslän. Här är det soligt men blåsigt. Jag kom hit i måndags kväll och stannar till fredag morgon.

Min lillasyster, som snart fyller fyra, vill göra allt med mig. Hon vill keepa mig sällskap när jag duschar, hon vill att jag ska knäppa spännena på barnstolen, hon vill att jag ska sitta bredvid henne – I want to sit bredvid Flora – och hon vill absolut sova med mig. Jag högläser Kalle Anka med olika dialekter tills jag får ont i halsen och sedan somnar hon med tårna instuckna mellan mina lår. Hennes hår är flottigt av solkräm, hon pruttar i sömnen och om morgnarna vaknar hon en timme tidigare än jag och då får hon titta på Nicke Nyfiken på min telefon medan jag kryper ihop under täcket och sover vidare. Hon ger mig så mycket villkorslös kärlek.

Annons

Jag har inte tagit semester än utan jobbar om kvällarna, försöker komma ikapp med det som jag inte hunnit med under dagarna. Det gör jag inte.

Det är så ljust ute. Jag kissar bakom ladan och slänger pappret i utedasset. Jag klappar kattungarna och dricker kaffe ur koppar som fått mörka avlagringar av det svavelhaltiga vattnet. Jag är konstant trött. Kroppen tung och trög.

Om 20 minuter går solen ner. Jag ska promenera ner till havet för att se det hända.

Sedan krypa ner bredvid min syster.

5 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar