Annons
Annons


Vegansk midsommarmat


Japp, lagom till varje högtid så publicerar jag ett gäng veganska recept för att underlätta för oss som föredrar att äta vego framför animalier. Här kommer sju veganska recept du kan laga på midsommar!

Annons

Vattenmelonsallad med koriander och oliver

Äter den här salladen nästan varje vecka om somrarna. När jag var vegetarian hade jag fetaost i, men nu skippar jag osten eller använder ett substitut (typ Sheese greek style).

Fransk potatissallad

Godaste tillbehöret till grillat! I det här receptet står det schalottenlök, men jag gillar att använda färsk vårlök/salladslök. Eller rödlök för all del.

Senapssill (gjord på aubergine)

Genom att förvälla auberginestrimlor (i receptet ovan är de runda men du kan lätt skära dem i ”sillstorlek”) och lägga in dem i senapsdressing så får du en vegetarisk sill som smakar väldigt likt originalet! Recept (+okänd fotograf) via ICA.

Grillade grönsaker

Mitt bästa hack är att först stoppa in grönsakerna (typ aubergine, svamp, lök och zucchini) i ugnen med olja + salt & peppar en stund, så att de blir mjuka och genomstekta, och sedan lägga dem på grillen för att få en bra yta. Förkokt majs och sparris går snabbt och kan därför landa direkt på grillen.

Vegansk jordgubbscheesecake

Jordgubbar på midsommar. Det måste man ha.  Recept (+okänd fotograd) via ICA.

Smördegsinbakad sparris med örtagårdssås

Alltså hur gott verkar inte detta?

Foto: Annie Månsson.

Vegansk skagencheesecake

Annie/Vegokäk har gjort en vegansk skagencheesecake. Tjusigt! Vet inte hur taggad jag är på att äta den i kakform, men jag brukar göra den där veganska skagenröran och den älskar jag! Så kaka eller ej, supertips på god skagen för den som inte vill äta firre eller animalier.

Vad ska du laga i midsommar? Please do tell.

6 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar