Annons
Annons


Q&A: Hur jag redigerar bilder på Instagram, roliga saker man kan göra efter studenten, om ångest, att vara yngst och om ska man säga till den man dejtar att man är oskuld.


 

Foto: Pauline Suzor.

Åhhhh så glad jag är för din skull Flora, du är så himla bra!!!!! En fråga som inte alls har med boken att göra men som jag tänkt på ett tag och som är speciellt märkbart på bilderna i det här inlägget. Gud vad långt ditt hår blivit!! Har du några planer här näst för det? Spara ut? Klippa av? Färga? Berätta, vill veta!!!!

Annons

Tack för peppen fino! Hm, ska nog boka en ny klipptid snart. Jag kommer behålla det rätt ~naturligt~ tänkte jag, men det kanske är dags att kapa en bit igen. Vad tycker ni?

Kuliga grejer! På en helt annan note, får man slänga in ett förslag till ett önskeinlägg? Jag (liksom säkert många andra) tar studenten nu och har ca noll aning om vad jag vill hitta på för äventyr för ALLT verkar kul, och framförallt känns det som att man inte ens vet om hälften av grejerna som finns att göra? Skulle därför vara kul med ett inlägg där du listar grejer du skulle vilja hitta på om du bara släppte allt allt allt. Vilka långresor skulle du göra? Outforskad kontinent? Särskild vandringsled? Au-pair i Peru? Sånt där. Eller kanske uppmuntra till att folk skriver i kommentarsfältet om vad de hittade på efter studenten/när de hade tid att göra vad fasen de ville?

Ahhh vad roligt med studenten! Alltså det beror ju helt på ekonomin, men här är några grejer som vore roliga att göra:
Resa runt i Centralamerika och/eller Sydamerika.
Åka till Japan. Till Tokyo och därifrån snabbtåg till något område med mycket berg och natur mmmm.
Bo i en europeisk stad ett tag.
Jobba på fjällstation en säsong.
Plugga skrivande på folkhögskola.
Plugga på Röda korsets folkhögskola. Genus & mänskliga rättigheter eller Asyl & migration i praktiken.
Gå en kommunikation- och/eller designskola. Typ Berghs, Beckmans, Forsbergs eller Hyper Island.

Hur ser du på att signera böcker, får man gå fram till dig på stan om man har boken med sig? Har nämligen hänt men visste inte hur du tänkte kring det haha. Du är fantastisk förresten! Kramar

MEN SJÄLVKLART! Tack fina fina du.

Känns som en väldigt privat grej att kommentera om, men tänker att eftersom du skriver om det så borde det vara ok? Tänker två grejer när jag läser detta. Fy satan vad jobbigt det låter att få sånna ångestpåslag? Tar du läkemedel mot din ångest? Samt: Hur funkar det att ha en blogg och liksom delvis försörja sig på lajfstajl och samtidigt hantera sån ångest, som till viss del verkar triggas av förväntningar och stress? Känns väldigt fint att du är transparent med att det kändes jobbigt iaf. Blir alltid väldigt berörd av att du är öppen med det.

Tjänna. Nej, jag tar inga läkemedel. Har ångest i perioder men det brukar gå över efter någon vecka. Har dock gått i terapi och ska börja göra det igen! Är väldigt tacksam över min livsstil eftersom jag har möjlighet att ta ledigt och åka bort i princip när jag vill, vilket är bra om jag har mycket ångest. Men det är klart att det är mycket förväntan och prestationsångest i mitt yrke. Allt har sitt pris liksom.

Hej finaste Flora! Vet du om några fina mysiga caféer som inte är alltför dyra i Stockholm?

Kaffe (På sankt Paulsgatan), Citykonditoriet, Cirkeln och Konditori Valand. <3

251495_10150277440178950_7095942_n

Flora! Jag vet att du som 94:a gick i skolan med 93:orna, alltså de som är ett år äldre. Jag själv är 00:a och går med 99:orna. Vi börjar trean efter sommaren och jag är 17 år medan alla de andra(är bara kompis med 99:or och äldre) har blivit 18 eller blir det väldigt snart. Och jag vill också bli 18!!! Jag blir liksom så utanför: de går på klubbar och krogar, kan dricka på restaurangbesök, tar körkort och har mycket mer frihet än mig. Visst jag kan vara med på hemmafester men alla nyblivna artionåringar vill ju bort från det. Jag tänker att det ”snart” är min tur men samtidigt så kan en bebis hinna tillverkas och födas innan jag blir 18. Hur klarade du dig? Eller är det kanske någon annan av dina läser som är eller har varit i samma sits? PUSS! Tack för din blogg och dig Flora <3

Hej på dig! Ja, jag var 17 när jag tog studenten. Som tur var hade de flesta privata studentskivor, som inte var på abonnerade barer och klubbar. Så just runt studenten var det lugnt.

Alltså, ett år känns som en evighet när man är 17, men det gååår fort, jag lovar! Mina kompisar var väldigt förstående med att jag var yngre och brukade exempelvis ofta parkhänga i stället för att gå ut på krogen. Jag brukade också låna folks ID-kort men det får man väl inte rekommendera på en blogg såhär… Ett annat tips är att resa utomlands med kompisar, kan vara typ Köpenhamn, för där är de inte lika strikta när det kommer till att visa legitimation. Eller anordna hemmafest själv!! PUSS

Hur redigerar du dina instagrambilder? Har du något favorit filter, ser ju alltid så fint ut!

Jag redigerar dem i VSCO Cam. Jag brukar räta upp alla linjer och sedan använda A6, HB2 (nästan jämt på selfies), C6 eller C8. Men inte full styrka, utan bara några snepp. I Instagramappen lägger jag på lite mer ljusstyrka och drar upp Lux!

Hej! Här kommer en liten känslig fråga (därför är jag gärna anonym) som inte har med det här blogginlägget att göra. Visste bara inte vart jag skulle kommentera, men tycker att du brukar ha så bra tankar och tips om saker och ting. Just nu träffar jag en kille som jag tycker om, vi har dock endast träffas ett par gånger, men om allt går bra kommer antagligen en sak leda till en annan. Jag är 18 år och har aldrig haft sex. Tycker att detta är jobbigt och talar helst inte om det i onödan. Det är inte så att jag är pryd eller liknande, utan det har bara aldrig blivit av pga andra anledningar. Men frågan är väl egentligen; tycker du att man måste säga till den man ligger med om man är oskuld eller inte, om man skäms över det? Du kanske inte har svar på frågan, men om du har, så skriv gärna varför/varför inte. Kramar!

Hejsan. Jag uppfattar det som att du ändå är sugen på att ligga med honom? Jag tänker såhär: om du vill säga det till honom bara för att det känns genant (typ om du har prestationsångest eller är nervös) så kan ju det vara skönt, men han kommer antagligen inte ens notera det. DÄREMOT. Om du tycker att det känns läskigt att ligga men ändå vill göra det så tycker jag att det kan vara en jättebra sak att säga, så att han vet att han ska ta det försiktigt och väldigt lugnt, så att allt känns bra när ni är intima. Sex måste kännas bra liksom. Kram och ha det så fint <3

5 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar