Annons
Annons


Ett foto i timmen i Salina, Sicilien


09.00

Vaknade och klev upp och gjorde frukost. Är ju då en morgonpigg person. Vi pratade om detta under morgonen och kom fram till att vissa har mellanlägen mellan vakenhet och sömn, och andra inte. När jag vaknar av mig själv vill jag liksom komma igång direkt, medan andra behöver ligga och dra sig längre.

Annons

Lite störigt. Men ändå nice att få uppdukad frukost kanske?

10.00

Och en kopp espresso förstås. Det dricker man på semester.

11.00

Sedan tog vi det lugnt på terrassen. Jag läste De kommer drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru, som jag fick låna av Moa. Helvvvvete vad bra den var.

12.00

Vi beställer lunch från snackbaren (en av två ställen i byn där det gick at köpa mat – det fanns inte ens en mataffär).

Och så går vi ner till havet. Den här cykelanordningen använder de från snackbaren för att skicka ner beställningar till badgästerna. Man trampar på cykeln för att skicka ner korgen på linan! Så jäla cute.

Hej hej gänget! Bella, Moa och Isak har känt varandra i elva år. De är så golliga.

13.00

Stranden är ingen strand, utan en bullig klippig liten hamn där man ligger obekvämt. Men fan vad vackert det är.

Det var förresten Moa som peppade mig att fotografera ett sånt här inlägg till bloggen. ”Flora, nu har det gått en timme!” <3333

13.00

Lunchdags! Jag äter en sallad med kronärtskocka, oliver, kapris och tomater. Mat är aldrig så god som när det förtärs UTOMHUS.

14.00

Och sedan badar vi.

15.00

Och badar. Och läser. Och badar igen.

16.00

Och badar. Havet är så upproriskt att man får hålla sig i ett rep för att komma upp. Svinläskigt faktiskt.

17.00

Tillsist är vi mätta på sol för den här dagen.

Jag fiskar upp en bärsa som fått ligga i vattnet för att ”kylas ner”. Glömde att det är 25 grader i vattnet.

18.00

Jag börjar med middagen. Jag lagar en caponata (recept), som är en siciliansk auberginegryta med selleri och kapris. Jag lade även till zucchini och paprika. Grannen frågade om vi ville ha hans tomatsås på färska tomater. Eh ja!

Tar en instagrambild för hur kan man inte när maten är så VACKER??

19.00

Lagar mat och lyssnar på Ferrante. Kanske min bästa sysselsättning – ljudbok och matlagning.

19.30

Tutto pronto per mangiare! Maten är klar! Jag serverar caponatan med potatis och rostade pinjenötter. Svajngott kan jag tala om.

20.30

Solnedgångsdags. Avbrott i middagen, alla måste titta!

21:00

Moa och Bella hade kommit med idén att vi skulle ha Stjärnorna på slottet-tema. Varje person skulle alltså få en egen kväll. Just denna kväll hade det blivit min tur (det var också därför jag hade valt mat obs).

Så medan vi åt så fick jag en massa frågor om hur jag mår, om min familj, om relationer, drömmar och tankar. Så jävla fin grej. Känns som att man lär känna varandra dubbelt så snabbt på det viset.

22.00

Jag fick välja en lek/spel också. Fick bli Rappakalja! Ni vet det spel som går ut på att man får ett okänt ord och ska skriva en förklaring på ordet. Oftast genom att gissa, men ibland genom att faktiskt skriva rätt. Exempelvis ”Apkärlek”, vilket visade sig betyda ”föräldrars blinda kärlek till sina barn”.

Klart slut på en dag i Salina!

5 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar