Annons
Annons


En riktigt jävlig kväll i Salina


HEJ! Jag sitter vid matbordet hos mamma och ska strax laga middag. Har hittat ett recept på ärtfalafel som jag ska dela med er om det blir gott!

Men nu spolar vi tillbaka till när jag, Isak, Bella och Moa var i Italien, på ön Salina utanför Sicilien.

Annons

AH. Den första kvällen i Italien. Ser ni hur detta nylle njuter av att ha semester? Jag drog på mig den här kjolen för att vara kvällsfin men behövde korva av mig den lika fort, eftersom den 34-gradiga värmen gjorde den helt omöjlig att ha på sig. MEN. Här får ni en golli bild. Moa som fotade bad mig knäppa upp en till knapp på skjortan. Aa visst baby.

Skåålrå.  Skjorta från Gant Rugger och kjol ärvd av Bea.

Här satt vi och käkade oliver och svettades in semestern.

:””)

Minns ni att jag berättade att vi haft kvällar, a la stjärnorna på slottet? Den här kvällen var tillägnad Moa.

Vi åkte till mataffären och handlade allt gott. HÖRNI vad roligt det är med italienska mataffärer. Sedan trängde vi ihop oss i köket och tjoffade ihop allt.

De åt exempelvis superkrämig burrata.

Och så blev det tapenad med breadsticks, mörkröda tomater, kronärtskocka, ruccula, oliver, caponata, spaghetti och en kikärts- och tofusallad.

Moa fick svara på alla frågor som vi kunde komma på, och så lekte vi en lek (skriv hemlisar/okända fakta om dig själv på olika lappar, vik ihop dem och lägg dem i en skål. Sedan turas ni om att läsa upp lapparna, och gissa vem som är avsändaren).

Trots det sena klockslaget blev det knappt märkbart svalare, jag var på fullaste allvar tvungen att gå in i badrummet och hälla vatten över mitt huvud, över axlarna och bröstet, så att den blöta skjortan kunde svalka. När vinet tog slut lotsade vi oss fram med ficklampor till restaurangen (den enda i byn) där vi köpte husets vita som tappades upp i vattenflaskor för 5 euro styck.

En riktigt jävlig kväll som ni märker.

2 kommentarer | TranslateAnnonsLaddar