Annons
Annons


Skrivveckan, första morgonen


07.22. Fuktigt i rummet. Längtar efter en dusch. Yrsa ligger tre meter bort med armen över ögonen för att skydda sig mot ljuset. Hon sover än. Det stod ett skrivbord mellan sängarna men vi lyfte bort det, det skymde sikten mellan våra huvudkuddar.

Annons

Vi tog båten till Visby igår. Det var barn överallt. Det luktade smör och ägg. Jag kände mig orolig och hade svårt att sova trots att jag var trött. Men sen förtöjde vi i hamnen och drog våra rullväskor över kullerstenarna. Genom Almedalen, genom stockrosorna. Öppnade grinden och kom hit, till huset vid ringmuren där vi ska vara en hel vecka. Det är Bonnier som hyr stugan och lånar ut den till sina författare.

Biblioteket är fullt av signerade böcker. Den här sängen, den jag svettas i just nu, har kanske använts av Maria Sveland och Jonas Hassen Khemiri. Författaren som var här förra  veckan fick ihop sitt slut. Det stod i gästboken. Kanske kan det hända något med mitt manus också.

Skönt med semester på Gotland har några sagt inför resan hit, men det här är min viktigaste arbetsvecka den här sommaren. Jag ska skriva. Och strukturera upp. Igår hjälpte varken en kopp kvällskaffe eller en shot brännvin som vi hittade i frysen. Min kropp sjönk bara längre ner i soffan. Men nu är klockan 07.29 och jag ska strax gå ner till köket och koka kaffe i åttiotalsbryggaren. Lägga bröd i rosten. Väcka Yrsa. Sedan börjar den ordentligt, skrivveckan.

6 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar