Annons
Annons


Bogklub Babes i København


Alexandra startade Book Club Babes, vår bokklubb, hösten 2014. Nu har det gått nästan tre år, och vi har för länge sedan slutat vara ”bara” en bokklubb. De är också några av mina närmsta vänner.

I alla fall: Då och då reser vi ihop. Förra sommaren åkte vi till olika platser i Sverige, men i år ville vi åka utomlands. Så i onsdags möttes vi 06.00 på Centralstationen och letade upp våra platser på det tåg som skulle ta oss till Köpenhamn. Alla var så groggy och gulliga och grusiga <3

Annons

Sara anslöt sig i Småland, då hade vi andra kvicknat till lite. Hennes kille Johan hade bakat bullar så det blev fikapaus.

Vid tolvtiden var vi framme i Danmark! Skulle så gärna bo där en dag. Men livet är långt, det är det nog. Vi lämnade av våra grejer i airbnb-lägenheten

och gick ut i Fredriksberg.

Vi satte oss i Fredriksberg Have och åt pickenicke på Yrsas sarong där fukten trängde genom tyget.

När det började regna (vilket det gjorde till och från alla dagar) trängde vi ihop oss under ett träd där det var torrt och tyst.

Louise och Maria.

Sen tog vi våra blöta bakar och gick hemåt igen.

Men först ett stopp på Netto för att köpa bubbel!

Det var piffdags! På med musiken! Fram med schminket!

Sara! Bella donna.

Andrea räddade ett kryp.

Skål pårej din gamla skojare.

Det var varmt och soligt när vi kom ut igen.

Vi gick och satte oss på Riga, som var en go uteservering där vi drack bärs och aperol. Maria introducerade en hysterisk lek som går ut på att man bestämmer några ord (exempelvis Fredrik Reinfeldts flensost) och så ska man ställa frågor till folk som måste svara på med de orden. Typ ”Flora, du gillar ju frukost, kan du inte berätta vad ditt knep är?”

”Jo, gärna. Jag tycker att det är väldigt gott att rosta rågbröd, ringla på lite olivolja och sedan bre ett tjockt lager Fredrik Reinfeldts flensost på. Det har en så god syrlighet. Sedan kan man toppa med lite rädisor och smörgåskrasse”.

Hungriga efter allt snack om frukostmackor! Vi gick till Kødbyen för att käka middag.

I väntan på bord drack vi vatten öl kaffe bubbel.

Vi var vrålis så fick fick snacksa lite på varandra.

Pizza på Mother blev det. Den var lækker.

Sen sprang vi mellan Bakken och Jolene och startade dansgolv på båda ställena och köpte sexpack öl och en flaska cava och gav varandra utmaningar.

Yrsa bytte skor med någon, Maria bytte kläder med någon, Sara fotade streetstyle och jag skulle luta mig mot folk i barkön, lealös, och låtsas som ingenting. Alexandra skulle fråga någon om hen läst Hemingway, och vara superentusiastisk som om det var en helt sjuk grej, och Andrea skulle casta någon till sin kortfilm.

Lika kul att hänga på trottoar nu som när man var 16.

Sedan promenerade vi hem genom natten, köpte chips och dråsade ner i soffan. Så sluttede den første dag i København.

 

10 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar