Annons
Annons


Den senaste veckan genom telefonen


Hej. Har visst fångat ett gäng bilder med mobilkameran på sistone.

I tisdags skickade jag ett sms till Maja med de försiktiga orden ”är du hemma idag?”. Det var hon. Hon sa att hon precis var i färd med att göra lunch, och om jag ville kunde jag ta med mig något hemifrån och komma ner och käka. Fem minuter senare tog jag hissen till hennes våning, och så lagade hon mat till oss medan jag satt på golvet och ventilerade.

Annons

På kvällen kom Bea också. De lagade mat till mig medan jag återigen satt på golvet och höll en monolog. När jag smög fram ett ”men hur mår ni?” sa Bea ”du behöver inte ens fråga det, idag är det din dag”. Hehe. Sen låg vi på min säng.

Dagen därpå ringde mamma och sa ”Flora, jag kommer in till stan nu, jag vill ta hand om dig”. Sen tog vi en promenad runt hela Kungsholmen.

Vi passerade huset där hennes mormor hade bott. Hon brukade vara där ofta, mamma, och tog med sig sina sköldpaddor när hon hälsade på. Hon sa “mormor, sköldpaddorna behöver ett akvarium”, och då letade mormodern upp en stor glasburk och fyllde den med vatten. Morfadern tog mamma i handen och gick ner till vattnet. Där plockade de stenar som sköldpaddorna kunde krypa upp på, “annars dör dom”. De ställde sitt nya akvarium på teven, men det var höst och stenarna var kalla. De expanderade av värmen så att burken sprack. Det rann vatten överallt och sköldpaddorna for ut över golvet.

Vi skulle stanna och ta en kaffe men jag bestämde att vi skulle dricka vin, så så blev det. Vin och mandlar på Mälarpaviljongen.

På kvällen åt jag middag på Maxos med My. Hon är guld.

Så överväldigad av hur fina personer jag har i min närhet. Herregu.

Och nu är det helg och jag har hängt nästan oavbrutet med denna långbenta person. Vid Sickla sjö träffade vi en ledsen dam som letade efter sin bortsprungna katt Findus. Om någon av er råkar hitta en grå katt i det området så kan ni ringa Fredells byggvaruhus, de har uppgifterna till den damen.

Katten hade tydligen hoppat in i en byggarbetares bil. När byggarbetaren hade öppnat bildörren på Fredells så hade katten sprungit ut ur bilen som ett skott, två mil från sitt hem. :'(

Vi hade gjort lunchmatsäck, men hade inte kommit hemifrån förrän det var middagsdags.

Så vi drack vin och åt mat och kvällsbadade, i sällskap av vilda, flytvästklädda hundar med namn som Chico. De kutade över våra handdukar med leriga fötter, ruskade sig torra alldeles intill oss och kastade sig ut i vattnet.

Simmade ut för att plocka en sånhäringa till honom.

Igår var vi på loppisrunda i Skarpnäck (för er som inte bor i Sthlm: det ligger längst ut på en av de gröna tunnelbanelinjerna, söder om stan). Det känns verkligen som en helt egen stad med alla tegelbyggnader och smala gator. Så mysigt. Jag köpte bestick (hur tappar man ens bort bestick) och Isak köpte en ölöppnare och en ljuslykta i form av kräftor (han skulle på kräftskiva på kvällen) och sedan åkte vi in till Skanstull och käkade lunch på Falloumi.

Jag tog en Callerulle som var sanslöst god. Serr. Aubergineröra, slaw på gulbetor och rödbetor, hummus (valde vanlig, inte sriracha) och en falafel som var helt magiskt crispy på utsidan och alldeles mjuk och krämig inuti. Wow.

10 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar