Annons
Annons


Q&A om att ta sitt mående på allvar, bokklubben, hur man hittar nya vänner och en spegel.


Ingen aning om vad du går igenom just nu, men har som du den senaste tiden haft mycket ångest. Vill bara skicka ett gäng styrkekramar och liksom – vi klarar det! I mitt fall är det bara en del av att vara en känslomänniska – vilket jag ju också älskar när det är highs!? <3

Annons

JA vi klarar det, speciellt om vi får hjälp! Jag kan meddela att jag var hos en ny samtalskontakt idag som verkligen var guld. Så jag rekommenderar samtliga ångestiga personer därute att gå till vårdcentralen och försöka få en remiss till en samtalskontakt. <3

Kan inte du berätta lite mer om er bokklubb? Jag funderar på att starta en med några kompisar. Men hur väljer man böcker? Hur gör ni? Och hur hanterar man allas olika lästakt? Bestämmer ni typ ett datum då alla ska ha läst till en viss sida eller diskuterar ni boken när den är färdigläst? Om ni delar upp den, hur hanterar man längtet i sig att läsa vidare fast man måste pausa? Hur ofta ses ni? Jag läser typ mellan 50-200 sidor varje kväll och har full förståelse för att alla kanske inte läser lika mycket som jag. Men skulle ändå vara kul med bokklubb.

Hej. I begynnelsen skrev jag ett blogginlägg om hur vi går tillväga i bokklubben. >> Du kan läsa det här! << Vi brukar bestämma ett datum som ligger ungefär en månad fram i tiden, det känns som en rimlig tid. Är det en lång bok (typ 500 sidor) lägger vi på ett par veckor extra. Vissa månader är vi lite lata, då skjuter vi upp bokklubbsträffen för att ingen av oss har läst klart, speciellt såhär på sommaren. Men så får det vara.

Vi väljer böcker genom att lägga fram förslag, sedan röstar vi på böckerna. Flest röster vinner! Bokklubb äger. Det gör läsandet trippelt så kul.

Så kul att följa den kreativa processen! Älskar skisser!! Fråga: vad är det för penna du använder? Blev riktigt fint!!!

TACK SNÄLLA. Mina bästa pennor för tunna linjer och skrift kommer från Muji och är svarta gelpennor. Älskarom. Den stora pennan jag har textat med ovan köpte jag på Kreatima. Vet faktiskt inte exakt vad det är för någon.

men herredumildetid vad duktig du är på att rita, fota och designa! vill också kunna sånt! hur lär en sig att teckna? 😀

TACK snälla. Jag har lärt mig genom att hålla på och hålla på och hålla på. Men jag var bättre förr, när jag tecknade mer, så det handlar inte så mycket om ålder utan snarare att hålla det uppe. Det är en färskvara. Jag gick bild- och formlinjen på gymnasiet (på VRG Jarlaplan), det var askul!

Flora! I din Instagram-story (inläggen med H&M) så såg jag en så fin liten spegel som såg ut att stå i ett fönster, vart kommer den ifrån? Så fin och perfekt! <333

Hej! Jag köpte den på en utförsäljning som Hem hade förra året. Tror jag pröjsade 130 kr! Men den är definitivt slut nu. Den hade ursprungligen en stor tamp som man skulle hänga upp den i, men jag tog bort den och ställde den upp och ner. Så där står den nu och vinglar.

Någon kanske tycker att det är ett konstigt ställe att ha en spegel på, men för mig är det helt naturligt. Jag vill sitta i dagsljus och sminka mig. Man ska möblera utefter sina egna behov, inte för hur saker ”ska” vara, har jag lärt mig 🙂

Nu har jag flyttat och mina kompisar finns utspridda lite här och var. Så jag tänkte fråga dig – hur gör en? Hur gör en för att ”komma in” i gänget och hur gör en för att vara en del av gänget? Jag har börjat plugga vilket i och för sig är lättare att få kompisar än t.ex. då en jobbar men jag har svårt att hitta min plats i gänget. Känns som alla andra redan klickat och bildat grupper och jag känner inte riktigt att jag hör hemma någonstans. Hade varit så förträffligt fint med en bästis nu. Mvh gillar verkligen inte ensamhet.

Hej! Att du pluggar låter ju som en utmärkt utgångspunkt för att träffa nya människor. Ofta handlar det om att vara lite modigare än vad man egentligen orkar med. Att bara göra. Ditt framtida jag kommer tacka dig. När du tvivlar: tänk på vad det läskiga samtalet kan medföra i längden. 5 minuter av nervositet kan innebära en vänskap som sträcker sig genom tiden. Det är värt att testa. Hitta någon i din klass som verkar nice och föreslå en bärs efter skolan eller kolla om det är någon som vill gå till den botaniska trädgården med dig eller whatever man nu kan göra i din stad. Rekommenderar även att kika i kompisdejtsinlägget som jag publicerade häromveckan! Kanske kan du hitta någon stjärnperson där! Lycka till.

2 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar