Annons
Annons


Min tisdag från morra till kvälla


07.30 ringer klockan och då vill jag avlida. Är ju i vanliga fall en morgonpigg varelse men nu när mitt mående svajar så är nätterna så himla oroliga. Drömmer så konstiga drömmar. Och NEJ jag kommer inte gå in på vad jag drömmer om, det är det tråkigaste som finns, då åker yxan fram osv.

Annons

Gör frukost för det har jag ändå alltid ork till. När jag ska *komma till ro* om kvällarna och försöka somna så ser jag för mitt inre hur jag går till kaffebryggaren… fyller filtret och vattenbehållaren… mixar en banan med hallon och jordnötssmör… osv. Trygghetskänslor bara, som gör att jag blir lugn och trött. Vad tänker du på? Detta är jag genuint intresserad av så var vänlig dela med dig i kommentarsfältet.

Klär på mig. Topp från & Other Stories (i våras) och kjol från H&M Trend (förrförra veckan).

Klockan 9.30 möter jag upp Farzad för ett möte. Han har guran med sig för att han gör barnradio och ringer alltså upp barn och sjunger sånger för dem?? Vem har ens ett sånt jobb.

Efter mötet drar han en riktig 007-pose framför min kamera och så skiljs vi åt.

Jag promenerar St Paulsgatan upp.

Och lägger märke till att nu är solljuset vitt igen. Som det är varje sensommar och höst. Har aldrig fattat varför, kan någon förklara det för mig? Det måste ju ha att göra med kylan och hur ljuset reagerar på… atomerna… partiklarna… Äeh jag ger upp.

Jag handlar mat. Gröna grejer.

Och mina nya Vans har vid det här laget har börjat ge mig skoskav. Hur fina.

Käkar mellis och sitter på mitt golv och jobbar. Sitter förvånansvärt ofta på mitt golv, tror att det är bristen på yta i min lägenhet (24 kvm) som gör att golvet liksom känns mest rymligt.

Och så skickar jag mail och bloggar och ägnar någon timme till att laga en svingod chili sin carne inför ett samarbete. Lägger upp receptet på min instagram på lördag! Blev så bra! Hurra!

På eftermiddagen går jag på Berättarministeriets volontärutbildning. Kortfattat så är det en skrivarverkstad för barn i socioekonomiskt utsatta områden, som finns till för att inspirera barn att erövra det skrivna ordet. Och där tänkte jag volontära lite framöver.

Om du går i nian eller på gymnasiet och bor i Stockholm så har Berättarministeriet förresten en gratis författarskola. Såhär skriver de:

Författarskolan riktar sig till ungdomar mellan 15-18 år som bor i Rinkeby-Kista, Hässelby-Vällingby, Spånga-Tensta, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta eller Södertälje. De kan ansöka med en novell, blogginlägg, låttext, dikt eller annan typ av text. Om de blir antagna till författarskolan blir de tilldelade en redaktör på Bonnier Carlsen och blir till sist publicerade i en antologi. Mer info finns här.

Promenerar hem i en sensomrig kväll.

Och så har jag suttit här och skrivit medan Isak har spelat GTA.

Slut på tisdag tacohej!

31 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar