Annons
Annons


Malmö i regn


Den här helgen har jag tillbringat nitton timmar i Malmö. Jag bestämde mig för att åka dit efter att jag haft ett författarbesök i Kristianstad.

Igår hängde jag med Bea, och idag skrev jag till Gustav och Agnes och frågade om de ville ses. Vi hängde ju i Lissabon, det minns du kanske? De bor i Malmö nu. När vi klev in på Fyn var min fuskpälsjacka tofsig av regn, som ett gosedjur som blivit utslitet av kärlek.

Annons

Vi satt där länge och drack en, två, tre, fyra koppar kaffe.

Blev så himla uppfylld av att vara nära dessa tre. Känner mig liksom svartsjuk på Malmö för att staden rymmer så många älsklingar.

Nu sitter jag på tåget. Jag har en fyra för mig själv, med bord. Jag ska skriva mina fem hundra ord, läsa lite Birgitta Trotzig och färdas framåt, framåt, framåt.

8 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar