Annons
Annons


Min onsdag från morgon till kväll


07.30

Vaknar här. Bredvid honom. Så trött nu för tiden, vill snooza mig igenom den första timmen, och jag som aldrig snoozar, jag som alltid är pigg.

08.00

Äter frukost framför Morgonstudion. Blir lite stressad av det nya upplägget men tänker att allt måste få ta sin tid, vill inte vara en som gnäller, det blir väl bra tillslut. Har aldrig ens brytt mig om Gomorron Sverige förrän jag träffade Isak förra sommaren. Sedan dess har jag tittat på det säkert två gånger i veckan.

Annons

Brödet förresten. Delselius Skärgårdslimpa. När jag skulle göra ärenden åt farmor i tisdags så fick jag ”köpa mig något gott”, och då valde jag en limpa med frukt och nötter. Den blir så djävulskt god i brödrosten. Jag hade hummus, tomat och ruccula på.

R.I.P billig avokado.

– 11.45.

Sitter här i några timmar till. Skriver, bloggar, mailar. Sticker in tårna under isaks lår, just den här förmiddagen jobbar han nämligen hemifrån han med.

12.30

Åker hem till Zara som precis flyttat till en ny helt fantastisk hyresrätt på Kungsholmen. Där ville man liksom bara vara. Och vila.

– 17.3o

Vi sitter och skriver en bra stund. Varje dag försöker jag skriva 500 ord på mitt nya romanprojekt. Den här dagen handlar orden om begär och att bli ratad. Det går långsamt att skriva, men ändå helt okej. När jag känner mig färdigskriven så pysslar jag med annat datorjox. Svarar på mail och sådär.

Jag klär mig i en poncho som Zaras mamma köpt i Guatemala, och så får jag sitta på en elektrisk värmedyna, och så har hon en Air Diffuser från Muji som doftar skog. Det är som att vara på spa helt enkelt.

18.10

Sedan möter jag upp Sandra på Bysistorget. Vi ska gå på ävänt.

Levi’s Trucker, den här jeansjackan, fyllde nämligen 50 och då skulle den få ett eget kalas. Lyllo den jackan.

Med livejazz! Och whiskey sours! Och popcorn! Vilket Sandra redan hade förutspått:

Och sen går jag på Dramaten med min mormor. Vi ser Här kommer alla känslorna på en och samma gång med Sanna Sundqvist, David Wiberg och Eric Stern. Jag tycker så mycket om det David Wiberg skapar, exempelvis romanerna Dagboksanteckningar från ett källarhål och Vi ses i mörkretFöreställningen är helt flippat knäpp och skrattig. Såhär står det om den på Dramatens hemsida:

”Tre komiker, intrasslade i varandras röda trådar, letar narrativ till sina liv. Här kommer svindel, skam och klaustrofobi. Här kommer saknad, längtan, uppror. Härifrån kommer ingen ut. Men när kommer Saga, Andres och Göran Unger? Och vems Saga är det egentligen? Här kommer alla sanningar på en och samma gång. En svart och mångbottnad humorföreställning om att vilja sudda ut gränsen mellan fiktion och verklighet i jakten på det försvunna skrattet.”

Sen åker jag hem, käkar yoghurt i sängen och skriver det här blogginlägget. Klart slut på onsdag!

7 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar