ANNONSSAMARBETE MED TINK

Min ekonomi i augusti


Hörni. Augusti blev ju då en skapligt dyr månad. Folk säger att december är den månad med mest utgifter, men jag skulle vilja lägga till semestern i samma fack. I mitt fall innebär det så många små, ofta onödiga, utgifter. Lunch på stan, fika, bensin, bussbiljetter osv. Det är svårare att göra matlådor och budgetera när varje dag är olik den andra. Härligt också förstås, sommarunn är tokviktigt, men det där är ju en balansgång.

Aa, jag använde det uttrycket.

Jag använder appen Tink för att hålla koll på mina utgifter. Jag kan koppla flera konton och kort till appen och så kan jag se vad jag lägger pengar på, i olika kategorier. Det är ganska läskigt (i början klarade jag knappt av att se efter) men nu tycker jag att det är skönt att få överblick, och kunna jämföra månaderna med varandra. Jag känner mig, med handen på hjärtat, tryggare i min ekonomi!

Nackdelen är att utgifter via Swish hamnar i en mapp för ”odefinierade kostnader”, vilket är synd eftersom jag Swishar typ jämt. Men snart kommer tydligen en utveckling av appen där man kan börja kategorisera sina Swishbetalningar också, för att lättare ge överblick. Bra va.

Tänkte att vi skulle kika på några av de utgifter jag hade i augusti!

Den största utgiften i augusti månad var restaurang och livsmedel. 7541 kronor. Wow. Jag var i Köpenhamn och åt ute en hel del, och Pappa skulle gifta sig och då slog vi till på stort med finmiddag. Jag vill minnas att jag tog notan några gånger och fick tillbaka pengar av de andra i swish och kontanter. Men i alla fall.

Jag handlade livsmedel för 2062 kronor. Det var väl inte så farligt?

Nästa punkt är transport! Jag har köpt SL-biljetter för 1100 kr (?? note to self: köp månadskort i stället för reskassa) och även köpt tågbiljetter i Köpenhamn. Jag har också åkt taxi för 628 kronor vilket är väldigt olikt mig, men jag skulle frakta lite jobbgrejer, och så har jag köpt flygbiljetter för resan till England.

Transport 7,00 kronor är ett äpple på Destination Gotland om någon undrar.

Jag köpte en Moccamaster och en brödrost denna månad! Det var två riktigt värda köp vill jag tala om. Använder ju dagligen. Och så köpte jag jord för 45 kronor. Växterna måste ju få lite semesterfeeling de med.

En annan grej jag har gjort de senaste månaderna är att vara mycket hos psykolog och läkare, bara i augusti gick det 650 (värda) kronor till det. Borde få frikort snart, men vet inte hur. Måste kolla upp detta.

Okej, men nu till lite tråkiga grejer. Genom att klicka mig in i nöjeskategorin upptäckte jag att jag har haft dubbla HBO Nordic-abonnemang i ett halvårs tid!? Det känns ju sådär. Totalt 535 kronor i sjön. Så nu har jag avslutat det ena.

Och så funderar jag på hur jag ska göra med Friskis & Svettis. Jag använder mitt kort ganska regelbundet vintertid, men resten av året går jag ALDRIG dit. Jag lägger 3348 kr (279 kr x 12) per år för något som jag använder i max 5 månader.

Låt säga att jag tränar i genomsnitt två gånger i veckan under de fem månaderna. Det blir max 20 besök. 167 kronor per besök alltså. Då är det mer värt att köpa halvårskort för 2550 kronor, för då kostar varje besök 127 kronor. Nu är det ju dock snart vinter (…) så då kan jag behålla mitt autogiro denna säsong, men lagom till att snön smälter i vår så tänker jag säga upp det. Japp. Så får det bli.

Sådärja, det var ett axplock ur min Tinkapp! Den är helt gratis och du kan, förutom att få en överblick av dina utgifter, öppna sparkonto och flytta sitt bolån direkt till appen för att spara in pengar. Nu har ju inte jag något bolån, men vem vet, i framtiden kanske.

Hoppas du kan köpa dig nån kul upplevelse i veckan. Puss puss!

I samarbete med Tink.

18 kommentarer | Translate

Laddar