ANNONSSAMARBETE MED TINK

Min ekonomi i augusti


Hörni. Augusti blev ju då en skapligt dyr månad. Folk säger att december är den månad med mest utgifter, men jag skulle vilja lägga till semestern i samma fack. I mitt fall innebär det så många små, ofta onödiga, utgifter. Lunch på stan, fika, bensin, bussbiljetter osv. Det är svårare att göra matlådor och budgetera när varje dag är olik den andra. Härligt också förstås, sommarunn är tokviktigt, men det där är ju en balansgång.

Aa, jag använde det uttrycket.

Jag använder appen Tink för att hålla koll på mina utgifter. Jag kan koppla flera konton och kort till appen och så kan jag se vad jag lägger pengar på, i olika kategorier. Det är ganska läskigt (i början klarade jag knappt av att se efter) men nu tycker jag att det är skönt att få överblick, och kunna jämföra månaderna med varandra. Jag känner mig, med handen på hjärtat, tryggare i min ekonomi!

Nackdelen är att utgifter via Swish hamnar i en mapp för ”odefinierade kostnader”, vilket är synd eftersom jag Swishar typ jämt. Men snart kommer tydligen en utveckling av appen där man kan börja kategorisera sina Swishbetalningar också, för att lättare ge överblick. Bra va.

Tänkte att vi skulle kika på några av de utgifter jag hade i augusti!

Den största utgiften i augusti månad var restaurang och livsmedel. 7541 kronor. Wow. Jag var i Köpenhamn och åt ute en hel del, och Pappa skulle gifta sig och då slog vi till på stort med finmiddag. Jag vill minnas att jag tog notan några gånger och fick tillbaka pengar av de andra i swish och kontanter. Men i alla fall.

Jag handlade livsmedel för 2062 kronor. Det var väl inte så farligt?

Nästa punkt är transport! Jag har köpt SL-biljetter för 1100 kr (?? note to self: köp månadskort i stället för reskassa) och även köpt tågbiljetter i Köpenhamn. Jag har också åkt taxi för 628 kronor vilket är väldigt olikt mig, men jag skulle frakta lite jobbgrejer, och så har jag köpt flygbiljetter för resan till England.

Transport 7,00 kronor är ett äpple på Destination Gotland om någon undrar.

Jag köpte en Moccamaster och en brödrost denna månad! Det var två riktigt värda köp vill jag tala om. Använder ju dagligen. Och så köpte jag jord för 45 kronor. Växterna måste ju få lite semesterfeeling de med.

En annan grej jag har gjort de senaste månaderna är att vara mycket hos psykolog och läkare, bara i augusti gick det 650 (värda) kronor till det. Borde få frikort snart, men vet inte hur. Måste kolla upp detta.

Okej, men nu till lite tråkiga grejer. Genom att klicka mig in i nöjeskategorin upptäckte jag att jag har haft dubbla HBO Nordic-abonnemang i ett halvårs tid!? Det känns ju sådär. Totalt 535 kronor i sjön. Så nu har jag avslutat det ena.

Och så funderar jag på hur jag ska göra med Friskis & Svettis. Jag använder mitt kort ganska regelbundet vintertid, men resten av året går jag ALDRIG dit. Jag lägger 3348 kr (279 kr x 12) per år för något som jag använder i max 5 månader.

Låt säga att jag tränar i genomsnitt två gånger i veckan under de fem månaderna. Det blir max 20 besök. 167 kronor per besök alltså. Då är det mer värt att köpa halvårskort för 2550 kronor, för då kostar varje besök 127 kronor. Nu är det ju dock snart vinter (…) så då kan jag behålla mitt autogiro denna säsong, men lagom till att snön smälter i vår så tänker jag säga upp det. Japp. Så får det bli.

Sådärja, det var ett axplock ur min Tinkapp! Den är helt gratis och du kan, förutom att få en överblick av dina utgifter, öppna sparkonto och flytta sitt bolån direkt till appen för att spara in pengar. Nu har ju inte jag något bolån, men vem vet, i framtiden kanske.

Hoppas du kan köpa dig nån kul upplevelse i veckan. Puss puss!

I samarbete med Tink.

18 kommentarer till “Min ekonomi i augusti”

 1. Frikort skaffar du själv genom att spara kvitton du får. Be om ett kort nästa gång du ska betala och spara samtliga kvitton. <3

  1. Nej det stämmer inte längre. Alla dina vårdbesök sparas, så när man uppnått beloppet för frikort så kommer ett kort i brevlådan samt att det finns elektroniskt. Så det syns i datasystemen varje gång man anmäler sig inför ett besök och då säger dom typ ”ja och så har du frikort också”. Så man behöver inte rodda och fixa med det där, det sköter sig automatiskt 🙂

  2. Om du går inom landstinget räknas fakturor också! (men inte uteblivna besök eller om du avbokat för sent).
   Ofta registreras summan elektroniskt. Då behöver du inga kvitton eller stämpla i remsa.
   Frikort får du när du betalat 1100 kr.
   <3

 2. wow supertack för detta inlägg! känns lite tabuigt typ att prata om utgifter? ska definitivt kolla in appen, och sen fundera på ifall jag vågar använda den……

 3. Fy tusan vad sjukt!!! Förra veckan upptäckte jag (genom tink) också att jag betalat dubbelt på HBO sen i februari! Helt ingen koll på att jag skapat två konton… så sympatikram på det.

 4. Fy tusan vad sjukt! Förra veckan upptäckte jag (genom tink) att jag betalat dubbelt till HBO sen i februari!! Noll koll på att jag skapat två konton. Men bra grej med tink! Så sympatikram till dig.

 5. Kaan du inte berätta vilken moccamaster du har?! Har tänkte köpa en så länge men verkligen inte orkat kolla upp vilken jag snart köpa. Bra inlägg förresten!

 6. Kaan du inte berätta vilken moccamaster du har? Har tänkt köpa en så länge men verkligen inte orkat kolla upp vilken jag ska köpa.
  Intressant inlägg förresten och kul att du visar faktiska kostnader.

 7. HEJ förlåt men mattestudent här måste kommentera! Genomsnitt 2 gånger i veckan i 5 månader blir väl åtminstone 40 gånger? 5 månader ÄR ju liksom 20 veckor (lite mer, 22-23 kanske). Nu blir det ju ändå billigare att köpa halvårskort om man räknar med 40 ggr, men du kan ha lite mindre ångest över att det är så ”dyrt/träningspass”, rättare sagt hälften så mycket ångest ;).

 8. Jag använder också tink och det är toppen! Ville bara säga att du kan visst specificera specifika Swish-utgifter om de ligger i fel kategori. Alltså du kan tex välja kategori Bar för Swish-betalning till kompis för en öl. Du kan också flytta destination-Gotland äpplet till kategorin Fika, om du som jag gillar att lägga varje krona där den ska vara hehe 🙂

 9. SLL använder elektroniska frikort. Så du behöver inte spara kvitton. Du kan t om logga in på 1177 för att se vilken summa du ligger på. De säger till i kassan när du närmar dig frikortet, eller så kan du själv fråga. Så det är inget egentligt ”kort” utan allt loggas elektroniskt. Obs, detta gäller om du besökt vårdgivare som är anslutna till landstinget. Vissa psykologer har egen mottagning och är ej anslutna (och därmed dyrare för dig som patient).

 10. Är det för fler än mig som sidan ständigt och långsamt skrollar uppåt när det är annonssammarbetsinlägg??
  sitter och uppdaterar (för då är sidan still ) för att kunna läsa text, eller håller i skollern på sidan för att förhindra att den automatiskt rör på sig. Har inte sett sambandet mellan vilka inlägg det blir så på och inte tidigare,,,

 11. Angående swishbetalningar så kan en ändra kategori i efterhand! Oftast har man ju koll på vad man swishat för, så då är det bara att ändra till rätt kategori.

 12. På de flesta ställen, och överallt inom landstinget, så är frikortet elektroniskt och varje gång du betalar så läggs det in i summan i datorn, och när du betalat 1100 inom loppet av ett år så kommer det automatiskt att bli ett frikort och då blir det gratis 🙂 Om du går någonstans där det inte är elektroniskt så kan du spara kvittot så kan det läggas in i datorn när du är någonstans där det ÄR elektroniskt. Mvh en som jobbar i reception på psykiatrin.

 13. på min VC registreras alla mina besök automatiskt i datorn och när jag får frikort (efter nästa gång!!!) så säger dem till mig bara ❤️ innan va det kvitton osv men nu har de uppgraderat så en slipper greja m det själv! fråga din VC för att va säker vettja

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)Laddar