Annons
Annons


24 timmar av Jaana


Jo, vissa dagar är det svårare att blogga. Så är det. Och jag vill ju uppdatera två gånger om dagen, vill ju att ni ska veta när ni kan förvänta er ett nytt inlägg, men det är ingen stor redaktion som driver Floras blogg, det är jag. Och vissa dagar sjukanmäler jag mig från mitt eget jobb för att ja, livet kommer emellan. Eller ja, jag är på resande fot utan tillgång till internet. Sådana saker.

Annons

Typ som i helgen. När jag var hos Jaana i London.

Hon har bott där länge nu, säger ”komma hem” om att återvända dit efter några veckor i Sverige, svarar ibland på engelska utan att märka det, leder mig runt på gallerier, barer och kaféer när jag för länge sedan förlorat uppfattningen om i vilken stadsdel vi befinner oss.

Så skönt att få vara i samma tidszon ett tag. Hinna gråta, prata, säga hur har det gått med det där? Och hur är er relation nu? Och jag måste berätta en sak.

Vi går på ett performance och jag tänker på hur självklart det känns här, att folk krälar runt på golvet med lysrör i nedstuckna i rumpan. Den uppenbara skillnaden mellan Stockholm och London, hur mycket ängsligare vi är i min stad.

Hon går rakt ut i gatan, så van vid trafiken, medan jag skriker så det skär i halsen, ropar vänta Jaana, akta dig Jaana!

Vi har känt varandra alltid. Vi låg på mage och ritade i hennes rum som barn, hon kunde få jeans att se alldeles riktiga ut på sina teckningar, med veck i knäna och sömmar som löpte längs med sidorna. Vi klädde ut oss, fiskade abborre, spelade in låtar på kassetband. Det var med henne jag var full första gången. Hon var den första tjejen jag kysste. Hon var den som fejkade en stämpel på min handled med sitt läppstift så att jag skulle kunna komma in på Strand som sextonåring och den som gömde det ännu inte uppdruckna glaset med öl i armhålan när vi skulle gå från baren.

Jaana <3

 

14 kommentarer till “24 timmar av Jaana”

 1. Utveckla gärna hur ängsligheten i Stockholm tar sig uttryck! Tycker själv att London är nog så ängsligt, men på andra sätt kanske… 😛

  1. Jag är också nyfiken på d! Du ser ju ut som man ska i Stockholm, går på de ställena man ska i Stockholm, äter det man ska i Stockholm, har de åsikter man ska ha i Stockholm. Det här är inte illa menat mot dig Flora, jag undrar bara hur du ser på din egen del i stockholmsängsligheten?? Puss

 2. Blir alldeles varm i kroppen av det här inlägget. Jag har en likadan kompis, vi var bästa bästisar fram tills att vi var typ 10, sen gled vi isär tills för två år sen när jag insåg att min (då nyblivna) kille var hennes killes bästis, och det var som om ingenting hade ändrats när vi träffades igen. SÅ viktigt med såna relationer. Kram och GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!!! Hoppas att du har en relativt ångestfri dag <3

 3. Vet du?
  Det gör inget om du inte uppdaterar ofta eller flera ggr om dagen! Din ser jag som en godis skål med sina riktigt favo godisar. Man vet oftast var man får, ibland blir man överaskad av en ny smak. Men hur som helst så kommer jag alltid gå in o läsa din blogg ❤️

  Sen en önskan:
  Skulle inte du kunna göra typ
  ”i min väska”
  O nån mer video! Hade varit mysigt! ?

 4. Hej Flora. Jag träffade dig vintern 2013, när du jobbade på Hötorgshallen. Gav dig ett litet kort och en present 🙂 Vet inte om du minns mig men jag har i alla fall följt din blogg och din och Fridas pod under alla dessa år. Du inspirerar mig så mycket att jag nu startat en egen blogg, för att få utlopp för min kreativitet. Hoppas kunna inspirera lika mycket som du gör. Skulle göra mig tokglad om du gick in och kika och sa vad du tyckte 🙂 Kram

 5. Å si at Flora har en del i Stockholms-engsteligheten synes jeg er å legge utrolig mye ansvar på en person, på en lite hyggelig måte, og det til en blogger som aktivt tar opp tabuiserte emner som sex/onani, psykiske problemer, når livet kjennes tøft, vanskelige relasjoner, kropp, for å nevne noe.

  Vi er alle sosialisert inn i det samfunnet og den kulturen vi lever i – hva som ses som ”god smak” eller hva som forstås som en ”bra og riktig måte å leve på”. Og det er jo nettopp det Flora peker på her – at Stockholm kjennes ‘trangere’ enn London.

 6. HELT SÅLD på hur du redigerat bilderna i det här inlägget! Som en perfekt plastkamera med pastellig ton på toppen. Snälla dela med dig av dina skills plz!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar