Annons
Annons


Bohuslän nu


19:19, fredag. Sitter på en buss igen.

Alla dessa resor genom Sverige med nya namn som ropas upp i högtalarna, Stensbacka, Berghogen, Äskebackavägen.

Efter mitt författarbesök på Göteborgs Stadsbibliotek så åkte jag till Lysekil, till min storebror och hans familj.

Annons

Den äldsta av mina brorsöner, Elver, ringde mig när jag satt på tåget och frågade ”kan du sova bredvid mig i natt?”. Så när jag kom hem till dem sent igår kväll så kröp jag ner bredvid hans varma lilla kropp. Vi delade täcke. Han lade armarna om min hals och bad mig att inte prutta i sömnen.

När jag skriver detta så värker mina fingrar. Vi bowlade idag. Mina naglar bröts av, lacket flagnade, fingerspetsarna är ömma.

Mina brorsöner. Hur de kryper upp i min famn. Kittlar mig under hakan. Frågar när jag kommer tillbaka nästa gång.

Så många små korta visiter den här månaden. En dag hos Bea i Malmö, hos Jaana i London, hos min storebror i Lysekil. Axlarna som värker för att jag vägrat packa min rullväska men ändå tagit med mig tunga saker.

Om en timme plockar Isak upp mig i Uddevalla. Han har kört hela vägen från Stockholm i en bil som konstant ger ifrån sig varningssignaler. Vi ska åka till min släkts lantställe utanför Grebbestad. Där stannar vi resten av helgen. Det ska regna så vi kommer väl mest laga mat, läsa, ta promenader över klipporna, genom ljung och en. Ser fram emot att visa honom den platsen.

3 kommentarer till “Bohuslän nu”

  1. tycker mycket om texten i din blogg den senaste tiden. kanske är det att du befinner dig i ett skrivprojekt (sånt brukar ju färga av sig), eller det melankoliska stråket som ofta drar förbi (antagligen pga att du inte mår bra, så det är ju hemskt egentligen), eller så har du bara valt att släppa fram något mer ”litterärt” i bloggtexterna. för någon som alltid älskat bloggar för texten, mer än något annat, så är det i alla fall väldigt njutbart så tack för det flora.

    ps ber om ursäkt om denna kommentar kom trehundra gånger nu? internet laggade så högst oklart vad som kom fram…

    http://nettelblad.blogg.se

  2. Hej Flora, vad roligt att läsa detta! Vi har också lantställe utanför Grebbestad 20 min därifrån. Min familj är från Resö/Galtö…känner du till? Jag är dock inte uppvuxen där utan bor i Stockholm. Åker dit varje sommar och säger ” det här ÄR den vackraste platsen på jorden.” För det är det verkligen! Funderar på att flytta dit någon dag… Om det inte var för norrmännen hade trissat upp priserna som tusan! haha. Iaf, det vore så kul att ha fler vänner där som man kunde göra brasor på stranden o se ut över havet med! (; Hör av dig om du känner detsamma. Kram

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar