Annons
Annons


Bohuslän nu


19:19, fredag. Sitter på en buss igen.

Alla dessa resor genom Sverige med nya namn som ropas upp i högtalarna, Stensbacka, Berghogen, Äskebackavägen.

Efter mitt författarbesök på Göteborgs Stadsbibliotek så åkte jag till Lysekil, till min storebror och hans familj.

Annons

Den äldsta av mina brorsöner, Elver, ringde mig när jag satt på tåget och frågade ”kan du sova bredvid mig i natt?”. Så när jag kom hem till dem sent igår kväll så kröp jag ner bredvid hans varma lilla kropp. Vi delade täcke. Han lade armarna om min hals och bad mig att inte prutta i sömnen.

När jag skriver detta så värker mina fingrar. Vi bowlade idag. Mina naglar bröts av, lacket flagnade, fingerspetsarna är ömma.

Mina brorsöner. Hur de kryper upp i min famn. Kittlar mig under hakan. Frågar när jag kommer tillbaka nästa gång.

Så många små korta visiter den här månaden. En dag hos Bea i Malmö, hos Jaana i London, hos min storebror i Lysekil. Axlarna som värker för att jag vägrat packa min rullväska men ändå tagit med mig tunga saker.

Om en timme plockar Isak upp mig i Uddevalla. Han har kört hela vägen från Stockholm i en bil som konstant ger ifrån sig varningssignaler. Vi ska åka till min släkts lantställe utanför Grebbestad. Där stannar vi resten av helgen. Det ska regna så vi kommer väl mest laga mat, läsa, ta promenader över klipporna, genom ljung och en. Ser fram emot att visa honom den platsen.

3 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar