Annons
Annons


En lördag på Tjurpannan


Vi kom fram till Tjurpannan i fredags kväll. Vadade igenom vått gräs fram till dörren med telefonernas ficklampor påslagna, låste upp, sprakade igång elementen så att det luktade elektricitet i huset. Drog bort lakanen från sängen och bäddade nytt.

Annons

Igår morse vaknade vi av oss själva. Att få göra det, inte ställa klockan, åh. Jag dukade fram frukost, müslipaket och mjölkförpackningar på bordet som hos barnfamiljer, vi som alltid annars äter frukost i sängen.

Rostat bröd med fikon och valnötter! Äpple- och mangomos!!

Efter en stund tyckte vi att det var dags för en promenad. Vi försökte få igång flakmopeden men den ville inte ge med sig.

Vi gick ner till Tjurpannan. Alldeles tomt på folk där. Och stilla.

Här har jag varit varje sommar sedan jag föddes. Bitit armarna av sjöstjärnor (ja det är sant), sjunkit till botten i tro om att jag kunde simma, bränt mig på maneter, kissat rätt ut från bergsknallen i tävling mot mina bröder, samlat toppsnäckor, ätit mackor med messmör och vattenmelon som droppade ner över hakan.

Isak tog en bild på mig som skulle kunna vara omslaget till min nya singel. I sådana fall skulle den singeln låta såhär hälsar han.

När vi kom hem åt vi lunch, sedan drog vi av oss raggsockor och jeans och lade oss här. Jag läste ömsom scrollade min telefon, han tittade på antikdeckarna. Det är också här jag ligger när jag skriver det här blogginlägget. Nu, i skrivandes stund, känner jag lukten av kaffe och rostat bröd, hör ljudet av mjölken som skakas i sin förpackning och müslin som rasar ut ur sin förpackning. Men nu ska vi inte prata om det, nu: tillbaka till igår.

Mot eftermiddagen tog vi bilen in till Grebbestad. Där kändes det lite som att vi var de sista överlevarna, gångarna på Ica var tomma. När vi gick längs med bryggan såg vi bara två män som stod och fiskade makrill, fiskarna sprattlade blodiga i sin hink, och några enstaka personer som lördagspromenerade precis som vi.

Isak såg sin första brännmanet i Sverige! Och sin första sjöstjärna!

När vi kom hem hade det mörknat. Poppade en flaska cava och spelade Mastermind.

Sedan middag. Vi varvade sänghäng och teve med att steka svamp och skala räkor och koka brysselkål. Konstig hopplockad middag, men god! Han åt skagen och räkor och rökt makrill, och jag åt olika plockiga grejer. Därefter: Titta Tro, hopp & kärlek i sängen. Somna tidigt. En lördag på landet.

13 kommentarer till “En lördag på Tjurpannan”

  1. Åh när jag läste det här drabbades jag av att verkligen vilja hitta någon som vill följa med till min stuga, koka kaffe och rosta bröd tillsammans. Så himlarns helgmysigt.

  2. Hej flora, jag undrar om du har nåt tips på böcker med relativt mycket sex i, alltså inte fifty shades of grey-material, och inte tantsnusk, fattar du vad jag menar? Typ en vanlig roman som inte lämnar ute sexet…

  3. omg dette er det sjukeste. kikket innom bloggen din for første gang i dag etter anbefaling fra en venn, også handler det første innlegget om fakkings tjurpannan!!! familien min har hytte der og det er jo det fineste lille stedet i hele verden

  4. Hej hej! Skulle du kunna göra ett inlägg där folk som är intresserade av att hitta en bokklubb kan kommentera. Som i det ursprungliga bokklubbsinlägget, fast ett nytt där folk som är intresserade av att starta bokkubb kan hitta andra. Älskar din blogg, kram!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar