Annons
Annons


Listan om smink


Inlägget innehåller reklamlänkar. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här.

Foto: Moa Garpendal

Vilken foundation använder du?

Just nu en från Lumene som heter Nude Perfection Fluid Foundation. Tycker om! Den smälter liksom in fint i huden. Måste använda ett transparent puder ovanpå dock, för att inte bli för glansig.

Annons

bcb-norrgarden-flora-wistrom60

Favoritconcealer?

Jag använder sällan concealer. Men om jag gör det så smackar jag på lite Kat Von D Lock it Concealer. Tycker helt okej mycket om den. Om någon har tips på en bra concealer, do tell.

Din åsikt om lösögonfransar?

Använder aldrig, för lat för det. Tycker att det kan se konstigt ut, i alla fall om de är täta i ögonvrån. Fast en make up-artist använde singelfransar på mig för ett tag sedan, och det var fint!

Slänger du din mascara efter tre månader?

Slänger den när den tar slut. Vilket typ brukar ta 3 månader?

Vilken är din favoritmascara?

Har ingen favvo! Mycket irriterande. Använde länge den där gula Colossal från Maybelline, men den smular för mycket tycker jag. På jakt efter en bra!

Favoritapplikatorer?

Just nu fingrarna! Först en go hudkräm. Jag använder just nu Propyless eller Olay Beauty Fluid, men gillar NUXE Nirvanesque Enrichie Rich Smoothing Cream (reklamlänk via Apprl)  mest, sedan applicerar jag min foundation med fingrarna, så att den liksom *förenas* med hudkrämen. Då ser huden ut som hud.

Använder du någon primer?

Ja, till ögonskuggan! Shadow Insurance från Too Faced. Är så så bra.

Contour?

Yep, ett contour kit från Anastasia (reklamlänk via Apprl) som jag haft i typ fyra år. Någon som har tips på en bra contoursingelskugga? Less på att bära runt en stor palett.

Favvoögonskugga?

Använder nästan enbart min palett från Urban Decay som heter Naked 2 Basics.

Favvoläppstift?

Någon slags krita som jag köpte för typ 40 spänn i Frankrike. Eller mitt lipgloss från Anastasia i färgen Vintage.

Favvolipsyl?

Weleda Everon Lipbalm (reklamlänk via Apprl) .

Favvorouge?

Använder två olika. Dels ett korallfärgat från Estelle & Thilde (reklamlänk via Apprl) , och dels en palett från Viva La Diva som har en så fin mörkare färg. Ska visa:

DSC_3189

Hur känner du dig utan smink?

Lite blek och *hängig* i ansiktet. Jag har ganska sluttande ögon så jag gillar att lyfta dem med highlighter i ögonvrån och eyeliner med vinge. Samma med kindbenen. Känner mig finare när de är markerade, och när jag är rosig om kinderna. Men jag går ändå ganska ofta osminkad. Tycker att det är skönt.

Var handlar du helst dina skönhetsprodukter?

Handlar nog oftast på Sephora, eller på flygplatsen!

Berätta om några makeupfavoriter som du älskar lite extra just nu.

Ögonbrynsgel från Anastasia (reklamlänk via Apprl) ! Sedan jag började tråda mina ögonbryn (i samarbete med Daisy Grace, jag går till Maxa) så har jag slopat ögonbrynspennan och kör bara med gel. Blir så fint tycker jag!

DSC_3191

Älskar även min highlighter Mary Lou Manizer från The Balm (reklamlänk via Apprl) .  Använder dagligen i ögonvrån och på amorbågen.

Vilka sminkbloggare följer du?

Linda Hallberg (har gjort sedan tidernas begynnelse), Whinar och Killer Colors.

Vilka sminkyoutubers följer du?

Typ bara Allana Davison, väldigt sporadiskt.

Gillar du eyeliner? Vilken typ kör du helst?

Älskar flytande eyeliner som sitter som berget. Kat Von D Trooper i svart har jag köpt i flera år nu.

Tattoo Liner, Kat Von D Beauty - flora.metromode.se

Vad har du alltid med dig i handväskan?

Inte alltid, men ofta: Transparent puder från Nyx (reklamlänk via Apprl) + borste, min läppkrita samt lipsyl. Och hårborste!

Vad inspirerar dig till att testa en ny produkt, färg eller look?

Beauty & Bullshit-gruppen på facebook.

Lista via Sandra.

Tipsa gärna om dina bästa sminkprodukter <3

12 kommentarer till “Listan om smink”

 1. Hej Flora!
  Visste du att det är PFAS i just den foundationen från lumene som du använder? Jag älskar också den men slutade använda den efter att Livsmedelsverket kom med en rapport om detta. PFAS är en grupp pesticider som är farliga för människor, djur, natur, miljön u name it. Lite läskigt men bra att veta iaf! Det påverkar hormonsystemet, reproduktiknssytemet och är ev cancerogent. ://

  Mvh en som labbar med och analyserar PFAS dag ut och dag in

 2. Tips när man letar singelskugga till contour är att kika bland rougerna och ögonskugggorna! Jag som är väldigt blek använder t.ex. en rouge från NYX i färgen Taupe! Blir så himla mycket lättare att hitta en skugga som passar en själv perfekt!

 3. S¨å peppiga bilder!! <3 mascaratips är The Balms Tall, Dark & Handsome – förutom de vackra quirky förpackningarna (och att de är veganska!!) så är den meget bra för att liksom "separera" fransarna – recommend, recommend!!

 4. Började följa Linda Hallberg genom dig! Och fick därför nys om denna mascara som är SÅ bra. Jag böjer alltid mina fransar innan, och med en ”dålig” mascara så tyngs dom ned igen och får inte det där lyftet jag vill ha. Innan jag provade denna använde jag en från det svenska märket Makiash som också var jättebra!! Men denna kan en köpa i butik + att den är vattenfast. Du kommer inte bli besviken, lovar!
  ”True mystic volume waterproof mascara” heter den.
  Kram!

 5. Jag använder ”Hoola matte bronzer” från Benefit som single contour, funkar bra tycker jag! 🙂

 6. Har inte alls någon koll på innehåll och så vidare men tips är att kolla upp teatersmink! Är ju gjort för att hålla länge, samt att man i många fall får mer för mindre pengar. Jag kör på ett transparent puder som jag köpt på en butik likt buttericks som funkar hur bra som helst

 7. Tips på en bra contour är singelögonskuggan (tror det är ögonskugga) i nyansen ”Taupe” från NYX. Väldigt pigmenterad och också kall underton precis som den i Anastasia-paletten! :))

 8. Inte den billigaste kanske men kommer ALDRIG köpa någon annan mascara än lancome. Ta bara den vars effekt en är mest sugen på, mascara för volym/längd osv. Alla är helt otroliga!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar