Annons
Annons


En månad i skogen


Har jag berättat att jag åker till Hälsingland nästa vecka? Jag tänkte stanna en månad på min släkts lantställe. Ensam.

Jag åker för att skriva. Det är huvudfokus. Jobba med boken som ligger i min dator och som jag arbetar med periodvis. 150 sidor sammanhängande och osammanhängande text som ska redigeras, strykas och arbetas om.

Annons

Jag vet inte hur bra det är att isolera sig när psyket svajar. Men jag tänker såhär: Om jag inte mår bra så åker jag hem. Om jag blir för rastlös, för ensam, för ångestfylld, så åker jag hem. Stockholm är 3,5 timmar bort och jag kan åka dit över en helg eller över ett dygn. Och så ska jag få helgbesök. Flera gånger. Så det är ju egentligen bara vardagarna som blir ensamma dagar.

Det blir intressant att se vad som händer med bloggen under tiden jag är där. Jag har börjat skriva listor på potentiella blogginlägg. I nuläget står det vlogg, äppelrecept, favvoblommor 🙂 och följ med på shoppingtur i Bollnäs. Jag har ambitioner om att bryta av skrivandet med aktivare grejer. Svampplockning, promenader, simning på den lokala simhallen, matlagning. Kanske yoga? Ska jag bli en sån?

Om ni har idéer på inlägg som jag kan skriva under min månad i skogen så får ni gärna ge förslag. Det kan vara hur smalt som helst. Jag har ju då ingen bil så jag kommer inte kunna åka på spännande utflykter, däremot ligger huset i skogen så den kan jag skriva mycket om. CONTENT. För en person som jag som träffar folk jämt och ränner runt på stan varje dag så blir det här en utmaning.

29 kommentarer till “En månad i skogen”

 1. Wow, detta imponerar på mig. Skulle aldrig ens våga tänka tanken att själv klara av det. Eller så skulle jag det. Heja dig!!! Samtidigt som jag nästan blir rädd när jag läser inlägget (för att jag själv skulle tycka det hela vara läskigt) känner jag en BEFRIANDE känsla och en längtan efter att göra något liknande. Minst sagt dubbelt, men fyfan vad grym du är 🙂

 2. Älskar hur du redigerar dina bilder! Om det inte är något du vill hålla på, typ lathund/steg för steg/det filtret+den redigeringen sen det… (ja du fattar) på mobilbilder 🙂

 3. ”följ med på shoppingtur i Bollnäs”. det kan bli kul! bollnäs har verkligen gått ner sig, såg mest droger och höga män när jag var där i somras. och affärerna är verkligen ingenting att hurra över :(( sorgligt.

  det fanns iallafall ett växthuscafé som var trevligt!

 4. Jag har precis startat en plattform med olika aktivteter för naturkontakt allt från att övernatta ute i de mörka till att uppskatta symboliken, tänkte om du vill leka av dig lite ??? gå in på
  http://www.varamednaturen.com

  Annars gillar jag förslaget med att intervjuva en granne. Tycker att du verkar ha ett sådant fint sätt att bemöta andra och kul att veta hur andra ser på sitt liv där ?

 5. När jag var sjukskriven för en handfull år sen åkte jag ut till min familjs landställe. Helt själv var jag inte, hade med mig katten. Men det var så många faktorer som var bra med att vara där själv. Ingen ställde några krav på mig. Jag behövde inte vara social. Jag var tvungen att lyssna på vad jag ville göra och inte ta in alla andras åsikter och viljor omedvetet eller medvetet. Däremot var det alltid skönt att få besök på helgerna, då visste jag att isoleringen skulle få en paus snart.

  Mitt enda krav på mig själv var att jag VARJE DAG skulle gå en promenad mitt på dagen. Gärna mellan 11-13 för bäst solljus. Ibland var det en långpromenad på ett par timmar, ibland släpade jag mig runt den korta rundan på 20 min.

  Hoppas det fungerar lika fint för dig❤️

 6. Hejsan,
  Ville bara tipsa om en bra sida om du vill börja yoga. Det är helt gratis och man kan välja nivå själv, de har en del mot ångest också..
  doyogawithme.com heter den. Melissas klasser är superfina. Hon är så snäll och mjuk.
  Vissa av Davids klasser är mot ångest men de kan vara rätt flummiga också 🙂
  Hoppas du får det fint på landet!
  Kram

 7. 30 days of yoga med adrienne är en jävla gåva till oss som sitter still länge, har mkt huvudbry och behöver sinnesro och fokus. Jag använder den innan jag ska plugga för att rensa bort tankar på annat och för att andningen man övar upp i yogan ger så många läkande egenskaper för kropp och knopp.
  Sen är jag nyfiken på hur du tänker kring att prata i telefon. Jag har på senare tid utvecklat ngn slags anti-känsla mot att prata i telefon. Vet inte exakt vad det beror på men jag undviker att ringa och svara i telefon så långt det är möjligt. Har förklarat för min familj och vänner att jag föredrar att de smsar istället och om de verkligen behöver prata med mig så får de skriva det så jag vet att det är absolut nödvändigt att ringa.
  Är det konstigt av mig? Har förut varit en person som gärna pratar i timmar i telefon, men nu förtiden vill och måste jag prioritera annat, t ex att plugga eller ha egentid.
  Hur ser du på att prata i telefon? Minns att du nämnde det i podden eller bloggen ngn gång.
  Ha det gott i skogen och lycka till med skrivandet!

 8. Wow! Detta hade varit så spännande att testa själv. Har aldrig haft en semester helt utan plugg eller jobb, ännu mindre åkt iväg ensam till en enslig plats för att jobba. Undrar hur jag skulle hantera lugnet och den extra tiden. Hoppas att det blir en bra upplevelse för dig Flora. Jag ser extra mycket fram emot vloggen och dokumenterande inlägg! Puss! <3

 9. massa matrecept och listor på filmer, serier och musik ? typ xxx såg/lyssnade jag på när jag var yngre, album/film/serie som påverkat mig, etc etc : )) älskar listor haha

 10. mysigt ju! får du tråkigt och vill hitta något nytt att upptäcka så gå flottarleden mellan runemo och söräng (du kan gå det övergivna tågspåret tillbaka igen). en superfin led som går längs voxnan. mitt bästa ställe när jag är hemma där i krokarna!

 11. GUD VAD MYSIGT. Hmm, tänker att det kan vara kul om du vill dokumentera det du äter (kanske lol men gott med mat ju), delvis för att det blir pepp för dig själv att ha något att fokusera på — rolig mat — men också för att du brukar laga så inspirerande och god mat så det blir ju win-win liksom. Kanske också typ din packning? Vad packar du med dig när du åker iväg sådär? Också kul med inspo där, plus kul tycker i alla fall jag.

  Och alltså yoga, ja! Typ det bästa. Yoga with Adriene på YouTube är gratis och bäst! Finns både ”30 days challenge” och liknande om du vill haka på sånt, eller bara scrolla runt så finns allt från 10-min korta lugna videos till 1 timmes mer fysisk träning.

  Också hett tips om appen Headspace, man får i alla fall tio gånger á 10 min gratis (annars kostar det varje månad, har dock en kod för 3 mån gratis någonstans i min mejl så om du fastnar för det så får du gärna den koden!!), det är alltså en meditationsapp, en väldigt lugn brittisk röst som jag tycker känns trygg och bra, den är lätt och det han säger går att applicera på typ allt här i livet. Så himla bra!

  <3 <3 <3 ha det bäst i skogen, skogen e bäst <3 <3 <3

 12. Åh, Jonna Jinton är helt fantastisk! Tänkte också tipsa om henne och hennes fotografering, men no need now. Snyggt namn btw!

 13. Alltså det skulle vara så roligt att höra om ditt liv som författare, som skrivande person! Första gången du kände att det var något för dig, kanske visa något gammalt du skrivit för massa år sedan. Behöver inte vara långt, men för en själv som är aspiring author vore det kul att se hur du växt i din roll som författare genom åren!

 14. Kan du inte blogga om kläder? Jag bor själv ute på landsbygden, älskar tystnaden, skogen och djuren <3 Och älskar älskar älskar när du varit i Hälsningland pga du alltid har så mysiga "lantliga" kläder på dig! Hur tänker du när du packar för en månad på landet och hur tänker du när du klär dig på morgonen ? ?

 15. Hur länge har ni haft det lantstället? Du kanske kan plocka fram gamla foton och visa fina minnen! Recept vore kul. Jag vet inte hur det ligger till med wifi där men du kanske har laddat ner olika filmer/serier som du planerar att kolla på? Ha det bra!

 16. Så cool grej!!! Gör gärna något inlägg om hur det påverkar ditt psyke att vara där. Jag tänker att ja, det kan vara dåligt att isolera sig men det kan kanske också vara nödvändigt att ta en break från sitt ”vanliga liv” och hetsen i Sthlm. Hoppas det blir bra! Kram

 17. Finaste bästa Flora.
  Du är så modig som möter dig själv i allt.
  Kan inte komma på en bättre egenskap att besitta.
  Ta hand om dig ❤

 18. Åh jag jobbar i Arbrå och bor i krokarna. Ser fram emot att kanske få syn på dig någon dag! Spanade in det fantastiska huset när jag var ute i skogen här om veckan. Du har den bästaste bloggen jag vet. Kram på dig.

 19. Åh jag jobbar i Arbrå och bor i krokarna. Ser fram emot att kanske få syn på dig någon dag! Spanade in det fantastiska huset när jag var ute i skogen här om veckan. Bästaste bloggen jag vet. Kram på dig och lycka till, det kommer gå hur bra som helst!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar