Annons
Annons


Lördag i vår stad


(Alla bildtexter är skrivna av Isak, hans imitation av mig, skrekgrät när jag läste igenom.)

Solen sken in genom gliporna i persiennen som varit trasig sedan dagen jag flyttade in på mina 24 kvadrat för 27 ( TIDEN VAD GÖR DU MED MIG??!?!?!!?) månader sedan. Jag pratade med min hyresvärd om mina persienner och frågade om han kunde hjälpa mig med dessa men jag möttes av det trötta svaret att allt i lägenheten som är fastmonterat är hans ansvar, men persiennerna är ALLTID hyresgästens ansvar. Jag kommer nog alltid att vakna av dessa strimmor av solljus som smyger sig in i min lägenhet då jag inte har den blekaste om vart man köper en ny persienn? Vet du det? När Isak var liten så ringde det alltid främmande folk hem till honom och hans familj och frågade om de sålde persienner. Efter 1 år eller 2 så visade det sig att deras telefonnummer 08-58165885 var snarlikt företaget Ivars Persienner som hade 08-56265885. Slut på prat om persienner.

Annons

Hur som haver. Igår var det dags för mig att rensa ut min kalasfina bokhylla (LÄNK TILL INLÄGG OM VÄLDEN GOLLIGASTE BOKHYLLA) som har belamrats av en triljard kilo böcker under det senaste året. Det här är Isaks favoritsyssla. Att rensa. Eller. Att titta på/konsultera mig i att rensa. Han tycker att jag äger för mycket saker. Jag tror att det är en sida som hänger kvar från tiden då han var 14 år gammal, emo och anti konsumtionssamhället och ”kommunist” samt att han var vuxit upp med en mamma som älskar städning.

Under 3 timmar gick jag igenom varje liten bokelibok jag äger medan Isak följde nazistdemonstrationen i alla medier som fanns. 3 timmar resulterade i 3 fyllde IKEA-kassar och 45 kilo böcker som nu ska göra andra människor glada. Apropå det!!! Har ni sett HAY’s nya kollektion för IKEA? De har bland annat tagit fram en nya IKEA-kasse som är sååååå fin. Kolla vilket golligt klipp där deras designers sitter och pratar så innerligt och kärleksfullt om den nya kassen ”Frakta”.

Såhär såg Sackeman ut dagen till ära. Enligt honom ser han ut som en tvättäkta vasastadsbo. Alla i Vasastan har svarta jeans och vita sneakers tydligen. Döm själva.

STOCKHOLM VAD GÖR DU MED MÄJJJ? Åh vad fint det här huset är. Gunnar Asplund har ritat det. Är det inte galet att tänka på att bibliotek finns till för att folk ska få läsa böcker typ helt gratis? Tänk att det här huset innehåller 400 000 böcker som man liksom får LÅNA??!? Det är en sån fin överenskommelse på något sätt.

AJ LAV JO BEUTIFUL HOUSE!

Juste, min tjusiga lelle jacka har jag fått av min käre PV på min födelsedag. Den är från Arket. Fin va?!

OBS SPONS! Jag har fått nya fina skor från Puma! Och eftersom att Isak jobbar med Vans så han har givit sig själv ett par fina nya Vans också, á la Vasastan.

Jag åker ju till Hälsingland på måndag och sa vara borta i en heeeeel månad så det här var lite sista heldagen då jag och Zackeman fick hänga och dingla ihop under en hel dag. So many sadness. Varför ska jag alltid hålla på och fara och flänga runt så mycket?

Vi bestämde oss för att testa Fanny Ekstrands favoritställe VINA som ligger på Sofiagatan. Fanny är där minst 3 gånger i veckan, varje gång iför någon ny supersexig outfit och varje gång ser man en nya boomerang på hennes instagtam där hon sitter och dricker vin och vickar på fötterna. Följ Fanny! She’s amazing! Så roliga fina outfits och en supergullig hund.

Mmmmm vin va hörrni.

Det här är min imitation av en den stereotypa arkitekten. Vin, polotröja, något plagg i beige. Gulli va?

Sen gick vi och åt på Babajan. Det är lite märkligt där. De har liksom indiskt, meze och mexikanskt. Som om de inte kunde bestämma sig vilken matkultur de gillar mest. Men vi åt thali och chili. O’boy vad gott det var. Sen såg vi The Square. Det var helt stört. Men oj så bra. Lite mycket män kanske. Men Ruben du är förlåten för det.
TACK FÖR IDAG!

29 kommentarer till “Lördag i vår stad”

 1. Hahaha! Utnämner Isak till din spökskrivare nu och för alltid (perfekt de dagarna då du inte orkar med bloggen). Måste ändå säga att det är kul att du har en så utpräglat egen bloggstil att den går att imitera, det är ändå ett gott tecken. 🙂

  http://prick.blogg.se

 2. Alltså vilket mysigt inlägg!! Och om jag får önska ett, så vill jag ha ett sommar-summering-inlägg! Typ massa frågor om din sommar och så svarar du på dem. Älskar sådana listor, och kan va skönt att spola tillbaks till sommaren litegrann nu när mörkret smyger sig på. KRAM

 3. hahah det är verkligen på pricken fast precis lagom mycket parodi för att vara uppenbart men fortfarande charmigt och gulligt och inte löjligt? Isak har talang

 4. Åh jag döööör, bästa blogginlägget av någon
  på ett tag ????
  Älskar dig Florps, och att du är dig själv överallt. ? för modet.
  Men detta var verkligen you on crack, times Solange. Tidlöst verkligen. Bra skit Isak, skriv gärna en bok med. Seriously. Would buy that.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar