ANNONSSAMARBETE MED OATLY

Mjölk ger starka ben, det vet väl alla?


Jag dricker ju, som ni vet, en jäkla massa havremjölk. Jag gör det av flera anledningar: för djuren, för mig själv (Gott! Mår bra!) och för miljön. Att välja ett vegetabiliskt alternativ kräver inte ett hundraprocentigt commitment. Du kan dricka havremjölk fastän du äter kött. Varje steg mot en växtbaserad kost är ett bra steg. Och att byta ut komjölken mot en växtbaserad dryck i din vardagshandling är ett lätt sätt att göra något.

Men. Samtidigt som många väljer att äta mer vegetariskt och veganskt, så fortsätter man skicka ut animaliska produkter till skolor, helt skamlöst. Varje år levereras 43 miljoner liter mjölk till skolor över hela landet. Det motsvarar 57 000 ton växthusgaser. Svåra siffror att ta in. Men vi kan alla enas om att det är a shit ton.

EU ger alla skolor ekonomiskt stöd för att servera mjölk, även fast det motverkar klimatmålen de själva satt upp (??). I 74% av Sveriges kommuner så måste eleverna ha ett intyg (!) för att dricka växtbaserade drycker, vilket ju är helt bisarrt. Ska de behöva få godkännande för att dricka klimatsmart? Det är ju orättvist på flera nivåer.

Oatly har tagit fram För- och Motboken, som bemöter vanliga påståenden om mjölk. Så när någon kommer och gnäller om att barn behöver komjölk för att vara starka, så finns det motargument att hämta!

Här kan läsa För- och motboken online. Och här nedan kan du kika på en film som Oatly har tagit fram, som förklarar situationen:

Ps. Ni som inte testat att ha Oatly iKaffe i ert morgonkaffe måste göra det dirr. Så gott.

Annonssamarbete med Oatly.

26 kommentarer | Translate

Laddar