Annons
Annons


Höst i mammas trädgård.


I söndags åkte vi ut till min familj för att äta middag. Jag hade nämligen bett mamma styra födelsedagsmiddag för mig ((((:

Det var höst där.

Eloise hade kommit dit strax innan och sprang ut i strumplästen och mötte mig.

Annons

Om jag någon gång har en liten trädgård så ska min mamma formge den. Nu är det bestämt.

Tycker att någon av er borde bli landskapsarkitekt, för hallå, tänk att kunna måla med växter.

En till bild bara.

Okej sista nu.

Sander hade hittat duplot. UNGE <3

Farsgubben hade vinansvar. Vi fick dricka bubbel som blivit kvar från hans och Jos bröllop, flott skare va.

Utsikten från mammas arbetsrum.

Kolla den här teckningen jag fick!! Pappa och Jo har kastrerat sin katt och den får ha på sig en liten tröja för att inte slicka på såret. Eloise har alltså ritat denna. På tröjan står det kattens namn, Shasta, och uppe i högra hörnet står det Eloise. Det kan väl vem som helst se.

Vi käkade svartrot med rostade hasselnötter till föris.

Plus tomater från växthuset!!

Mormor <3

Calle och Jo. Risotto med trattkantareller!

Jag och mini-me, redo att äta rabarberpaj och sticka fingrarna i skålen med vaniljsås.

Morsan!!!

Som gick igenom mormors svampfångst och talade om vilka svampar som var ätbara och vilka som inte var det.

En Karl Johan, inte illa. Och förresten, ni som uttryckte detta i inlägget om min önskelista:

Kan meddela att jag fick en!!! Samt en svinvass kniv och en bok. Så jäkla spoiled av mina föräldrar <3.

10 kommentarer till “Höst i mammas trädgård.”

  1. Alltså tar detta inlägget så jävla personligt. Pluggar sista året på det konstnärliga kandidat i fotografi på Akademin Valand nu, är dock på utbyte i Tokyo den här terminen, men när ju egentligen mkt drömig dröm om att sadla om när jag är klar i vår. Söka till SLU och bli trädgårdsingenjör. Det är vad mina studielån räcker till. Har din mamma läst det eller är hon arkitekt? Är det pinigt om jag outar att jag kollar på din mammas instagram ibland? Aa, nu sa jag det ändå. Hon är en av mina idoler. Phju. Hennes hus och trädgård är mitt mål i livet. Tack och hej

    1. Hej! Mamma är självlärd faktiskt!! Men hon pratar ofta om att det hade varit roligt att plugga landskapsarkitekt och/eller ingenjör. Min bror är landskapsingenjör och det handlar ju mer om att räkna ut saker för att planteringarna ska kunna anläggas! Så roligt att du gillar mammas arbete :’) Kram!

    2. Vill du syssla med trädgårdsarkitektur e nog trädgårdsingenjör på Alnarp en bra utbildning, som du själv skriver! Jag har pluggat landskapsarkitektur på Alnarp och den är ungefär 1% växter och trädgård och 99% stadsplanering. Också kul men inte samma sak 🙂

      1. Jag protesterar lite här! Jag har också nyligen läst klart till landskapsarkitekt. Jag har valt masterkurser på utbildningen för att få så mycket växtkunskap som möjligt, samt har man en rejäl växtkurs första året samt en tredje året. (av fem år totalt). Jag älskar landkskapsarkitektutbildningen- man får allt från den lilla skalan med en perennplantering till storskalig stadsplanering som alnarparen ovan beskriver! 😀

  2. Jajaja! Har precis börjat plugga till landskapsarkitekt! Vore kul om det fanns några andra larkare här på bloggen 😛 Blir så inspirerad av din mammas trädgård, så fantastisk och drömmig!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar