Annons
Annons


Maträtter jag åt igår


Hej J! SKA BLI!

7.30

Jag vaknade upp med ont i halsen (gissningsvis pga allt eldande kvällen innan) och behövde därför dricka te (</3) i stället för kaffe till frukost.

Det här åt jag: Rostat morotsbröd med tartex och romanticatomater. Smoothie på banan, björnbär (ett så estetiskt tillfredsställande bär) och mandelsmör. Och så björnbär och mandelflarn på toppen.

Annons

10-ish

Mellis! Knäckebröd med mandelsmör och stekt äpple!

Nu ska jag lära er något gott: Skiva upp ett äpple (jag plockade från trädgården, lyx va!) och stek på mellanhög temperatur i olja (jag tog olivolja pga gott) så att de mjuknar men får lite stekyta. Pudra över kanel och flingsalt. Ät upp.

Tips: Också gott att ha på gröt eller i yoghurt!

12.30

Lunch blev rester från middagen dagen innan: Makaroner och färssås. Hur kan det vara så gott.

15.30

Mellis utomhus. Havregurt (föredrar soja egentligen när det kommer till yoghurt men det var slutt i butiken) med granola och banan.

19.30

Middag. Fifan vilken sorglig bild. Det var dock en go stund som jag tillbringade framför Tro hopp och kärlek (snark på att Mattias vill ha en ”glad tjej” som står ut med honom och att Filip bara kan säga att ”det känns pirrigt” och ”tankarna snurrar” och ”berg- och dalbana” som enda beskrivning av sina känslor, älskar dock BJÖRN).

Okej middagen bestod i alla fall av rotfrukter i ugn. Rödbetor (kostade typ 2,50 kr kilot!), sötpotatis, morötter, palsternacka (hatade det när jag var liten men nu: mmm!), rödlök och vitlök (lägg klyftan i sitt skal på plåten och ”ploppa ut” den varma och mojsiga vitlöken efteråt). Till det: hummus, oliver (har kommit på att mina favoritoliver är haldiki), spenat och tomater.

Kvällsmål: mjölk och oreos.

Var detta kul läsning? Ja, nej, kanske?

31 kommentarer till “Maträtter jag åt igår”

 1. Ja! Kul läsning! Tack för härlig inspiration ?

  Åh, kul att man ändrar sina matpreferenser över tid! Älskar numera ugnsbakad kålrot. Så galet gott, kan äta mängder!

 2. Jaaa! Jag tycker att det är befriande att se att du äter mellanmål osv. Sjukt samhälle men jag kan typ få ångest när jag blir hungrig på mellanmål pga känns som att många typ kan äta en macka till lunch och *stå sig*. Men mellanmål 4 life alltså.

  1. Eller hur! Man hinner ju bli svinhungrig mellan de ”större måltiderna”. Vi har frukt för alla medarbetare där jag jobbar och är bannemig tacksam för det varenda dag, speciellt om man glömmer ta med något att äta till mellanmål.

 3. Älskar den här typen av inlägg!! Är själv vegan men vet att många andra tycker det kan kännas så svårt och komplicerat att äta veganskt, men det här visar ju på hur det verkligen inte är det! Det behöver liksom inte alltid vara så piffigt. Superbra inlägg!

 4. Ja! Jag har precis bestämt mig för att övergå från vegetarian till vegan, så det här är perfekt inspiration! Please continue!
  Fråga: brukar du ”hålla koll” på vad du äter så att du får i dig rätt mängd av olika viktiga ämnen (menar inte att räkna kalorier, utan mer ang järn, protein och annat)?

 5. Skulle bara vilja säga att tycker inte alls middagsbilden är sorglig. Det kan vara jätteskönt att bara få äta själv ibland och jag brukar känna att jag slänger i mig maten om jag inte gör något samtidigt, (antingen pratar med någon, kollar på något på en skärm eller läser) som att det inte finns någon poäng med att sitta där och äta själv i tystnad. Tycker därför det kan var mysigt att sätta på ett serieavsnitt eller youtube och istället för att det ska kännas sorgligt och ensamt att tänka: nu har jag 30 min här där jag ska njuta av min middag och kolla på något jag tycker om.
  Älskade förövrigt denna typ av inlägg! 🙂

 6. Trodde att jag inte skulle gilla inlägget, men det var mysigt. Som att vi fick följa med och äta med dig typ, låter kanske konstigt men aja!

 7. Hej Flora!
  Jag tycker absolut att sådana inlägg är hiss (och inte diss)! Mat är ju en grej man äter varje dag och därför är det kul och inspiration att se vad andra äter! Tummen upp! ?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar