Annons
Annons


Maträtter jag åt igår


Hej J! SKA BLI!

7.30

Jag vaknade upp med ont i halsen (gissningsvis pga allt eldande kvällen innan) och behövde därför dricka te (</3) i stället för kaffe till frukost.

Det här åt jag: Rostat morotsbröd med tartex och romanticatomater. Smoothie på banan, björnbär (ett så estetiskt tillfredsställande bär) och mandelsmör. Och så björnbär och mandelflarn på toppen.

Annons

10-ish

Mellis! Knäckebröd med mandelsmör och stekt äpple!

Nu ska jag lära er något gott: Skiva upp ett äpple (jag plockade från trädgården, lyx va!) och stek på mellanhög temperatur i olja (jag tog olivolja pga gott) så att de mjuknar men får lite stekyta. Pudra över kanel och flingsalt. Ät upp.

Tips: Också gott att ha på gröt eller i yoghurt!

12.30

Lunch blev rester från middagen dagen innan: Makaroner och färssås. Hur kan det vara så gott.

15.30

Mellis utomhus. Havregurt (föredrar soja egentligen när det kommer till yoghurt men det var slutt i butiken) med granola och banan.

19.30

Middag. Fifan vilken sorglig bild. Det var dock en go stund som jag tillbringade framför Tro hopp och kärlek (snark på att Mattias vill ha en ”glad tjej” som står ut med honom och att Filip bara kan säga att ”det känns pirrigt” och ”tankarna snurrar” och ”berg- och dalbana” som enda beskrivning av sina känslor, älskar dock BJÖRN).

Okej middagen bestod i alla fall av rotfrukter i ugn. Rödbetor (kostade typ 2,50 kr kilot!), sötpotatis, morötter, palsternacka (hatade det när jag var liten men nu: mmm!), rödlök och vitlök (lägg klyftan i sitt skal på plåten och ”ploppa ut” den varma och mojsiga vitlöken efteråt). Till det: hummus, oliver (har kommit på att mina favoritoliver är haldiki), spenat och tomater.

Kvällsmål: mjölk och oreos.

Var detta kul läsning? Ja, nej, kanske?

31 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar