Annons
Annons


Förra fredagen i göteborg när jag blev spådd och sådär


För exakt en vecka sedan satt jag på ett tåg mot Göteborg.

För att medverka på ett seminarium om vikten vid att lära ut feminism & jämställdhet i skolan. Svenska FN-förbundet har ju skickat ut Chimamanda Ngozi Adichies bok Alla borde vara feminister till alla gymnasieelever i årskurs 2 (med tillhörande lärarhandledning!). Det var jag, Birgitta Ohlsson, Wilma Sörman, Måns Hultgren och Svenska FN-förbundets generalsekreterare Petra Hallenbrant som samtalade.

Annons

Vad gjorde jag annars på mässan? Glodde på kändisar, hade skoskav och hängde med Hampus Nessvold. Vilket gullo han är. Vissa personer klickar man med på en sek. Han är en sån! Köp hans bok Ta det som en man och ge till alla tonårskillar du känner.

Den och Adichies bok dårå.

Efteråt knallade jag genom en park… vet inte vilken… förbi korsvägen och sen uppåt… för att komma hem till Linda Spåman. Hela hennes lägenhet var GLITTRIG och full av ljus och dockor och konstverk och tyger. Discolampa i taket och guld och glitter! : – O

Jag gästade podcasten Äkta Spåman Podcast som hon och Håkan Westesson gör, som går ut på att Linda spår sitt intervjuobjekt och får en att prata utifrån korten. Riktigt otäckt kan jag tala om. Är på fullaste allvar nervös över att avsnittet kommer ut, det blev så MÖRKT.

När jag gick därifrån hade jag glitter under fotsulorna.

Sen!!! Tog jag spårvagnen hem till denna! Andrea och Linnéa har alltså flyttat till Göteborg!

Jag hade ungefär 1% energi så det första vi gjorde var att äta spaghetti. När jag fick frågor så höll jag upp handflatan och sa ”prata ni, jag måste äta först”.

Efter att vi legat och tittat på Linneas resefilmer från när 2011 så klämde vi ut det sista ur en bib och gjorde oss i ordning. Här är Louise!

ÄNGEL.

Nea!

Jag fick göra hennes och Andreas eyeliner. Älskar att få peta i mina kompisars ansikten.

Andrea och Yrsa!

Sen tog vi vagnen till en ny destination.

Riktigt gulliga var vi som ni ser.

Och så drack vi bärs på andra lång och sen tog jag det sista tåget tillbaka till Stockholm igen.

Hej så länge gbg ses i vår eller nåt!

5 kommentarer till “Förra fredagen i göteborg när jag blev spådd och sådär”

  1. Du har alltid så härliga bilder i din blogg! Undrar om du vet varifrån affischen på ängel-bilden kommer ifrån? 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar