Annons
Annons


Två biotips kommer här!


Det är fredag! Och oktober! Vilket ju ändå borde klassas som en ultimat biodag? Jag har sett två väldigt bra filmer på sistone:

Den första filmen jag och Isak såg var The Big Sick. Jag hade inte läst något om den över huvud taget, hade ingen aning om vad det var för något förutom att det klassas som en indie-romcom.

Annons

I stora drag så handlar filmen om Kumail Nanjiani, spelad av honom själv. Han är född i pakistan och bor i Chicago, och drömmer om att slå igenom som komiker. En dag är Emily Gardner och tittar på hans gig, och de börjar dejta. Härligt va? Men det finns ett stort problem: Kumails föräldrar vill att han gifter sig med en muslim, vilket Emily inte är.

När Emily plötsligt blir akutsjuk så sätts relationen på spel, och mer än så tänker jag inte berätta. En väldigt rolig men samtidigt sorglig film om kärlek och familj, och längtan efter att få gå sin egen väg.

Den andra filmen jag såg var förstås The Square. Känns typ överflödigt att skriva om denna film pga hypen men jag vill ändå tipsa! Vi får följa museichefen Christian som blir bestulen på sin telefon och därefter hans jakt på upprättelse. Filmen var uppbyggd av olika pressade situationer, där scenerna närmast kan ses som olika sketcher. En väldigt rolig och ångesttriggande satir av konstvärden. Om elitism, fördomar och civilkurage.

Happy bio-ing!

?

Har du sett nåt bra på bio på sistone? Eller hemma i soffan? Låt höra.

5 kommentarer till “Två biotips kommer här!”

  1. igår skrev en av mina elever ”du måste se den här filmen” efter att ha valt en bild från en film till en uppgift. Filmen var ”My life without me” och jag såg den faktiskt. Den var väldigt fin.

  2. ”Drib” kom ut på streaming i går! Se den! Sykt cool, en mix av dockumentary og mockumentary – selv om det ikke gir noen mening. Hehe. Veldig morsom, og interessant!

  3. Jag vill tipsa om Villebråd som går på bio nu!! Polsk film om ensamheten djuren människorna kärleken maktlösheten

  4. jag gillade nya IT väldigt mycket, sett den 2 gånger på bio. läskig såklart men jag gillade den främst pga humorn, karaktärerna och de fantastiska skådespelarprestationerna!

  5. Jag vill tipsa om en film jag såg häromdagen! Hunt for the wilderpeople heter den och handlar om en pojke som rymmer från sitt fosterhem och så tror alla att han blivit kidnappad av fostermammans man. Så fin, udda och rolig och utspelar sig i nya Zeeland.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar