Annons
Annons


Andra söndagen i oktober


Släkten var här i helgen. Grusgången fylldes av steg, rummen av pizzakartonger, småkusiner klättrade på storkusiner, korg efter korg med ved eldades upp och tandkrämstuben tog slut.

Viggo hade kommit från Lysekil. Sov intill mig i vävkammaren, snarkade sig igenom natten så att jag fick stoppa bomullstussar i öronen.

Annons

Igår lagade vi pastalunch.

Det var en höjdare. Rödlök och vitlök, oatly créme fraiche, fryst spenat, stekt aubergine och vita bönor.

Vi drack eftermiddagskaffet nere vid älven.

Män i mitt liv!!!

Mamma.

Allt det gula nu, som bara är såhär gult i en vecka eller två, får inte nog.

Min morbror byggde det här växthuset när han var tolv år gammal, och nu har det restaurerats. Nästa sommar kan vi sitta här och elda i vedspisen och gömma oss för myggen.

Min mamma har fyra syskon och det gör att vi är fem familjer som fixar och donar och sköter om den här platsen. Arton kusiner är vi.

Och nu är gården tom igen. Bara mina steg i gruset.

Här ska skrivas.

 

10 kommentarer till “Andra söndagen i oktober”

 1. Flora! Vet att det här kanske är en jättespecifik fråga, och kanske svår för dig att svara på, men hur gör ni för att komma överens i dina stugor? Har förstått det som att ni delar på dem med dina kusiner på båda ställen. Har ni något bra system för att se till att ”upprustningar” blir av, vem får bestämma vilka nya möbler som ska köpas, hur alla får tid att vara där osv? Blir det någonsin konflikter om sådant? Delar också min sommarstuga med kusiner och vill att den ska fortsätta få vara en speciell plats för alla där, vilket kan bli lite svårt när alla har olika visioner om hur den ska förändras.

  1. Nu ligger ansvaret fortfarande på mamma och hennes syskon (i ett senare skede kommer det läggas på oss i nästa generation), men den här gården är så pass stor att familjerna kan dela upp sig i olika hus. Så ofattbart lyxigt. Därför får varje familj bossa över sitt hus, och så delas gemensamma arbetsuppgifter upp: en är ansvarig för att klyva ved, en för att fixa grusgångarna, en för att slå med lie osv. Så det bästa kanske vore att punkta upp vilka olika arbetsuppgifter som finns (om ni kan enas) och dela upp dem mellan er?

   Vet också att om någon av mamma eller hennes syskon har ett projekt som de andra kanske inte är supersugna på, så kan den personen driva det projektet själv.

   Vi har även arbetshelger då alla kommer och jobbar med det som är mest akut. Sist var det att städa ut ladan, och att sätta upp stängsel. Så himla roligt att du har en stuga med dina kusiner, lycka till med allt!

 2. Såååå avis på dig. Har så sjukt länge crave:at att åka till stugan vid havet och stänga av mobilen och hänga där. Ska göra det minst tre veckor nästa år, bara läsa böcker, vara ute, kolla på tv-serier, baka bröd, dricka trocadero och slänga mobilen under sängen.

 3. Flora, det är så underbart att få följa dig i livet, både på hemmaplan och dina olika äventyr. Jag tycker också att det låter så sunt och skönt att för ett tag ”down sizea” och ha det gött på landet. Det moderna livet är härligt, men vi behöver nog alla stänga av intrycken och vända oss inåt då och då. Ha en fortsatt fin vistelse i Hälsingland, ser fram emot att följa resten av tiden! ❤️

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar