Annons
Annons


Veckan som kommer


Veckans skrivande:

Jag har bestämt mig för att ha redigeringsveckor. Det innebär att jag läser igenom all text i mitt projekt, och börjar flytta runt scenerna och skriva upp vilka luckor som finns och vilka scener som måste skrivas om/strykas. Det finns mycket som behöver redigeras rent språkligt, men just nu jobbar jag med att få ihop en dramaturgi och skapa sammanlänkade scener med ett starkt driv. Svårt som fan och inte superkul, men jobbet måste göras.

Annons

Jag ska också samla ihop ett gäng sidor text att skicka till skrivcirkeln, som är en responsgrupp jag har med Yrsa Keysendal, Zara Kjellner och Bim Eriksson. Klart man vill namedroppa när det handlar om sådana stjärnor.

Och! Ska även byta några sidor text med min kompis Miia (som jag lärde känna i Lissabon). Ska bli fint att få dyka in i hennes värld. Att få andra ögon på sin text är verkligen guld.

Veckans planer:

Jag är ju, som ni vet vid det här laget, i Hälsingland. I helgen kommer Isak hit och gör mig sällskap, men fram tills dess ska jag gå till simhallen, skriva, blogga, promenera och försöka hitta svamp! Och sen ta i tu med administrativt jobb, mail osv.

Så sjukt att detta är min tillvaro just nu? Att jag ska tillbringa så mycket tid själv. Ovant.

Veckans läsning:

Kalmars jägarinnor av Tove Folkesson (finally!).

Veckans ljudbok: 

Oktober i fattigsverige av Susanna Alakoski.

Veckans utmaning:

Har en yogamatta som står här bredvid. Ska jag ta mig an 30 days of yoga med Adrienne? Ja det ska jag fan! Har även, efter tips från ett par av er, testat på meditation med hjälp av appen Headspace. Är fortfarande en superrookie men tror att detta kan passa mig! Jag kommer väl skriva lite om detta längre fram när jag har mer erfarenhet. Har lite svårt att identifiera mig själv med yoga+meditation :-))))

Veckans vädjan:

Jag uppskattar verkligen konstruktiv kritik. Jag lär mig massor. Men jag har en önskan: tänk till innan du trycker på skicka – Skulle du formulera dig såhär IRL?

Såhär resonerar jag:

Om din kompis gör/säger något du inte gillar, hur tar du upp det med hen? Förmodligen på ett konstruktivt och respektfullt vis. Kanske öga mot öga, eller i ett sms.

Tänk likadant när du skickar en kritisk kommenterar. Fyll i ditt namn och din mailadress (du kan väl stå för din kritik?) och visa lite värme och respekt. Vi är alla människor som försöker göra vårt bästa.

Skulle verkligen uppskatta det <3

Veckans blogginlägg:

Har fått en fråga om vad jag har på mig när jag är här i på landet, och det tänkte jag visa. Har även fått ett önskemål om att lista egenskaper jag önskar att jag hade. Matlagning blir det förstås också! Och lite mer om att vara ensam.

Tänkte få tummen ur och skriva ihop en ordentlig veganguide till Stockholm också! Nu är det sagt. Nu ska det ske.

29 kommentarer till “Veckan som kommer”

 1. Jaaa kör 30 days of yoga! Jag gjorde det för typ en månad sedan, det var svinnice och inte så jättejobbigt. Vissa dagar var längre och jobbigare pass, men då var det kortare och lättare pass dagen efter, himla bra. Och just Adrienne sänker tröskeln sååå mycket, det blir aldrig löjligt utan hon är himla peppande och visar olika alternativ. Kör! Ps. du verkar ha det så mysigt på landet. Kram!

 2. Veckans vädjan är verkligen mer än rimlig! ? Orimligt att en del inte tänker längre än näsan räcker (om ens det) när de skickar kommentarer

 3. Flora! Det är så fint att få läsa dina blogginlägg sedan du kom till Hälsingland. Märks i ditt sätt att skriva att du är mer avslappnad. Eller så kanske det bara är en slump? Aja du skriver fantastiskt oavsett!

 4. Adrienne är supermysig, precis som Ellen redan kommenterat så sätter Adrienne en sjukt rimlig nivå på det hela och är väldigt peppande. Även – superkul med veganguide!!

 5. Flora, om du syftar på L:s kommentar på inlägget om kroppsångest så visst var den lite hård (och det bad hen om ursäkt för), men det fanns väl inte mycket i den som inte var konstruktivt? Och ännu mindre hos de andra personer som höll med hen och kom med liknande invändningar. Det är okej att bli stött, men ibland bör man kanske inse att sanningar slår hårdare än de elakaste ord.

  1. Syftar inte specifikt på det, utan i allmänhet! Tycker inte att det är mycket begärt att be om namn+mailadress när det har med kritik att göra. Det handlar om att man ska kunna stå för vad man skriver.

   Är som sagt helt för att få konstruktiv kritik!! Lär mig saker hela tiden. Lärde mig mycket av de kommentarer jag fick iom sloggi/triumphsamarbetet <3

  2. Hello. Mina kommentarer gjorde Flora ledsen. Tråkigt självklart. Men… Krönikan gjorde mig jätteledsen. Och inte bara mig. Fattar inte riktigt varför det är värre att säga att någon sårar, än att såra? Jag har i flera följande kommentarer förklarat att jag pratar om 1 beteende och inte om hela personen.

   Krönikan lindade inte in ngt. Det kunde ha stått ”självklart kan en kropp som inte är spinkig vara vacker i mina ögon. Bara inte om den är min”. Då hade jag uppskattat krönikan och sluppit bli ledsen. Så jag tar absolut till mig vilka känslor kommentaren väckte (trots min ursäkt + efterföljande kommentarer om att en ung kvinnas värde ej sänks pga ett misstag men jag vet att tyvärr så tror många unga kvinnor det. Det är, precis som själva tankevurpan bakom den sårande krönikan – absolut patriarkatets fel).

   Men en vit smal kvinna kan inte förvänta sig mer silkesvantar än tex en man kan vänta sig från mig som feminist.

   Jag är tuff men ej en sten. Blev så illa till mods av krönikan därför att Floras åsikter kan komma åt mig. Precis som hon tog illa upp av min kommentar för att hon inte är ok med att folk kan tycka olika.

   Detta att få så mkt bekräftelse utifrån och samtidigt vara så känslig för kritik. Om man istället bestämmer sig för att en inte står och faller med varken smicker eller kritik, då blir en fri.

   Floras ord skadade mig. Mina ord skadade ngt i Flora. Jag hoppas att vi båda och alla andra i framtiden lär oss att inte leva genom andras bekräftelse – för baksidan med det är att man kan fyllas av obehag av en enda liten rad.

   Detta är inte en blogg som handlar om såna som mig. Trodde det ett tag men blev varse att så är det ej.

   Jag äter smörgåsar hejvilt och har ett stort ass. Jag trivs med det så varken maten eller idealen här passar mig. MEN om jag hade en blogg skulle säkert även jag missa saker ang inkludering. Jag har ett normsnyggt ansikte jag med. En normkurva vid midjan. Män säger till mig att jag är din trots plus size pga det. Blä.

   Men tänk så lätt det skulle vara för mig att råka skriva ett inlägg om tjocka kroppar utan att inse att det finns skäl till att just jag haft det lätt med min size.

   Tar till mig men kräver att vi alla rannsakar oss själva. Vit feminism av och med normanygga vita smala tjejer går tyvärr patriarkatets ärenden på många vis.

   Jag kräver dock ej perfektion av ngn och är ett fan, inte en hater.

   Eftersom min kommentar representerar jättemånga i målgruppen är jag som individ inte viktig. Däremot min kommentar eftersom många ej skulle våga säga till och ifrån.

   Vi gör alla tankevurpor i denna sjuka värld. Vi duger ändå! DET är hemligheten för att bli fri. Att leva med att alla inte gillar allt med en. Istället för att sträva efter att få 100 % positiv bekräftelse. Det är dömt att göra ont när en mäter sitt värde i andras åsikter

   Tack och förlåt

 6. Tack för din underbara blogg. Upptäckte din blogg för drygt ett år sedan och har varit trofast sen dess. Mår bra och blir inspirerad av att följa dig helt enkelt!

  Roligt att du beger dig in i yoga-meditationsvärlden ? Jag har nyligen utbildad mig till yogalärare, men innan dess lärde jag mig nästan allt genom internet – finns så himla mycket bra.

  Tänker att Adriene är underbar om du är ny och kanske även lite kritisk i utgångspunktet! ? Vill även tipsa om: Yoga Glo som jag tycker är en helt MAGISK PLATS om du är nyfiken både på yoga och meditation. Vet att en kan ha två veckors gratis prova-på. Där hittar du allt möjligt och du kan ställa in exakt så det matchar dina behov! ??Njut vidare av den unika situation du har just nu för dig själv i naturen ????

 7. Du tar upp 3 saker som jag själv tänkt på eller börjat med senaste veckan! Har börjat meditera och till min förvåning gillar jag det och tycker verkligen att det hjälper för att lugna ångest och stress. Har testat innan men inte fastnat, men tror att jag kanske är redo nu. Har även funderat på yoga! Och kritikgrejen – håller med till 100%. 1. Tänk efter om du verkligen måste framföra kritiken. 2. Om du måste – framför den konstruktivt och vänligt. Vi behöver bli snällare mot varandra överlag. Världen är hård nog ändå. Kram❤️

 8. Men grejen är ju att du INTE är en av våra kompisar. Du är en förebild för många men att kräva att folk ska vara lika försiktiga och inlindande som man är mot en nära vän är väl lite märkligt? Du har valt att blogga som yrke, ibland gör du bort dig och då kommer du kritik för det. Givetvis får ingen skriva något kränkande till dig, men du kan ju inte förvänta dig silkeshandskar.

  1. Jag säger ju att jag är helt öppen för konstruktiv kritik. Jag vill lära mig! Jag kräver inga silkehandskar, men jag tycker att det folk ska kunna stå för vad de kommenterar, och att man gör det på ett reko sätt. Det är då det blir konstruktivt. Jag är en människa precis som alla andra, jag är inte gjord av sten. Jag gör absolut fel då och då, men mitt uppsåt är aldrig att såra eller skada. Men vissa kommenterar svinelaka saker anonymt, utan att behöva stå till svars för sina ord. Det är skillnaden. Ömsesidig respekt, är det så mycket begärt?

   1. Du har rätt. Ömsesidig respekt är dock ej en krönika som slår oss i magen. Så vi gjorde båda bort oss men är helt dugliga kvinnor ändå. Bäst är nog om jag kan lära mig att skita i vad smala vita bloggare anser om såna som mig och tvärtom.

    Jag behöver inte skriva mitt namn för jag är många kvinnor. Varav de flesta inte skulle våga säga ifrån alls. De skulle bara sitta där med klumpen i magen efter krönikan. Och vända kritiken inåt. Hoppas ni alla smala kan förstå det.

    Byt smal mot vit så blir det tydligt.

    1. Tack för all din feedback. Jag lär mig och tar det med mig i framtiden. Om du vill fortsätta kommentera anonymt så kan jag inte hindra dig. Men nu vet du vad jag känner. Ta hand om dig och hoppas att du får en fin vecka!

   2. Som jag skrev: ingen får kränka en annan människa, det gäller såklart även dig. Har inte sett kommentarer jag tyckt varit ”svinelaka”, men du kanske raderar dem? I sloggi-debatten hade ju iofs du disrespectat först, som L påpekade. Jaja kämpa på antar jag. Livet är inte alltid medvind. Alla håller inte alltid med. Sorry.

  2. Men det är ju precis det hon skriver, att hon tycker om kritik? Sedan ber hon folk att göra det på ett konstruktivt, och inte kränkande, sätt. Det är väl väldigt rimligt att vilja bli bra bemött, oavsett om folk inte håller med en, oavsett vad hon har valt för yrke? Jag är väldigt trött på det där faktiskt, att folk använder folks yrkesval som anledning till att få vara dryga. Att skådespelare, journalister, bloggare etc. ska få ta massa skit, bara för att de valt det yrket. Det är ungefär lika uttröttande som ”vi har yttrandefrihet i Sverige” som argument för att få sprida sina rasistiska/sexistiska/whatever åsikter.

 9. Hej Flora! Så avundsjuk på din skrivmånad, verkligen dröm att få lägga så mycket tid på sitt kreativa arbete. Jag är 18 år och bor i Malmö och har följt dig hur länge som helst, sysslar själv en del med skrivande och inspireras så mycket av dig som ung kvinnlig författare!!! Har själv precis börjat på min första seriösa bok, mest skrivit mindre grejer innan som jag inte lagt så mycket tid och fokus på så känns så kul att ta tag i detta skrivande nu! Boken ska bli en bok! Tänkte bara höra om du vill ha fler perspektiv på det du skriver (du skrev i inlägget att det känns kul att få feedback från nya personer) och att isåfall ställer jag jättegärna upp! Kanske kan ge ett perspektiv från dina lite yngre läsare och det hade varit så givande i min egen skrivprocess också. Hur som haver så hade jag mer än gärna gett respons om det hade hjälpt dig på nåt sätt. Annars får du njuta av resten av månaden, Kram Kamille!

  (Vet inte om du ser min mejl i kommentaren? Annars är den [email protected] )

 10. Adrienne är ju life!!! Hon får en übernovis och tillika motorikbefriad stackare som jag att känna mig duglig och förverkligad. Kör i vind!
  Ett litet PS också: jag tror att jag talar för fler än mig själv när jag säger att det vore mer tilltalande att lämna positiva kommentarer om de i större utsträckning fick svar! Jag kommenterar lite titt som tätt, men märker att det oftast (i alla fall som jag upplevt det) är just kritiska kommentarer som lyfts eller uppmärksammas utav dig. Då är det lätt hänt att man istället avstår och låter de negativa kommentarerna frodas och ta plats, vilket såklart bidrar till ett hårdare klimat och att du upplever ditt kommentarsfält som mer negativt laddat. Men jag tror som sagt inte det är en rättvis representation! Tack för en bra blogg, skit i alla haters xo

  1. Körde Day 1 idag och det var skönt!! Blev så himla känslosam?? Bölade på yogamattan. Nåväl.

   Håller helt med om det du skriver! Jag är ganska dålig på att svara pga tidsbrist. Men jag tar verkligen till mig detta, självklart bör fler kommentarer få svar! Tack för värme <3

 11. Flora! Vet att det inte var så himla länge sedan som du gjorde ett kompisdejtsinlägg. Men kan du inte göra ett till snart?? OCH tack för din blogg!

 12. Hej! En mycket rimlig fråga. Jag tycker i allmänhet att anonyma kommentarer gör att folk får mindre konsekvenstänk och inte behöver ta ansvar för sina ord. Vilket ökar risken för näthat.

  Namn +mail gör att man tänker till lite mer innan man trycker på skicka. Kan jag stå för detta? Jag ber inte om namn+mail för att kunna kontakta personen, utan ser det som en symbol för eftertanke.

  Sen, om man inte vill kommentera med sitt namn för att innehållet är privat eller personligt så är det ju såklart en helt annat femma. Självklart kan man då ha en pseudonym om det känns tryggare.

  Tack för din kommentar <3

 13. Heja snällare och trevligare kommentarsfält! Respektfull, konstruktiv kritik utan personangrepp är inte så jäkla mycket begärt! <3

 14. Älskarälskar Headspace. Mvh en av dem som tipsade. Ser fram emot att höra sen vad du tycker om det! Och: ja på frågan om 30 days of yoga with Adriene, jag har gjort nån sån men det drogs ju ut över typ 2-3 månader snarare, pallade ej/hann ej med att göra varje dag (alltså, det gör man ju, 30-45 min har man, men, prioriterade annat och kände att 2-4 ggr i veckan var nice för mig). Tycker ändå det är trevligt att följa ett ”schema” eller vad man ska kalla det. Adriene skickar också ut nyhetsbrev till mejlen med en liten myzig text + en gratis video en gång i veckan, dem brukar jag göra nu för tiden = ett pass i veckan, det är lagom nu för tiden.

  Ps har en gratiskod för 3 månader Headspace om det är så att du fastnar och vill ge dig in i den världen mer än 10 dagar som man (väl?) får i gratisversionen. Klem klem mejla om du vill ha den (annahamnevik at gmail.com)

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar