Annons
Annons


Jag önskar att jag kunde…


JAG ÖNSKAR ATT JAG KUNDE…

⭐️ Släppa ansvaret 

Om det är något som man matas med som kvinna så är det ju att ta ansvar. Socialt, emotionellt och praktiskt.

Blir exempelvis ibland lite av en moderator när jag går på middag, för att det liksom gör ONT i mig när alla inte får sin röst hörd.

Annons

Många kvinnor jag känner som lever i heterosexuella relationer tar på sig ansvaret att dra ihop kompismiddagar (med de gemensamma vännerna) och att träffa sin pojkväns familj. Klassisk kvinnofälla.

Att ta socialt ansvar och vara omtänksam är ju ett fin egenskap i grunden, men jag önskar också att jag ibland kunde stänga av ansvarskänslorna ibland. Få chilla lite, som de flesta av mina manliga vänner: bara luta mig tillbaka i stolen och låta folk ta ansvar för sig själva.

⭐️ Gå på känsla

Om jag står inför ett problem så rationaliserar jag. Sätter upp strategier. Tar i tu med saker rent konkret. Men däremellan misstänker jag att mina känslor kan hamna i kläm. Vet ibland inte vad jag känner, bara vad jag tänker att jag borde känna.

⭐️ Gå från jobbet

Jag kan typ inte komma på en enda dag de senaste åren då jag inte gjort NÅGOT jobbrelaterat. Även om jag är på semester så tar jag ju bilder och funderar på hur jag kan skapa ~content~, eller jobbar med något skrivprojekt. Jag önskar att jag kunde ta en helg och lämna telefonen och datorn hemma.

Det får bli en utmaning till mig själv.

⭐️ Släppa kontrollen

Ibland har jag RIKTIGT svårt att låta någon annan kolla upp en busstid, vara kartläsare eller ha ansvar för matlagning. Jag tränar aktivt på att släppa kontrollen, men jag har liksom blivit proffs på att googla fram information supersnabbt, så det kliar lite i mig när någon annan ska göra det och det går låååångsamt.

⭐️ Sluta effektivisera

Det här är ju lite relaterat till den förra punkten. Ibland när jag lagar mat med mina polare så säger de: du, ta det lite lugnt. Jag hackar och fräser och rör runt och tycker att det är svårt att inte ta vara på varenda liten minut. Men jag vet ju: Det måste inte vara effektivt. Saker måste få ta tid. Och allt behöver inte planeras in i minsta detalj!

⭐️ Vara lite mer obrydd

Suger åt mig saker som en wettextrasa. Önskar att jag i vissa situationer var lite mer hårdhudad och kunde säga piss off.

Obs att det såklart är bra att kunna mötas halvvägs och resonera sig fram till saker, att ta till sig och vilja ändra, men jag kan också avundas de som säger: SÅN HÄR ÄR JAG, TAKE IT OR LEAVE IT.

⭐️ Ha mindre förväntningar

Min pappa brukar säga att det farligaste man kan ha i en relation är förväntningar, för då blir man ofta besviken. Det ligger något i det. Jag har nog förväntningar på det allra mesta. Jobbar på att ha en neutral inställning till saker, så att allt bara kan bli PLUS.

⭐️ Leva i nuet (hehe aa)

Tränar på detta som fan just nu, dels genom meditation (!) men också att hela tiden stanna upp och påminna mig själv om att: Detta är livet. Inte det som händer i morgon eller nästa vecka, utan det som sker just nu. 

Ja men sånt här vet ni ju. Moving on…

⭐️ Cut myself som slack

Okej, det här ringar ju på något sätt in hela den här listan. Att jag över huvud taget skriver den. Jag önskar att jag kunde ~acceptera mig själv~ mer, inte känna att jag behöver prestera och vara så duktig hela tiden. Inte ställa sådana jävla KRAV på mig själv.

Vad önskar du att du kunde?

25 kommentarer | Translate


Annons



Laddar