Annonssamarbete med Tink

Spara in pengar med veganska matlådor


Ni vet att jag bränner en hel del pengar på restaurang och café. Och alltså, det är ju okej, det är ett intresse jag har. Men de senaste månaderna har jag ätit ute FÖR ofta. Bara dragit kortet och inte tänkt på konsekvenserna. Såhär har mina restaurangutgifter sett ut i augusti och september:

EJ!!! OK!!! (Obs att jag fick tillbaka 2/3 av Café Nizza-notan i swish hehe).

I appen Tink (som med handen på hjärtat har hjälpt mig att få överblick över min privatekonomi) kan jag göra en budget för mig själv, i olika kategorier.

När jag väljer min siffra (exempelvis restaurang: 2500 kronor i månaden) kan jag se hur mycket pengar jag brukar göra av med på restaurangbesök varje månad. På så vis kan man lägga upp en realistisk budget! Det finns även kategorier för shopping, hälsa & skönhet, boende & hushåll etcetera.

Jag skulle kunna hålla igen mer, men detta känns roligt och realistiskt för mig.

Ett bra sätt att spara in pengar på är förstås matlådor. Nu när jag är på mitt lantställe så äter jag alla måltider hemma. Min största utgift de senaste dagarna har liksom varit en olivolja för 64 kronor. Men oavsett om du jobbar hemifrån eller på kontor eller pluggar, så är det ju som vi alla vet väldigt värt med storkok.

Här kommer ett gäng exempel på rätter som antingen kan värmas (och då ska ALLA ingredienser i matlådan vara goda varma, så stoppa inte i typ isbergssallad i matlådan om du ska micra den) eller ätas kalla.

Lista över matlådsvänlig vegomat som du kan göra storkok på:

? Cashew- och sötpotatisbiffar.

Linscurry med kokosmjölk och lime.

Sötpotatisgryta med ris.

? Rotfrukter i ugn med hummus (lägg hummusen i en burk vid sidan av).

Ratatouille (du kan servera den med pasta eller typ couscous)

? Korvstroganoff med ris (välj havrecremefraiche och sojakorv).

? En kall matlåda! Börja veckan med att koka quinoa/couscous/bulgur och förvara i kylen. Mixa ihop en hummus. Ugnsrosta sötpotatis. Sedan kan du bara plocka ihop en sallad varje dag, innan du går till jobbet.

? Chili sin carne.

? Pasta med färssås. Bara att utgå från ett vanligt köttfärssåsrecept men välja vegansk färs.

Pasta med linsfärssås.

? Majsbiffar. Gör dubbel sats och frys in!

Daal.

Paella med pulled oats.

? Pizza. Älskar att äta pizza dagen efter.

Vilken är din bästa matlåderätt? Lemme know. Ladda ner Tink gratis här och sätt upp en egen budget vetja!

Annonssamarbete med Tink

7 kommentarer | Translate


Laddar