Annons
Annons


White Monkey


Jag valde en ny bok från högen vid min säng igår. Behövde en paus från skrivandet och ställde mig upp, läste orden högt. Tycker om att göra det med poesi.

Jag blev så himla tagen av White Monkey. Vankade av och an i köket, läste. Lutade mig då och då mot köksbänken och upprepade meningarna för mig själv.

Annons

Adrian Perera skriver om en mor från Sri Lanka som måste lämna sitt språk och sitt land för att flytta till Finland. Om mannen hon träffar där, och barnet hon föder. Om mormodern som blandar ihop och virrar bort sig.

Om att trösta sina vita vänner för deras dåliga samvete, skämmas för sina föräldrar och skämmas för att man skäms.

Om att fylla en ”nisch” i sitt skrivande bara för att håret är mörkare, hyn brunare. Om att aldrig komma ifrån frågan: ”ser du dig själv som finländsk?”

Oerhört bra. Magknip. Rättfram och drabbande.

4 kommentarer till “White Monkey”

  1. ”För at hon ska få se hur en lørdag ser ut” altså!! Så fint! Og trist! Håper du har det fint i ditt eget selskap, Flora! Jeg er selv veldig glad i å være alene og tror at jeg kan være det i lange lange perioder, men merker jo når det har gått en stund (dro på interrail alene denne sommeren haha. Intensivt..) at man blir litt ekstra skjør når man ikke får de små impulsene fra andre mennesker. Det er jo sunt å få tankene sine vurdert litt av andre mennesker har jeg innsett. De Ettersom man jo ikke alltid er sin beste venn 🙂 så ta vare på deg selv er alt jeg prøver å si! Misunner deg også. Skogen er så fin på denne tiden.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar