Annons
Annons


Fredag den trettonde


Å jo! Här satt jag en stund igår och göttade mig. Jag hörde fåglarna kvittra på ett väldigt vårigt sätt. Någon av er ornitologer där ute (vet att ni finns) kanske kan tala om för mig vem jag hörde! Kan tyvärr inte specificera närmre hur hen lät. Bara som vår.

Annons

Åt lunch på gula brickan. Quinoa, ugnsrostad sötpotatis, ångad broccoli (med vitlök, olivolja och citronsaft <33), sallad och en kopp majssoppa som blivit över sedan dagen innan.

Här! Kan man sitta.

När dessa bilder tas så står kameran och vinglar i ett av äppelträden.

Ändå bra jobbat av mig att hinna trycka på avtryckaren och sen kuta till bänken, sätta mig ner och se såhär njutig ut på 10 sekunder? Wow.

Hur tog jag den här då? Ja det kan du fnula på.

På bron står den här hinken som mamma gjort fin.

Ordet ”bro” förresten.  Igår var det en tant på Ica som skulle köpa sig en liten enbuske att ställa ”på bron” för att göra den fin. Det berättade hon glatt för mig. I min familj har vi alltid använt det ordet om farstukvist, men jag märker att mina kompisar (även de som vuxit upp i villa) inte fattar vad jag snackar om.

Wikipediade nu.

Farstukvist och förstukvist är den vanligaste benämningen i mellersta Sverige, medan farstubro är vanligare i norra Sverige (på grund av att yttertrappa där ofta ofta kallas ”bro”)

Jaha. Då har vi det ur världen!

Det var min eftermiddag i solen! Resten av dagen städade jag i ordning, skrev och skickade text till min responsgrupp, eldade i kakelugnen och bloggade. Och klockan 16.10 mötte jag Isak vid Härjedalingen och nu ligger han här bredvid mig.

Vi ska steka veganska bananpannkakor nu. Kanske äter vi dem på BRON.

Gla lördag <3

8 kommentarer till “Fredag den trettonde”

  1. Åh stämningen! sista bilden med sitt ljusspel, superfint. ser fram emot fler bilder från skriv- och redigeringsvardagen. har haft en egen skrivmånad som nu går mot sitt slut (med ett färdigt råutkast, hurra hurra etc) och behöver något som detta för att drömma mig kvar…

  2. haha åh ordet bro! har inte tänkt på det på flera år. hemma hos mina föräldrar i Luleå säger vi bro om den lilla yttertrappan och förstukvist om den lilla utbyggnad som hallen är i (delen mellan bron och huset haha)

  3. EXAKT den diskussionen om ”bro” hade jag och min kompis härom dagen!! Hon fattade inte vad jag snackade om, blev så chockad!

  4. kokar verkligen enligt förpackningen! och så smakar jag av, och om det är vatten kvar när jag tycker att quinoan har bra tuggmotstånd så häller jag bara av det <3

  5. Gick skrivarkurs där jag använde bro och lägda i en text om min barndom. En snubbe i klassen som gav respons tyckte jag inte alls kunde använda dom orden för han fattade inte vad jag menade. ”Åker eller äng heter det. Och farstukvist!” Gav han skit tillbaka veckan där på!

  6. Kul att du nämner det där med bro! Min mamma är norrifrån och vi har alltid sagt bro hemma men när jag skulle prata med mina kompisar (i Västergötland) fattade de aldrig vad jag menade:)

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar