Annons
Annons


Fredag den trettonde


Å jo! Här satt jag en stund igår och göttade mig. Jag hörde fåglarna kvittra på ett väldigt vårigt sätt. Någon av er ornitologer där ute (vet att ni finns) kanske kan tala om för mig vem jag hörde! Kan tyvärr inte specificera närmre hur hen lät. Bara som vår.

Annons

Åt lunch på gula brickan. Quinoa, ugnsrostad sötpotatis, ångad broccoli (med vitlök, olivolja och citronsaft <33), sallad och en kopp majssoppa som blivit över sedan dagen innan.

Här! Kan man sitta.

När dessa bilder tas så står kameran och vinglar i ett av äppelträden.

Ändå bra jobbat av mig att hinna trycka på avtryckaren och sen kuta till bänken, sätta mig ner och se såhär njutig ut på 10 sekunder? Wow.

Hur tog jag den här då? Ja det kan du fnula på.

På bron står den här hinken som mamma gjort fin.

Ordet ”bro” förresten.  Igår var det en tant på Ica som skulle köpa sig en liten enbuske att ställa ”på bron” för att göra den fin. Det berättade hon glatt för mig. I min familj har vi alltid använt det ordet om farstukvist, men jag märker att mina kompisar (även de som vuxit upp i villa) inte fattar vad jag snackar om.

Wikipediade nu.

Farstukvist och förstukvist är den vanligaste benämningen i mellersta Sverige, medan farstubro är vanligare i norra Sverige (på grund av att yttertrappa där ofta ofta kallas ”bro”)

Jaha. Då har vi det ur världen!

Det var min eftermiddag i solen! Resten av dagen städade jag i ordning, skrev och skickade text till min responsgrupp, eldade i kakelugnen och bloggade. Och klockan 16.10 mötte jag Isak vid Härjedalingen och nu ligger han här bredvid mig.

Vi ska steka veganska bananpannkakor nu. Kanske äter vi dem på BRON.

Gla lördag <3

8 kommentarer | TranslateAnnonsLaddar