Annons
Annons


Tre bra filmer jag har sett på Netflix i helgen


Blue Jay

Jim och Amanda stöter in i varandra i mataffären när båda är på besök i sin hemstad. Sist de sågs var 20 år sedan, när de var high school sweet hearts. Sedan dess har mycket hänt.

Annons

Filmen utspelar sig under ett dygn, mestadels i Jims barndomshem, och känns så jävla mycket. Tror att alla kan relatera till tanken: tänk om det i stället hade varit vi?

Om ånger, nostalgi och att hålla hårt i människor som får en att känna att man kan vara sig själv, och helt och hållet sig själv. Se!

Grandma

Artonåriga Sage är gravid och uppsöker sin bohemiska mormoder för att få pengar till aborten. Men mormodern har klippt sina kreditkort och måste uppsöka personer som står henne i skuld eller som kan tänkas låna ut pengar. Det blir en resa i mormoderns förflutna. En historia om tre generationer kvinnor som behöver varandra, men som har lättare att ta till hårda ord än att visa värme.

Kändes ganska överspelad ibland men var ändå en rolig och sevärd indiekomedi. Man älskar ju ändå raffiga tanter. Och Julia Garner som spelar Sage är så bra.

Other People

David, en 29-årig komiker som drömmer om att skriva för Saturday Night Live, måste återvända till sin hemstad för att ta hand om sin cancersjuka mamma. Livet i New York håller på att krackelera, men han gör allt för att hålla uppe en fasad för att inte oroa sin mamma.

Det är en berättelse om förlust och kärlek, familjeband och att förnekas rätten att vara den man är. Och den tunna tråden mellan att våga hoppas och att ge upp.

Kändes trovärdig rakt igenom. Grät och skrattade om vartannat. En underbar film.

4 kommentarer till “Tre bra filmer jag har sett på Netflix i helgen”

  1. Åå älskar filmtips!!
    Jag har ett till dig för tänker att den här filmen är så mycket du. Kanske har du sett den. Den heter iaf 100 steg från Bombay till Paris. Ganska ny, gaaalet mojsig film och så så estetisk fin och ba underbar. Kollaaa!!
    Kram

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar