Annons
Annons


veckan min


Hej och god morgon. Min kropp värker på alla möjliga vis. Men nu brinner det i kakelugnen. Och nu ryker kaffet. Och jag ser fram emot den här veckan.

Veckans skrivande:

Den här veckan ska jag skriva 500 ord om dagen. Minst. Det är en utmaning som ger lagom mycket pisk!

Annons

Jag ska även ge textrespons på ett gäng texter, redigera om några scener i mitt manus som skaver i mig och göra research. Dvs hänga på platser som jag skriver om. Kan berätta mer om det här en annan gång.

Veckans planer:

Förutom skrivutmaningen så ska jag göra det jag gör när jag är här: elda, läsa, skriva, promenera, yoga, meditera (sant!) och laga mat.

Är sugen på att plocka lingon också. Finns så mycket i skogen.

På tisdag kommer Johanna hit. Ska bli så jävla fint. Och till helgen är Isak här igen. Vi lär ju gå och ta en bärs på Corner i byn. De har öppet till 01.00.

Veckans läsning:

Kalmars jägarinnor av Tove Folkesson. Fortfarande. Och sedan månadens bokklubbsbok: Astragal av Albertine Sarrazin.

Veckans ljudbok: 

Hunger av Roxane Gay.

Veckans längtan:

Grupphäng. Det är verkligen en känsla som växer i mig: längtan efter att sitta runt ett bord eller ligga på en säng med några tjejkompisar och tjöta om olika saker, det ena ämnet avlöser det andra. Alltså: att få känna sig som en del av ett större tryggt sammanhang. Utsvulten på det.

Drömmer också om sol. Och en strand. Och ett hav. I november eller december kanske?

Veckans utmaning:

Håller fortfarande på med 30 days of yoga med Adriene. Tycker väldigt mycket om!

Veckans radioprogram:

Yrsa tipsade mig om några gamla avsnitt av Allvarligt talat där Märta Tikkanen och Birgitta Stenberg svarar på läsarfrågor. Det var så fantastiskt fint. Länk till del 1 här och del 2 här. Och här fanns visst en del 3!

Veckans blogginlägg:

Jag tänkte visa vilka hår- och hudvårdsprodukter jag har tagit med mig hit, olika goda grejer jag har ätit och några filmtips. Någon frågade även om en rundtur i huset. Javisst!

Är så jäkla glad för all kärlek gällande bloggen på sistone. Jag har ju mycket mer tid att skriva blogginlägg här i skogen, och det verkar märkas. Blir pepp. Så om det är något särskilt du längtar efter att läsa om: säg till!

20 kommentarer till “veckan min”

 1. Vart tänker du att du kunde resa i höst? Är också så otroligt sugen på lite värme, men har inte alltför stor budget… Kram <3

 2. Vad kul att du gillar yoga with adrienne!!! Minns att du sa i Under huden att du aldrig har testat yoga innan eller något liknande? Jag vill få alla att testa Adriennes videos av någon anledning, hon är bäst!

 3. Skulle vilja veta mer om din syn på kärlek, tvåsamhet, monogami. Tror du att du kommer leva livet ut med Isak? Osv. Hade varit fint.

  Eller ett inlägg om stora eller små planer du har inför livet. Är det några mer saker du vill prova? Är det några saker du hade velat prova men som du insett aldrig kommer hända för det är inte så livet blev? Hur ser du på att bli ”äldre”, dvs gå mot 25, mot 30 osv?

  Puss

 4. Hej hej! Kan du inte tipsa om lite poddar? Tänker typ sådana som liknar eran, där goa personer bara snackar fritt och att det är lätt att bara hoppa på ett avsnitt. Har förut försökt lyssna från början på vissa podcast och snark… saknar er! Puzz

 5. Alltså fullkomligt ÄLSKAR din blogg! Andra gången jag kollat om du uppdaterat idag, och klockan är bara 10. Tycker också det är kul att du börjat yoga och meditera. Jag själv gör båda två och det ger mig lugn och sinnesro. Hoppas du får en fin dag <3

 6. Fetingbra tips nu när alla lingon ligger och gror i skogen: lingonpaj! Gjorde det pga. besviken på att jag inte hittade blåbär på landet, och det blev förvånansvärt gott?? Med vanlig smulpaj på mjöl, smör och havregryn. fem av fem toasters.

 7. Hej i skogen! <3 skulle vilja läsa en tips-lista på mysiga o bra grejer, typ som radioprogrammen du tipsade om i detta inlägg eller 30 days of yoga. Typ mysiga böcker, radioprorgam, caféer, filmer, godis, låtar osv.
  Tack för mysigaste bloggen <3

 8. Jag skulle vilja läsa mer om att bli dumpad. Känslor att tröstas eller relatera till.
  Om att ha en bästa jäkla vän som man varit som familj med i flera år, mer än bara en partner som sen bara försvinner. Man vet inte längre vad hen gör, känner, tänker och är med om. Och framförallt kan jag inte vända mig till hen. Man känner sig ensammast i världen. Och bryr sig inte denna person längre om mig, varför ska jag. Ska man bara acceptera att människor förvinner ur ens liv som man aldrig någonsin trodde skulle försvinna, även om man visste att parrelationen kunde ta slut, eller vad fan gör man? Varför betyder inte ord något…att hen säger att hen älskar och bryr sig om, alltid vill vara bästa vänner, ingen är som oss osv. Är de bara naivt att tro så, att människor är speciella för varann på det viset? Ska man sluta tro på det när folk säger så? Eller är människor bara opålitliga och föränderliga. Du hör ju, vill ha svaar

 9. Kan du inte göra timme för timme inlägg, så mysigt att se vad du gör där uppe/ lagar för mat känns som att man själv också är där och det gör en lugn så tack^^

 10. oh! som arkitekturstudent så är jag jättenyfiken på alla fina hus som din morbror?farbror? har ritat till din familj. och såklart mer om din mammas trädgård! <3

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar