Annons
Annons


Goda grejer jag åt i torsdags


Det blir mycket mat på floras blogg punkt essé nu. Äter ju varenda mål hemma så det är liksom en stor del av min tillvaro. Att handla och laga goda grejer. Men ni gillade ju när jag skrev om det sist, så nu kör vi igen!

Annons

Frukost

Rostat bröd med avokado och romanticatomater. Smoothie på banan, blåbär och mandelsmör med några skedar chiapudding. Toppat med müsli, mandelflarn och blåbär.

Mellis 1

Äpple med mandelsmör. Och kaffe.

Lunch

Pasta med linsfärssås. Bara att göra en vanlig tomatsås och ha linser i! Körde även i lite fryst bladspenat för det är gott tycker jag.

Köpte picklad rödlök på Ica och det var ett genidrag. Sockriga krispiga saker brukar ju ~gifta sig~ fint med det mesta.

Mellis 2!

Hummus och morot. Nom.

Middag

Majssoppa (den blev lite mjäkig faktiskt, för mycket potatis tror jag) och rågbröd med tartex (ej särskilt gott?) och tomat.

Kvällsmat

Mosade ihop en banan med mandelsmör, kakao och havssalt. Toppade med cashewnötter.

YESBOX DET VAR ALLES

12 kommentarer till “Goda grejer jag åt i torsdags”

 1. Hej Flora,
  Lider av extremt ångest och hemlängtan. Har sökt mycket om det på internet och då hittat till din blogg. Har kommit in på min drömutbildning i ett annat land.
  Jag har bara varit borta i några veckor ännu men känns så betydligt längre. Har en extrem oro i kroppen. Konstant hjärtklappning och tyngd i magen. Jag älskar staden jag bor i och mina rumskompisar men jag vantrivs. Utbildningen jag börjat verkade först väldigt bra men nu känner jag att jag inte platsar in. Vilket är jobbigt då det var det som motiverade mig mycket i början till att härda ut. Vill inte ”misslyckas” och åka hem. Kommer inte trivas hemma heller. Vad ska jag göra? Dessa känslor kommer säkert lätta men just nu har jag så otäcka tankar att livet känns som en börda. Självförtroendet är på noll.
  Snälla kom med råd.

  1. Jag har bott utomlands (bor) och mitt tips är att sätta ett datum typ två månader eller tre månader, känner du prick likadant så kanske en kan göra något annat?

   Att bo utomlands målas ofta upp som en magisk plats/tid och när det kanske sen inte blir så är det lätt att bli besviken eller känns sig ensam.

   Bara att du ens tagit ditt pick och pack och flyttat är ju as coolt!! Var inte rädd för att misslyckas. Inte värre än att åka hem och smida planer för nästa äventyr! ?

  2. Det kommer bli bra. Jag har bott utomlands i tre omgångar och brukar tänka att det 3 månader innan man känner sig bekväm och 6 månader innan man känner sig typ hemma. Det tar tid. Låt det ta tid. Och när folk säger att det är underbart/ har hittat en triljard kompisar/ inte har hemlängtan så stämmer det inte alltid. Jag har verkligen haft det skitjobbigt när jag har bott utomlands även om jag inte tänker på det nu.

   Så mitt tips är: låt det ta 3/6 månader. Och under tiden, prata med folk om att du har hemlängtan. Gör saker DU tycker är kul, inte saker FOLK tycker man ska hålla på med. Och tänk på att du faktiskt har gjort en skitstor livsgrej så det är INTE konstigt att det känns jättejobbigt.

   KRAM

 2. Hej och tack för en mega bra blogg! Läser flera gånger per dag 🙂 Men egentligen ville jag kommentera för jag att jag tycker det är SÅ bra att du inte är en av de bloggarna som lägger upp ohållbara, ohälsosamma mat-bloggsinlägg där det enda de äter är sallad och kaffe. Jag själv som haft anorexi i hela min tonårstid reagerar kanske lite extra på sådant där, men jag tycker det är viktigt att det visas realistiska ”matdagböcker” på bloggarna. Du är en så bra förebild Flora. Ville bara nämna det, att du är en av de få som verkligen INTE bidrar till mer kroppshets utan tvärt om får en att känna sig mer säker i sig själv. Fortsätt som du gör, kram!

 3. Så kul att läsa att du är i mina hoods där jag bodde som barn. Kan du inte (vid tid) fota lite Arbrå? Centrum, Ica, omgivningar? Jag bodde i närheten av biblioteket!

 4. Alltså är så impad över hur duktig du är på att käka uppstyrda mellis! Jag inser alltid mitt i panikhungern klockan fem att jag glömt bort eftermiddagsmelliset och så har jag såklart inte förberett nåt utan det får bli mjölk och bovetecornflakes bara </3

 5. Kan bara instämma med Wilma! Jag har också varit sjuk i anorexi under hela min tonår och det är så himla skönt att läsa din blogg och se att du äter ”realistiskt”. Du ska bara veta hur mycket det här inlägget betydde för mig, nämligen att se att du också åt sex mål om dagen (något som är ett krav från ätstörningsenheter för oss som är sjuka). Jag (läs: min anorexi) har under alla år försökt argumentera mot behandlare och sagt att ”inga friska människor äter sex gånger om dagen” osv. Det här inlägget blev därför liksom som ett slag i magen för anorexin. Tack för en fantastisk blogg <3 <3 <3

 6. och jag håller också med Wilma & Julia! Har exakt samma problem som jag tampats med i många år. Och i omgivningen folk som ”aaaldrig äter frukost, hur kan man äta på tidigt på morgonen???” och ”gud vad man blir mätt på 9 bitar sushi” (jobbar på sushiställe haha) etc. Alltså självklart får alla äta precis vad de vill men med en ätstörning letar tyvärr såna fnuttiga kommentarer sig in i hjärnan… så TACK flora för detta inlägg!!! och alla andra såklart. älskar din blogg, brukar ofta gå tillbaka i arkivet också, bara för att det får mig att känna typ ett *lugn i själen*. OK slut på jättelång kommentar. kramar <333

 7. ÄLSKAR när du visar vad du käkar! plus att vi har _exakt_ samma matsmak verkar det som? heter det ens matsmak? låter riktigt konstigt. men för mig gör det inget om du skriver hur mkt som helst om just mat <3

  och obs. ps! för några månader sen i ett avsnitt av din och fridas pod (rip) snackade du om att du kände dig ful och då va jag en riktig röv som skrev en uppläxande kommentar på din blogg om att *du faktiskt är normativt snygg så du måste påpeka det varje gång du säger att du känner dig ful för att inte ge andra personer ångest* och nu känner jag bara SNARK på mig själv. så vill ta tillbaka det! det måste du inte alls! så sjukt att en kan identifiera när andra feminister ställer orimliga krav på varandra men när en själv gör det känns det helt rimligt 🙂 så förlåt för det. puss å kram!

 8. Jag är relativt ny vegetarian och mina måltider blir så äckliga och alla dina ser så jäkla goda ut! Kan inte du snälla lägga upp något inlägg med typ 3-4 favoriträtter (om det så är ”finrätt”till helgen eller det du oftast gör till vardags) och fota så som de gör lite stegvist i en kokbok. Jag tror inte jag skulle vara ensam om att älska det!
  Allt gott! 🙂

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar