Annons
Annons


Q&A om ensamhet, framtid, utbildningar & att hitta rätt


Hur ser du på ensamhet? När är den som jobbigast? Hur gör du för att tackla det? 

Ensamheten är jobbigast när den inte är självvald. När jag är här i Hälsingland så är det ju ett aktivt val; det var jag som åkte. Då kan jag njuta av den. Bada i den. Tiden är MIN. Dagarna är MINA.

Annons

Även här kan jag ju känna mig rastlös, längtig, ledsen. Vissa dagar som en ensam människa. Som flyr. Som måste fly. Men samtidigt vet jag ju att det finns personer där hemma vars knän jag kan lägga mitt huvud i.

Värst är ensamheten man kan känna när man är bland andra. Ingen här förstår mig. Men det är också något man får lära sig, antar jag, att i slutändan måste man kunna ta hand om sig själv. Man kan nog inte bli räddad av andra. Man kan finna stöd, värme, kärlek. Men inte räddning.

Hej Flora,
Lider av extremt ångest och hemlängtan. Har sökt mycket om det på internet och då hittat till din blogg. Har kommit in på min drömutbildning i ett annat land. 
Jag har bara varit borta i några veckor ännu men känns så betydligt längre. Har en extrem oro i kroppen. Konstant hjärtklappning och tyngd i magen. Jag älskar staden jag bor i och mina rumskompisar men jag vantrivs. Utbildningen jag börjat verkade först väldigt bra men nu känner jag att jag inte platsar in. Vilket är jobbigt då det var det som motiverade mig mycket i början till att härda ut. Vill inte ”misslyckas” och åka hem. Kommer inte trivas hemma heller. Vad ska jag göra? Dessa känslor kommer säkert lätta men just nu har jag så otäcka tankar att livet känns som en börda. Självförtroendet är på noll.
Snälla kom med råd.

Hej. Vet du? Du lever ditt liv för din egen skull. Inte för någon annans. Om du vantrivs tycker jag att du ska åka hem. Du har testat, och det är en vinst i sig. Det är så modigt!

Att åka hem är inte ett misslyckande, att åka hem är att våga lyssna inåt. Det är ett steg närmare att hitta vad du vill göra. Nu vet du: den utbildningen, den staden passade inte. Då får du testa något nytt! Om du rent ekonomiskt har möjlighet att byta (med tanke på csn och sådär) så tycker jag att du ska göra det. Massa kramar.

Jag försöker lista ut vad ”jag vill bli när jag blir stor” dvs letar utbildningar/yrken som skulle passar mig. Jag älskar att vara kreativ på olika sätt – dansa, inreda, lyssna på musik, fota, filma osv men vet inte riktigt vad man kan bli? Så det jag önskar är typ ett inlägg på saker du skulle vilja jobba som om du inte var bloggare, saker som andra kreativa personer kanske skulle passa som + ett kommentarsfält där folk skriver deras yrken (dels för inspiration men också för att det är så sjukt intressant att läsa). Är helt lost när det kommer till möjliga yrken så all hjälp som går att få uppskattas! <3

Hej! Känner igen mig väldigt mycket i dig. När jag tog studenten ville jag göra ALLT. Då började jag söka utbildningar inom grafisk design och skrivande. När jag kom in på skrivarkursen så blev det naturligt att det var den vägen jag gick. Men jag får ju möjlighet att uttrycka mig i bild och form även här på bloggen.

Jag vet att jag vill jobba med skrivandet på något vis, men i framtiden gärna sammanfoga det med socialt arbete (därför har jag exempelvis börjat volontära på Berättarministeriet lite grann) och kanske hålla i workshops och kurser. Är jävligt sugen på att skriva för film också. I mitt liv vill jag få skapa och vara bland människor. Och känna att det jag gör är meningsfullt för andra, inte bara för egen vinning.

Saker som JAG tycker vore roligt att plugga:

Röda korsets folkhögskola. Genus & mänskliga rättigheter eller Asyl & migration i praktiken.
Socionom.
Foto på Gamleby folkhögskola.
Skrivande på Jakobsbergs folkhögskola eller Biskops Arnö.
Någon utbildning på Hyper Island (typ Motion Creative eller Interactive Art Director) eller Beckmans.
Någon utbildning på Dramatiska Institutet (Filmmanusförfattare! Scenograf! Radio! Allt finns där!)
Lärare
Bibliotekarie
Förlagskunskap
Journalistik
Keramik eller ekologisk odling på Capellagården
Om du gillar inredning och design (och har cash lol) kan du också kolla utbildningar på Berghs och Forsbergs.

Om någon av er har tips på roliga utbildningar, skriv i kommentarsfältet <3

 

15 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar