Annons
Annons


Ett stycke Hälsinglandsliv


En sån här person är jag nu! Som cyklar och handlar i reflexväst och ryggsäck med justerbara remmar och pannlampa. Som bär vandringskängor och raggsockor och vindjacka när jag promenerar. En person som hämtar ved och gör brasor som slår upp till lågor direkt. En person som kokar kaffe för en och som rullar ut yogamattan på bron. I alla fall just nu. Och det är så jävla befriande att få vara så. Praktisk. Och nere i varv.

Annons

Mitt hjärta går aaaaav. Har någon sett katten Snäll och mysig?

För några helger sedan var min släkt här uppe. Vi åkte till Hylströmmen som är Sveriges största obundna fors söder om fjällkedjan. Otrolig är den.

Vilda, Truls och Freja har präglat så mycket av min barndom. Jag brukade ta sparkcykeln och åka över till dem om helgerna, äta köttbullar och makaroner med vita bönor och bygga barbiehus och  öva på danser (vi gick på jazz- och showdans ihop). Vi köpte chokladcigaretter i godisboden och rostade fiskpinnar i brödrosten och hittade på egna låtar. Jag kan inte minnas att vi någonsin hade tråkigt. Och om vi hade det så gick vi till mataffären och köpte bananer som vi gjorde ansiktsmasker av.

<3

Trulle vägrade ha på sig praktiska kläder i skogen <33333

Kusin Caspar och mormor.

Min jämngamla moster Ellinor!

På kvällen hamnade jag och mina kusiner på köksgolvet i en kötthög. 15 stycken kussar är vi på mammas sida. Jag älskar dessa ungar som liksom verkar växa i raketfart och som helt plötsligt har kommit i målbrottet eller pratar flytande engelska eller har haft flickvän i fem år???? Känner mig gammal. Och RIK på familj.

Avslutar med denna mästerliga bil som står utanför tatueringsstudion. Förstår inte om den används som sjuktransport eller om den faktiskt bara används av personen som driver studion? Fantastisk är den.

Ciao, hoppas att ni kramar på någon ni gillar ikväll <3

5 kommentarer till “Ett stycke Hälsinglandsliv”

  1. Flora!! Förra februari gjorde du ett inlägg som jag tror du döpte till ”25 saker för att förbättra februari”. Skulle inte du snälla kunna göra något liknande inför november? Älskade det inlägget! Läser förövrigt din bok just nu, den har fått mig att älska att läsa igen<3

  2. Haha när jag läste det första stycken så kändes det EXAKT som att du va kvinnan i boken Väggen. Det praktiska, ensamheten och metodiska. Har du känt dig som henne under din vistelse?

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar