Annons
Annons


Och massor av barr har jag fått i skon, men i korgen finns bara en champinjon


Johanna åkte hem igår kväll. När vi kramades hejdå vid busstationen och jag cyklade därifrån var det alldeles svart ute. Klockan var halv sju på kvällen. Kallt också. Som vinter.

Det sämsta med att få besök är hur överrumplad jag blir av tystnaden efteråt. Det brukar ta mig några dagar att bli bekväm med ensamheten igen. Första kvällen blir det så påtagligt. Att det inte ligger någon intill som kliar en på armen under ett Bacheloravsnitt eller som fyller på ens tekopp.

Annons

Så även igår. Därför är det skönt att Isak kommer ikväll, att jag inte behöver vänja mig. Han tar bussen upp efter jobbet som en veckopendlare. Och så har vi två dygn tillsammans. Det kanske blir min sista helg i Hälsingland för den här gången.

Såhär såg det ut förra helgen.

En sån frukost.

Med bananpannkakor och allt det goda.

Juste vi lagade burritos med butternut squash och svarta bönor också (recept). Här sitter han och spelar på sin lilla burritoflöjt i solen. Med landetskitigt hår.

På eftermiddagen ett försök till svampplockning.

Jag var laddad.

Men vi hittade bara en maskätna svampar som Isak tyckte såg giftiga ut. Jag tyckte att de verkade halvätliga, men det är kanske lite väl risky att resonera så.

Här drack vi kaffe och käkade chips i alla fall.

Smakade elektricitet, men äh, det gör väl inte så mycket.

Ja det var alles från förra helgen dårå. Bara en endaste svamp fick vi med oss hem, men den var så maskäten att vi slängde den innan vi kom in i huset.

Idag då? Jag ska ge respons på en text, beta igenom min mailinkorg, hämta ved, göra brasa, skriva (minst) femhundra ord och yoga. Utomhus.

Lever det galna livet som du märker. Vad ska du göra i helgen?

12 kommentarer | Translate


AnnonsLaddar