Annons
Annons


Majadagarna & maten vi lagade


Maja kom i tisdags och åkte tillbaka igår.

Jag är så glad för att jag fått tillbringa flera dagar med henne, Isak och Johanna under min månad här. Ingenting måste avhandlas på en timme, samtalsämnena kan komma och gå. Det känns så tryggt.

Annons

I tisdags morgon vaknade jag av sol. Då var det bara att sätta på sig jackan över pyjamasen och gå ut en stund. Här är mitt morgontrötta nylle varsågod.

Jag gick ner på tomten och glodde på dimman över älven, på solen i de allra sista björklöven.

Vid lunchtid cyklade jag upp till busstationen och mötte Maja. På tillbakavägen stannade vi till på däckverkstaden där jag frågade en gummidoftande man om han kunde tänka sig att pumpa min cykel. Det gjorde han gärna.

Folk e så fina här. Häromdagen hörde jag hur en kille i mataffären erbjöd sig att packa en tants mat. När kassarna var klara lyfte han upp dem och sa: ”var bor du? Jag kan skjutsa dig.”

Eftersom Maja frilansar som musiker (keyboardist/pianist) så kunde hon sitta här och jobba. Fattar inte exakt vad hon gjorde, men något med tracks … Blir oavsett väldigt impad.

Vi satt på varsin sida om bordet och drack kaffe och pysslade med olika saker. Och när vi inte gjorde det så lagade vi mat eller tittade på dejtingprogram med reklampauser som aldrig tycktes ta slut.

Och så tog vi regniga promenader.

Första kvällen åt vi potatismos med ärtor, schnitzel, dillsås och citron. Hur kan det vara så gott.

Till lunch dagen efter så stekte vi rödbetsfalafel och zucchini, och åt den med hummus och någon *supermix*.

I onsdags åt vi megagod spaghetti till middag.

Vi ugnsrostade körsbärstomater med socker och olja.
Under tiden stekte vi aubergine (vattna ur dem innan genom att hälla salt på skivorna, vänta en kvart och badda och torka av vattnet sen!).
Sedan fräste vi massa vitlök i olivolja och rörde ihop spaghettin (al dente ofc) med vitlöksoljan samt tomaterna och den vätska som fanns i ugnsformen.
Och så blandade vi i färsk spenat, saltade, pepprade och toppade med torrostade pinjenötter. Varsågoda för tips.

Tack för att du kom Majsan, vi ses snart hemma i vårt hus. <3

3 kommentarer till “Majadagarna & maten vi lagade”

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar