Annons
Annons


Åtta punkter ur mitt liv


1.

Jag träffade bokklubben (i alla fall delar av den) för några veckor sedan. Vi pratade om Astragal av Albertine Sarrazin, som faktiskt fick det lägsta betyget i Book Club Babes historia. Kanske för att vi hade så höga förväntningar på bordet (Patti Smith skriver i sitt förord att den har förändrat hennes liv). Boken handlar i alla fall om en flicka som rymmer från fängelset och bryter foten, och sedan får vi följa henne i läkningsprocessen och när hon blir förälskad i en man. Hur hon på ett sätt är minst lika inlåst i den situationen, som när hon satt innanför fängelsegallret. Sara har bloggat om träffen här.

Annons

Så underbart att träffa dessa personer igen. Vad länge vi känt varandra nu. Vad glad de gör mig.

2.

När vi skulle flyga hem från Frankrike blev vi beordrade att stanna utanför säkerhetskontrollen. De hade nämligen hittat några väskor som stod för sig själva i ett hörn. Lite senare, när de sa att kusten var klar och vi fick komma in, såg vi väskornas innehåll: en massa märkeskläder, väskor, klockor och sminkprodukter. Blev SÅ nyfiken. Hade någon stulit en massa saker där på flygplatsen? Eller i ett varuhus? Och hade den personen i sådana fall ångrat sig i efterhand? Eller var inte sakerna stulna över huvud taget. Mest brutalt var kanske att se polisen slänga grejerna i stora containrar, som om det vore skräp.

3.

Vi åkte business class hem. Jag har aldrig gjort det förut. Vi fick varma handdukar att torka våra händer med, och små chokladpraliner till kaffet :’)))

4.

Varje gång jag går förbi Vasaparken om kvällarna (eftermiddagarna) så tänker jag att här skulle jag vilja spela in någonting. Det ser så filmiskt ut med lamporna, gräsplanen, dimman, barnen.

5.

I söndags var jag på teater Alma med min mormor. Vi såg ”Minns du Zenobia?”, som handlar om 5 kvinnor som på något sätt glömts bort i historien och förringats av patriarkatet:

Möt Zenobia, krigardrottningen av Palmyra, som snuvade Romarna på en tredjedel av deras rike.
Möt Olympe de Gouges, feministisk revolutionär, som var för radikal för den franska revolutionen.
Möt Marsha P. Johnson, som uppviglade till första motståndet mot polisen under Stonewall Riots.
Möt Violeta Parra, Chiles epokgörande folkmusiker, som grundade Nueva Cancion-rörelsen.
Möt Lise Meitner, kvinnan som upptäckte nukleär fission, som ledde till atombombens uppkomst.
Möt Sigrid Hjertén, konstnärinnan som revolutionerade den moderna konsten.

Flera av dessa historiska figurer hade jag aldrig hört talas om, trots att de påverkat världen på flera olika sätt :(((

6.

På söndagskvällen medverkade jag i Kärlek i P4, ett avsnitt om kompisdejting. Berit och Birgitta (som sitter i soffan med mig) anordnar speed dating för pensionärer, i kompissyfte. Vi pratade om att våga ta kontakt med människor man tycker verkar spännande.

Över 140 personer har skrivit en kommentar i inlägget Hitta en vän att dela vintern med. Leta upp någon där vetja! Eller skriv en egen annons.

Måste bara berätta: Ett av mina starkaste minnen från när jag var liten är att jag drömde att jag var bästa kompis med Grynet. Jag blev SÅ ledsen när jag vaknade och insåg att det inte var på riktigt. Och i söndags, femton år senare, föreslog Elin Ek att vi ska ta en kaffe någon gång :’)

7.

I onsdags såg jag ut såhär. Eller ja, efter ganska mycket möda. Jag hade ju gråtit skiten av mig hela morgonen. Smink I love you. Om du vill se hela outfiten kan du klicka här.

8.

På kvällen käkade jag middag med Isak, Moa och Bella på Eatnamn vid Odenplan. Vietnamesiskt! Det var gott som fan. Många bra vegoalternativ också!

Jag tog friterade vårrullar, färska vårrullar och en pho med tofu. M-hm!

Hörs snart <3

5 kommentarer till “Åtta punkter ur mitt liv”

  1. ÅH åkte samma business class endast pga extra incheckat bagage nu när jag skulle till Prag, kändes SÅ lyrrigt, fick gå på planet först varma handdukar mer benutrymme praliner mackor omajgad var i heaven i två timmar

  2. Hallå! Jag har en fråga (som du givetsvis inte behöver svara på): vart har Yrsa tagit vägen? Känns som att hon figurerade avsevärt mer på bloggen innan? <3 Kram!

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar