Annons
Annons


Fem quotes jag OMHULDAR


Nu blir det livscoachvibe här på bloggen. Om du är känslig för klyschiga quotes så kan du klicka bort det här fönstret. Annars: WILLKOMMEN.

Som kreatör eller som en ”medveten” person i allmänhet finns det en stor skämskudde kring att vara klichéartad. Man ska ju vara nytänkande! Och man ska gärna hata allt som har med guldkantade citat att göra.

Annons

Ofta säger jag saker som ”nu låter det här banalt men…” eller ”det här har ni hört tusen gånger förut men…” när jag pratar med mina vänner om något jag tänker på mycket just nu. För det finns ju något så jävla pinsamt i att prata om det självklara. Citat alla läst hundra gånger förut. Ändå kan jag inte låta bli att dras till just sådana quotes. Jag kan komma på mig själv med att scrolla Pinterest och pinna citat efter citat. Det finns något så jävla skönt med att få tankar om livet svart på vitt tycker jag. Även fast man hört eller läst dem hundra gånger förut. Jag älskar dem (inte alla! Men många!).

SO SUE ME.

Obs att jag utgår från mig själv och min egen livssituation när jag skriver detta. Men det tänker jag att ni fattar.

Här är några jag gillar lite extra:

Okej vi kör igång med det första praktklyschiga citatet! Det här summerar mycket av vad som upptar min tankekraft just nu. För första gången på ÅR har jag inte planerat in en längre resa inom en snar framtid. Detta är till stor del för att jag känner att jag vill landa i vad som sker nu. Jag vill inte sitta på en middag med mina kompisar och tänka på vad jag ska göra dagen därpå, eller i helgen, eller nästa månad. Jag vill vara närvarande.

Jag påminner mig själv om det dagligen: Att livet händer nu. Och vet ni? Att tänka den här tanken hjälper mig verkligen att ta in och njuta av det jag har. Jo. Det är sant.

Självklart har jag dagar som är stressiga och som suger av flera anledningar, och då är det såklart supergött att kunna tänka framåt och drömma mig bort till en inplanerad fest eller resa. Men jag vill att mitt liv i största grad ska kännas tillfredsställande nu.

Mmmmm ett gött Buddhacitat trevligt va!

Jag har varit nära på att krascha rejält flera gånger. Jag tror att jag ska kunna prestera till 100% på varenda tänkbart plan. Socialt, emotionellt, konstnärligt, yrkesmässigt etc. Men en tanke som jag tycker är skön att upprepa för mig själv är ”stress är aldrig värt det”.

När jag märker att mina stressnivåer skjuter i höjden (när jag får hjärtklappning och blir frånvarande, lättretlig och orolig) så försöker jag sätta mig ner och bena ut vad det är som egentligen stressar mig. Ganska ofta finns det saker att skära ner på. Jag kanske får tacka nej till sådant som jag först tackat ja till. Jag kanske får avvara tid för återhämtning.

Jag är bara en person. Jag måste inte klara av allt på en gång.

Och jo. Ibland ÄR life stressigt. Ibland bara MÅSTE man kötta sig igenom en vecka eller två. Kanske mer än så. Men vad gör det med oss i längden? Om vi bara stressar upp oss för nästa steg, nästa jobb, nästa dröm, vad händer då med att ~njuta av livet som pågår just nu~? Jag tror att det är viktigt att stanna upp och fråga sig själv om det är värt det.

Med det här citatet syftar jag inte på att man kan klara allt bara man vill. Att häva ur sig ”you can do anything” är för mig att bortse från sjukt grundläggande saker som klass, kön, läggning, etnicitet och funktionalitet. Aspekter i livet som gör att vi alla har olika förutsättningar.

Det här handlar snarare om självbilden. Jag tränar aktivt på att stöta ifrån mig självkritiska tankar.

Om jag fylls av självförakt när jag står framför spegeln så måste jag stöta bort de tankarna. Om jag sitter och skriver och plötsligt fylls av tankar som ”fan vad dåligt det här blir” och ”det här kommer aldrig gå” så måste jag med fkn hårdhandske skjuta ifrån mig dem. De är inte välkomna. De gör mig bara illa.

Det här är svårt. Ibland går det inte alls. Men ganska ofta kan jag tänka ”jaha, där kom en sådan tanke, hej och hejdå”. För alla tankar vi har är inte realistiska eller rimliga. Många är raka motsatsen.

Källa: Smolk

Låt oss avsluta med det här underbara citatet. Om det är något jag verrrrkligen behöver öva på så är det att inte alltid sträva efter att vara så jävla duktig. I stället göra fler onyttiga, improduktiva och slappa saker. Ja. Precis så.

Två frågor till dig:
1. Vilka citat eller ord brukar du återkomma till? Är så jäkla nyfiken.
2. Var detta inlägg gött mos eller rått kött?

29 kommentarer till “Fem quotes jag OMHULDAR”

 1. Gött mos!!! Står inför ett val att tacka ja till en stor chans eller att tacka nej för att jag vet hur stressigt jag kommer få det under en 5 månaders period. Då är det finnt att få läsa klyschiga citat <3

 2. Gött mos! Och känner igen mig i att tycka det känns ”ocoolt” med citat, men vafan klyshor kommer ju till av en anledning; för att de stämmer! Citat jag gillar (förlåt det var många):

  ”Can you remember who you were, before the world told you who you should be?” – får mig att gå tillbaka lite till mitt 9-åriga ohämmade jag.
  ”You should embrace that which defines you”. Så sant ju!
  ”We don’t see things as they are, we see them as we are”. Älskar detta. Får mig alltid att börja fundera.
  ”I will not compare myself to strangers on the internet”. Varför är detta så svårt?!
  ”I must get back to the sea” – inget life quote direkt men varje dag jag inte är vid havet tänker jag på detta citat.

  Xx

 3. Alltså mängden klyschiga citat en har pinnat på pinterest i sina dar… Men det ÄR ju nåt göttigt med det. Mitt favvocitat just nu och som jag har smällt upp på kontorsväggen är ”where focus goes energy flows”. Som en påminnelse om att inte föda de där negativa tankarna om en själv, ens jobb, hur omöjligt allt är etc, utan vända på det och se allt grymt som sker i livet just nu. Kan ju också användas i produktivitetssyfte 🙂

 4. Gött mos indeed! Jag är fine med allt som inte är ”carpe diem” — och då särskilt inte i sådana där dekorativa väggbokstäver – vad de nu kan tänkas heta.
  Läste ett så himlarns bra häromdagen
  ”the grass is greener
  where you water it”

 5. Älskade detta. Ord är<3 Och fint att se vad som talar till dig. I perioder när jag mått dåligt har verligen quotes varit ett andrum, igenkänning betyder mer än någonsin då.

  "Sunshine all the time makes a desert."

  "Faith it till you make it."

  "The comeback is always stronger than the setback."

 6. ”Behandla människor som du själv vill bli behandlad” – Jobbar på det ibland när jag möter extremt egoistiska människor, vill vara lika dryga som de är mot mig men det är ju inte lösningen. Tror att världen skulle vara en så bättre plats om människor kunde vara mer ärliga, raka, snälla och omtänksamma. Men alla har ju också olika syn på hur man ska behandla människor, men jag utgår från mig själv och jag önskar att människor slutade vara så egocentriska.

 7. det är ju egentligen klyschigt att hata klyschor hahah. tycker de flesta klyschor är bra och fina, och de tåls ju att upprepas! detta inlägget var kul + fina citat ju.

 8. Citat eller mer ett sätt att tänka som jag försöker följa är att sänka pressen och kraven på mig själv och försöka att komma ihåg vilka saker som jag mår bra av att göra. När någonting skiter sig och man börjar att ge sig själv skuld så får man ta ett steg tillbaka och fundera över hur viktigt den där lilla saken verkligen är.

  Jag tycker att det är superviktigt att det ses som ”okej” att skriva olika citat och riktlinjer i vardagen. Vi behöver det. Verkligen i en tid som idag. Så många bara springer och springer framåt och glömmer bort att hälsa handlar om återhämtning. Vi är inte superhumans 24/7.

  Det är också viktigt att personer som bloggare visar på sina ”svagheter” vilket egentligen inte är svagheter, utan ”mänskligheter” så att vi förstår att vi Alla behöver ta pauser, fokusera på rätt saker och återhämta oss.

  Jag tror att det kan vara lite farligt att hela tiden sprida ord som ”you can do it” eller ”dream big” för det är så lätt att koppla det till prestationer och många fastnar i fällan att alltid prestera, prestera mera. Som om att ens prestationer alltid visar vem man är. Nej, hur man mår tycker jag iallafall är viktigare än hur man presterar. Kan vi alla försöka jobba lite mer på att acceptera att vi inte är ”perfekta” att det är perfekt att vara operfekt så tror jag att hetsen kommer att förvinna allt mer och mer.

  Så, BRA inlägg! 🙂

 9. Herlig innlegg Flora!

  Et sitat jeg elsker er ”Find what feels good” – som jeg også har tatovert på armen for å huske godt på det. Jeg hørte det fra Adriene som driver Yoga with Adriene 🙂 Kan brukes om det aller meste i livet.

 10. Gött mos! Mitt bästa: ”det enda som är fel är att skada andra och att meningen med livet är kärlek” – Valerie Solanas

 11. Elsker dette!
  Jobber med en deadline og bestemte jeg akkurat i tide for at jeg ikke skal lete opp sitater, men bli ferdig med det jeg gjør. Haha.

 12. Intressant inlägg är det! Jag gillar tex tanken (vet inget citat utantill hoppsan :P) att inte vara hård mot andra/döma dem eftersom man inte har någon aning av vad personen har gått igenom. I övrigt tycker jag att det är ganska viktigt att behandla citaten kritiskt (eftersom de är utanför sin kontext, det finns ofta så många sätt att tolka dem osv), vilket du gör på ett jätte smart sätt! – Eeh vem är jag för att betygsätta dig -.- – Med detta sagt är det ju smidigt med enkla ”take-away messages” för att guida sitt liv. Så tack för inlägget! <3

 13. ”be who you are and say what you feel – because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind.” står på insidan av min garderobsdörr, bra grej för mig att påminna mig själv om. Så bra inlägg!

 14. Gillar detta inlägg massor!
  Tror jag läste detta citat hos UnderbaraClara första gången:” Ta ut glädje i förskott det enda som kan hända är att du varit glad i onödan.”
  Gillar det massor då jag ofta oroar mig och tror att något dåligt ska hända om jag inte oroar mig..försöker istället tänka att det dåliga händer oavsett om jag tänker positivit eller inte och att det är bättre att ha varit glad i ”onödan” än orolig. Logisk en känner sig ibland haha

 15. Jag brukar försöka påminna mig själv med tankar som liknar just ”allt går bara man vill” – och sure att man bortser från klass och andra typer av förtryck, men för mig handlar det fett mkt om KONTROLL. Att jag inte begränsar mig själv liksom. Typ när jag sitter och pluggar inför en tenta som känns fakking omöjlig, är det nice att tänka att ALLT ÄR MÖJLIGT. Att jag kan klara av det! Att jag kan klara av vad som helst bara jag dedikerar mig :))))

 16. Tycker inte heller det finns någon direkt skam i klyschor så länge man förstår innebörden! Det finns ju en anledning att de blivit just slitna, och jag tycker mig förstå fler och fler av dem desto mer av mitt liv jag bockar av! Hur mycket jag än flabbat åt dem i mina *arroganta tonårsår*, hehe.

  Jag lever mycket efter något min pappa sa när jag kom krypandes strax efter jag och mitt ex gjort slut, och ville förklara för honom att jag inte träffat någon ny, om det eventuellt verkade så. Han är en man of no bullshit och sa bara: ”Man är fri i den här jävla världen!”
  Tänker ofta på det när jag av olika anledningar har obefogat dåligt samvete mot personer i min omgivning. När ångesten tränger sig på i form av ”sa jag fel nu?”, ”tolkade de mig som en sådan person nu?”, ”lät jag hård nu?”, ”verkar jag töntig nu?” etc.

  Något annat jag ofta återkommer till är något min pv säger ibland, nämligen ”You’re not owed anything in this world”. Det är jävligt relevant för mig som alltid haft det förspänt i livet, och blivit matad med ”du är så duktig”, ”du kommer gå långt”, ”du kommer bli något”. Likaväl som jag förstår att det menats som uppmuntran, har det nog hämmat min arbetsmoral lite. Jag undrar ofta varför jag ska behöva anstränga mig, varför ska jag gå till jobbet, varför ska jag behöva någonsin ta i? Som att jag väntar på att livet ska göra sitt. Självklart kan jag bli och göra vad jag vill, men inte utan att rulla upp ärmarna och köra i vind! Så det jobbar jag på för tillfället. Tack för ett bra inlägg! Xoxo

 17. Älskar det här inlägget! Tror till och med att jag kommer spara det i favoritfliken och komma tillbaka till när jag behöver det. Mitt favoritcitat är i alla fall: ”I am mine, before I am ever anyone else’s”. Varje gång jag läser det sprider sig en värme runt mitt hjärta haha – jag vet, jättefjantigt! Men jag tycker så mycket om att bli påmind om det. Självkärlek (kommer inte på vad det egentligen heter, men du fattar) är ju så jäla viktigt, och jag blir överfylld av det varje gång jag läser citatet.

 18. Älskar det här inlägget! Tror till och med att jag kommer spara det i favoritfliken och komma tillbaka till när jag behöver det. Mitt favoritcitat är i alla fall: ”I am mine, before I am ever anyone else’s”. Varje gång jag läser det sprider sig en värme runt mitt hjärta haha – jag vet, jättefjantigt! Men jag tycker så mycket om att bli påmind om det. Självkärlek (kommer inte på vad det egentligen heter, men du fattar) är ju så jäla viktigt, och jag blir överfylld av det varje gång jag läser citatet.

 19. hahaha rått kött fyffffffn!!! nä tycker detta var gött mos.
  gillar lite klatschiga! tex:
  ”the only way out is through.”
  och:
  ”if you rest, you rust.”
  samt:
  ”it doesn’t have to be perfect, it just has to be done.”

 20. Superbra inlägg! ”Vad skulle du be om, ifall du visste att svaret var ja?” Det har jag satt upp på mitt kontor.

 21. GÖTT MOS! Var inlägget alltså, inte ett exempel på ett citat. Ett citat som är klyschans klyscha är ju CARPE DIEM haha men det är ju också sant, viktigt att vara närvarande och medveten om dagarna.

  Något jag återkommer till är inte direkt ett citat men mer av ett levnadssätt (eller lol försök till), nämligen att se skillnad på vad jag kan påverka och inte, och då försöka acceptera läget i det jag inte kan påverka.

  ”This too shall pass” är också ett klyschigt citat men ja, saker går ju inte att göra ogjorda men dammet kommer att lägga sig och livet kommer gå vidare och man kommer hitta ett sätt att leva med vad det nu är som hänt. Ganska skön tanke tycker jag!

  Kan fortsätta hur länge som helst, men får chilla lite nu. Mer sånt här :)))

 22. Älskar detta! Har också tänkt att jag måste tänka *unika tankar* för att det ska vara på riktigt typ, det jag känner? Men sen kom jag fram till att klyschor är klyschor av en anledning, och det är inget fel med att ha mainstream känslor. Det gör ju bara att man kan relatera bättre till andra personer och vara mer sympatisk :’)
  Med det sagt, mina favorita livscoach-citat brukar jag screenshota från tumblr. Mina bästa är:
  ”Deep experience is never peaceful” av Henry James,
  ”Knowing how to be solitary is central to the art of loving. When we can be alone, we can be with others without using them as an escape” av Bell Hooks.
  Och sen min absolut bästa, som jag inte vet vem som sa, som går:
  ”When you set boundaries, there will be people in your life that will walk away. Let them”.

  Jag gillar självhjälpsflora! Kör!

 23. Älskar detta inlägg! Och blir så ledsen på att så många hånar oss som gillar citat och klyschor. Kanske kan vi sluta kalla det klyschor, för egentligen är det ju AFFIRMATIONER, som typ bevisat ger psykologiska effekter om vi upprepar dem för oss själva?!

  En av tjejerna i Bonde söker fru-säsongen som går nu sa en så fin grej: ”Jag kan vara den finaste persikan i världen men alla gillar ju inte persikor, så är det ju.”

 24. Gillar’t! Ett inlägg med bara såna här bilder – naj. Men med dina kommentarer hur du tänker kring citatet – gött mos!

 25. Jag återkommer ofta till ”Är det du som äger dina saker eller är det dina saker som äger dig?” och ”Behandla andra så som du själv vill bli behandlad”.

Visa alla kommentarer

(Obligatorisk)
AnnonsLaddar